Переможемо: 40-й день повномасштабного вторгнення росії

4.04.2022, 00:00 Переглядів: 2 017

 

Тримаймо стрій!

24 лютого, о 5.00 Путін почав вторгнення на українську територію, яке назвав «військовою операцією». В Україні ввели воєнний стан. Бої тривають у різних частинах країни уже протягом тридцяти дев'яти діб. «ТелеграфЪ» увесь цей час оперативно повідомляв усю важливу і перевірену інформацію. Сьогодні ми продовжимо.

Зберігайте спокій. Вірте в перемогу.

00.14 7-річний Тимур з Броварів разом з родиною переїхав на Полтавщину до бабусі. Хлопчик записав відео на підтримку України у війні й попросив маму надіслати його своєму кумиру - головному патрульному поліціянту України Євгену Жукову (позивний «Маршал»). Патрульними Полтави Маршал передав хлопчику свій шеврон.

00.35 Кременчужани та більшість українців отримали смс-розсилку із закликом розповісти свою історію війни. Центр протидії дезінформації при РНБО України повідомляє про безпечність такого повідомлення.

1.01 У Тернополі пролунав вибух, мер заявив про ракетний обстріл області. Над Славутою Хмельницької області збили ворожу ракету.

1.30 За допомогою авіації та артилерії росіяни окупанти продовжують штурм Маріуполя.

2.02 Солістка Go_A відкрила топ-матч Серії А з хітом Джона Леннона – лідер Ювентуса не стримав сліз. Катерина Павленко заспівала пісню Imagine разом з італійською співачкою Гаєю.

2.29 У Чернігівський області ЗСУ звільнили від російських окупантів три населених пункти - Количівку, Ягідне та Іванівку.

Територія зачищається і контролюється військовими українськими захисниками, а мирному населенню завозять гуманітарну допомогу.

3.03 Сили спеціальних операцій поблизу одного з населених пунктів виявили російський ЗРК «Бук» та боєприпаси до нього.

Тепер військові продовжують пошуки ворога, аби сповна «віддячити» за трофеї.

3.35 Зенітні ракетні війська Повітряних Сил знищили 2 крилаті ракети, вертоліт, 2 літаки (Су-34 та Су-35) та уразили літак-ретранслятор Іл-22 (повітряний пункт управління).

4.00 Проросійський прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан у зверненні до своїх прихильників після ймовірної перемоги його партії на парламентських виборах назвав Зеленського своїм противником.

4.29 Хакери з групи Anonymous зламали ще одну базу даних Російської Федерації. Вони оприлюднили дані 120 тисяч російських солдатів, які прийшли вбивати в Україну.

5.03 Як повідомляють у російських соцмережах, депутат Держдуми РФ, колишній командувач Повітряно-десантних військ, генерал-полковник Володимир Шаманов заявив, що жодної небезпеки для російських військових, які вирили окопи у Рудому лісі біля ЧАЕС, немає.

5.31 Електронні декларації, підписані із сімейними лікарями, тепер необов’язкові. Але їх дія не припиняється.

6.02 Митрополит Православної церкви України Епіфаній заявляє, що предстоятель Російської православної церкви Кирил зробив вибір на користь справ антихриста.

6.27 ЦПД спростував фейки про непричетність терористів рф до геноциду на Київщині.

7.00 Розпочалася 40 доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.

7.33 Голова Донецької ОДА Павло Кириленко закликав місцевих жителів покинути регіон через загрозу воєнної ескалації.

8.01 Міністерство інфраструктури створює гнучку логістичну систему для адаптації до зовнішніх загроз. Зараз ведуться переговори зі світовими експертами з питань відновлення міст та створення інструментів для їхнього захисту.

8.29. На Київщині зв'язківці ціною власних життів затримали просування окупантів до Житомирської траси.

9.05. Фінляндія розуміє, що без НАТО залишатися поруч із таким сусідом, як рф, просто немислимо. У Фінляндії петиція про вступ країни до НАТО набрала необхідних 50 000 підписів, тепер вона потрапить на розгляд до парламенту.

9.30. У Кременчуці 17-річна дівчина потрапила до реанімації з отруєнням алкоголем.

10.02. У 2022 році ЗНО замінять на альтернативну модель тестування. Зареєструватися слід до 9 квітня. Одним із критеріїв вступу буде також мотиваційний лист.

10.29. Пожежа на Кременчуцькому НПЗ погашена, житлові будинки не пошкоджені, екологія – в нормі.

10.56. Після дозволу на продаж алкоголю у Кременчуцькому районі зросла кількість адмінправопорушень, зокрема кількість випадків домашнього насильства, пов’язаних зі зловживанням алкогольними напоями. Частіше ловлять п'яних за кермом автівок.

11.36. На блокпосту у Горішніх Плавнях обшукали автівку і знайшли у багажнику живих раків. Цього ж дня поблизу Старої Білецьківки в акваторії Кам’янського водосховища спіймали браконьєра.

12.00. До Кременчуцького району очікують прибуття 5 тисяч вимушених переселенців з Харківщини. З них 2800 готовий прийняти Кременчук, а 2200 будуть розподілені по інших територіальних громадах району.

12.20. З'явилися відео, як наші знищують рашистів. На це можна дивитися вічно!

12.52 Кременчуцька районна рада розгляне заяву щодо розпуску фракції ОПЗЖ найближчим часом.

13.17 Російська армія стягує війська та готується до наступальної операції на Сході України. Залишається висока імовірність нанесення авіаційних та ракетних ударів по цивільних об’єктах Харкова.

13.33 Наші військові потребують допомоги у виготовленні шевронів для ЗСУ. Дизайн шеврона вже є, він створений, залишилося розробити його у векторному форматі.

13.50 росіяни шукають контрабандні канали постачання підсанкційних товарів на свою територію. Одним із таких маршрутів є територія Грузії.

14.10 Зберігайте спокій: завтра о 12.00 Єристовський ГЗК проведе контрольований технічний вибух.

14.45 Армія окупантів за 40 днів війни в Україні втратила вже стільки людей, скільки служить в арміях невеликих країн. А втрати бойової техніки в армії рф співставні з парком техніки та озброєння армій великих держав – країн НАТО.

15.10 Українська розвідка оприлюднила список окупантів, які катували та страчували людей у Бучі.

16.03 На тлі того, що війська російської федерації під час окупації Бучі та частини Київської області катували та страчували мирне населення у прокремлівських медіа заговорили про необхідність етнічних чисток на території України.

16.26 росія залучає підлітків з «Юнармії» до воєнних дій в Україні. Про наміри рашистів використати підлітків у якості «гарматного м’яса» заявила уповноважена Верховної ради України з прав людини Людмила Денісова.

16.49 Від початку широкомасштабного вторгнення військ рф в Україну до Кременчука прибуло 33 вантажі гуманітарної допомоги загальною вагою 204,2 тони.

17.12 10 країн Європи після ембарго 2014 року експортували до росії зброї на 346 млн євро.

17.49 Рух ЧЕСНО створив реєстр держZрадників. Нині в ньому зібрана інформація про 73 колаборантів, список поповнюється.

19.05 В Україні з'явились перші новонароджені, названі іменами, пов'язаними зі зброєю. Як повідомило Міністерство юстиції, у Вінницькій області та Києві новонароджені хлопчик і дівчинка отримали імена Ян Джевелін та Джавеліна відповідно.

19.51 Російських військ більше немає на території Житомирської області, повідомив голова військової обласної адміністрації Віталій Бунечко.

20.14 На Запоріжжі російські військові захопили районну лікарню, а на Херсонщині тривають бойові дії, війська РФ незаконно вилучають транспортні засоби у місцевих жителів, – йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ.

20.41 Загиблому в Маріуполі заступнику командира полку «Азов» з Полтави Віталію Грицаєнку присвоїли звання Героя України. Вічна пам'ять Герою!

20.53 Опозиційні білоруські журналісти дістали номери телефонів, військові частини та міста проживання російських окупантів, які оформляли доставку награбованих речей українців в Мозирі. За одну добу 2 квітня російські окупанти здали приблизно 2 тонни награбованої техніки, особистих речей, одягу та цінних металів у відділенні російської служби доставки СДЭК.

21.11 Волонтери на території ПТУ №26 виготовляють лавки з дерев'яних піддонів і роздають безкоштовно кременчужанам для облаштування бомбосховищ та укриттів. На даний момент закінчились піддони, тому в кого вони є і хто може пожертвувати на добре діло, привозьте в необмеженій кількості.

21.57 Кременчужанам вдалось зібрати більше 29 тис. гривень за 5 годин! Генератор, який дивом знайшли, викупили одразу.

Залишилось 4,7 тис. гривень, які підуть на інші потреби наших хлопців.

22.18 Командування Повітряних сил ЗСУ днями опублікувало інформацію щодо ситуації у небі України, а також стосовно підтримки України нашими союзниками.

23.11 Загиблому в Маріуполі старшому лейтенанту з Кременчука Максиму Кагалу присвоїли звання Героя України.

Вічна пам'ять Герою!

23.43 Ще дві релігійні громади Московського Патріархату на Полтавщині разом з настоятелем приєдналися до Православної Церкви України - Благовіщення Пресвятої Богородиці села Федорівка та Вознесіння Господнього села Климівка.

Теги: війна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх