Кременчуцький військово-історичний музей збирає експонати з війни

9.04.2022, 01:32 Переглядів: 1 279

 

Речі можна передати за адресою 

Всеукраїнський музей історіі однострою та його філія - Кременчуцький військово-історичний музей, підтримуючи ініціативу Національного військово-історичного музея України, звертається до містян з проханням по можливості збирати та передавати нам речі, які стануть експонатами про цю жорстоку війну з російськими загарбниками.

- Ми маємо розповісти про це нашим дітям, онукам та прийдешнім поколінням. Речі, які зараз просто лежать під ногами, через деякий час можуть стати цінними артефактами цієї героїчної доби, - про це повідомив Роман Пацовський.

Експонати, пов`язані зі Збройними Силами України, правоохоронними органами та добровольчими формуваннями:

  • Предмети форми одягу, захисного спорядження, озброєння, військового побуту, які були уражені внаслідок бойових дій та понівечені вогнем (прострілені або пошкоджені іншим способом каски, бронежилети, розгрузки, рації, багнети, автомати, тощо).
  • Прапори та інші державні символи України (герби, навершя до прапорів, прапорці на машини, тощо), які перебували у зоні бойових дій: використовувались для позначення органів державної та виконавчої влади, розташування військових частин, блокпостів, військової та цивільної (наприклад, біженців) техніки, тощо.
  • Військова символіка, яка використовується бійцями під час проведення бойових дій: знаки розрізнення, нарукавні знаки, кольорові опаски (жовті та сині), тощо.
  • Схеми бойових дій, записки, складені на полях боїв з інформацією, яка стосується ведення бойових дій, інша документація, створена у зоні проведення бойових дій. Усі документи повинні не мати будь яких грифів обмеження доступу.
  • Використані зразки озброєнь вітчизняного та іноземного виробництва (протитанкові комплекси, гільзи, магазини, спорядження для зберігання та ін.)

Експонати, які відображають діяльність ворога:

  • Форма одягу та спорядження військовослужбовців збройних сил російської федерації та незаконних збройних формувань, на яких містяться відповідні знаки розрізнення (червоні та білі опаски, нарукавні знаки);
  • Нарукавні знаки, нашивки з написами прізвищ та назв військових формувань, прапори та прапорці всіх можливих типів, предмети побуту.
  • Службові документи військових частин та персональні документи військовослужбовців, предмети військового побуту з символікою або написами, характерними для зс рф.

Крім того, Кременчуцький військово-історичний музей прийме на зберігання та експонування світлини, документи, особисті речи офіційно загиблих на фронті мешканців Кременчуцького району Полтавської області.

Місце знаходження - Кременчук. Зв'язатися з нами можна за телефонами 050-3279869 або 093-3552525.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх