Восьмий рік війни з Росією: 45-й день повномасштабного вторгнення

9.04.2022, 00:00 Переглядів: 1 507

 

Тримаймо стрій!

24 лютого, о 5.00 путін почав вторгнення на українську територію, яке назвав «військовою операцією». В Україні ввели воєнний стан. Бої тривають у різних частинах країни уже протягом сорока чотирьох діб. «ТелеграфЪ» увесь цей час оперативно повідомляв усю важливу і перевірену інформацію. Сьогодні ми продовжимо.

Зберігайте спокій. Вірте в перемогу.

00.19 У Полтаві відкрили виставку робіт загиблого скульптора, українського воїна Святослава Пашинського. 17 керамічних робіт Святослава – тарелі й декоративні настінні панно – експонуватимуть у Художньому салоні до середини квітня.

00.36 З-під обстрілів у харківському «Фельдман-екопарку» врятували двох гепардів. Ледве встигли – інакше тварини могли загинути або опинитися на волі, що не віщувало б нічого доброго ні їм, ні людям.

1.02 Село Мотижин Київської області. Тут після деокупації виявили братську могилу із закатованими місцевими мешканцями, зокрема зі родиною старости Ольги Сухенко. Кременчуцьке Громадське Телебачення побувало у селі та поспілкувалося з місцевими мешканцями.

1.32 Всеукраїнський музей історії однострою та його філія - Кременчуцький військово-історичний музей, підтримуючи ініціативу Національного військово-історичного музея України, звертається до містян з проханням по можливості збирати та передавати речі, які стануть експонатами про цю жорстоку війну з російськими загарбниками.

2.31 Сьогодні вдалося евакуювати 6 665 людей. Більшість їх виїхало з Маріуполя та Бердянська до Запоріжжя на власному транспорті та автобусах.

3.01 Кількість загиблих у Краматорську під час обстрілу вокзалу зросла до 52.

3.32 Зенітні ракетні війська ЗСУ 8 квітня знищили три повітряні цілі ворога: крилату ракету, БпЛА та один вертоліт.

Також ЗСУ врешті отримали від країн-партнерів НАТО зенітний ракетний комплекс С-300.

4.00 Росія звинуватила СБУ у підготовці провокації на неіснуючому хімзаводі. «Хімпром» у Первомайську ліквідували ще в 2012.

5.05 Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що весь світ сьогодні побачив психічну недієздатність росії.

5.31 Російські військові перегрупуються на сході України і планують просуватися до Харків. Про це повідомив начальник військової розвідки України Кирило Буданов у коментарі CNN.

6.03 Заступник генерального секретаря ООН з гуманітарних питань і координатор надзвичайної допомоги Мартін Гріффітс заявив у п'ятницю, що він не відчуває оптимізму з приводу можливості припинення вогню і зупинки бойових дій в Україні.

6.32 Дрони, ПЗРК, протитанкова зброя і ППО: Україна отримала допомогу від союзників.

7.00 У Міністерстві оборони США повідомляють, що українська армія розбила близько 20% ворожих сил, а РФ зосереджує війська для посилення наступу на Донбас.

7.28. Графік евакуаційних поїздів УЗ на 9 квітня дізнайтеся ТУТ.

8.02. Під час воєнного стану вагітних кременчужанок можуть ставити працювати у нічні зміни.

8.35. На Полтавщині чоловік незаконно спиляв дуби на 40 тисяч грн.

8.39. Цієї ночі рашисти знову нанесли ракетний удар по Миргороду. Є постраждалі.

9.13. Ворог продовжує бити ракетами по Одещині з території Кримського півострова та штурмувати Донбас.

9.37. ЗСУ збили новітній російський безпілотник «Оріон», який може нести 4 ракети повітря-земля.

10.09. Вчора у Кременчуці 22-річний хлопець вбив свого 51-річного родича.

10.42. На українсько-російській війні загинули троє бійців «Правого сектору» з Полтавщини – Володимир Отченашенко (Отче), Тарас Бобанич (Хаммер) та Володимир Синьків (Фокус). Висловлюємо співчуття рідним та близьким! Одвічна слава українським Героям!

11.16. У Кременчуці під час повітряної тривоги чоловік вкрав з підвалу елекроінструмент. Зловмисника затримали люди, які перебували у сховищі, та передали правоохоронцям.

11.38. На Полтавщині розшукують зниклу Ларису Підлипенську, яка тимчасово жила у Нових Санжарах. 8 квітня жінка пішла з дому та не повернулася.

12.05. ФБР знищило комп'ютерну інфраструктуру російських хакерів. Центр протидії дезінформації при РНБО України повідомляє про приклади кіберспротиву на війні з росією з початку квітня.

13.05 Орки, стикнувшись з опором українців, бояться їхати на війну в Україну. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

13.33 Згідно з останнім опитуванням, проведеним Левада-центром, за перший місяць «спецоперації» рівень схвалення володимира путіна підскочив в росії з 71% у лютому до 83% у березні.

14.03 Зеленський заявив, що немає іншого вибору, крім як сісти за стіл переговорів із володимиром путіним, адже лише російський диктатор може зупинити війну.

14.32 Начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін радить під час війни тримати свій автомобіль завжди має готовим на випадок екстреної евакуації. Він зауважує, що це може врятувати життя і радить, що найперше взяти з собою, а чого не варто брати.

15.02 Окупанти вивезли до Росії 674 тис. українців. З них понад 131 тисяч – діти, про це повідомила омбудсмен Людмила Денісова.

15.37 У Маріуполі посилено працюють мобільні крематорії, які окупаційні війська рф використовують для зачистки слідів своїх злочинів, повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

16.17 Президент росії володимир путін пропонував уряду Польщі таємну угоду щодо розділу України, згідно з якою польській стороні мали б відійти Львів та п’ять західних областей: Львівська, Волинська, Тернопільська, Івано-Франківська та Ровенська.

16.45 Шалену підтримку у світі отримує ініціатива створення нового Міжнародного трибуналу по типу Нюрнбергського. З ідеєю виступили колишні прем’єр-міністри Британії Джон Мейджор та Гордон Браун з групою видатних вчених та юристів.

17.15 На звільнених від окупації територіях Харківської області зафіксували такі ж звірства росіян по відношенню до мирного населення, як і в Бучі. Рашисти палили людей живцем. В тому числі і дітей.

18.07 Під Харковом, у селі Вільхівка, військовослужбовці Збройних сил України виявили братську могилу з тілами російських окупантів. 

18.32 На Полтавщині скоротили час комендантської години. Відзавтра, 10 квітня, вона триватиме з 21.00 до 5.00.

19.02 Люди, що постраждали, внаслідок ракетного обстрілу по Миргороду, перебувають у задовільному стані. Їх життю нічого не загрожує.

19.37 Рашисти знову влучили у сховище азотної кислоти на Донеччині, біля Рубіжного. Витік парів азотної кислоти до атмосфери становить серйозну загрозу здоров'ю населення.

20.15 По території Харківської області ворог здійснює радіоелектронне придушення мереж стільникового зв’язку, - Генштаб ЗСУ.

21.01 В пам'ять загиблих у Краматорську Укрзалізниця залишила порожніми місця в декількох поїздах по всій країні. Замість пасажирів, які могли б бути там, сьогодні на цих місцях поїхали квіти.

21.30 Велика Британія посилюватиме санкції та економічний тиск на росію, а також надаватиме економічну й військову допомогу Україні з огляду на підготовку президента рф володимира путіна до нового наступу на сході.

21.53 Україна провела черговий обмін полоненими. Сьогодні вдалося повернути 26 наших людей.

22.15 Американська гуманітарна організація Direct Relief відправила в Україну партію препаратів, які використовуються для порятунку людей після хімічної атаки.

22.39 Завтра, 10 квітня, у Кременчуцькому районі попрощаються із загиблим воїном Олександром Івашиною. Прощання відбудеться о 12.30 в селищі Семенівка на площі біля адмінбудинку.

23.04 У Запорізькій області неподалік лінії фронту підрозділи ЗСУ та ТрО знищили ворожий танк і автомобіль ремонту бронетехніки.

Теги: війна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх