Якщо ворог посуне: план дій у Кременчуці у разі наступу Росії

14.02.2022, 10:20 Переглядів: 26 475 Коментарів: 29

 

Що робити кременчужанам у разі повномасштабного вторгнення Російської Федерації

Спецслужби США оприлюднили термінове попередження союзникам по НАТО про напад Росії на Україну, який, імовірно, може статися у найближчу середу. Називають 16 лютого, а за деякими даними – 15 лютого. Через складну оперативну обстановку, пов'язану з необґрунтованою агресією Росії проти України, покидають країну дипломати та військові інструктори з Канади, Британії, США. 

Союзники з Балтики, Британії та США укомплектовують Україну зброєю до зубів, й відсіч нашої армії буде потужною.

Сподіваємося на краще, але у будь-якому разі ми повинні бути готовими до всіх сценаріїв. «Кременчуцький ТелеграфЪ» звернувся до мерії міста із запитом: як діяти населенню у разі повномасштабного вторгнення Росії. На запит нашої редакції відповів перший заступник міського голови Володимир Пелипенко.

Наша готовність до спротиву, зібраність та відсутність паніки відіграють суттєву роль. Іноді саме такі речі вирішують хід історії.

Що зроблено у Кременчуці

За минулий рік виконавчі органи Кременчуцької міської ради та суб'єкти господарювання територіальної громади забезпечували готовність до реагування на можливі надзвичайні ситуації в умовах ускладнення воєнно-політичної обстановки:

  • проводили засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій щодо забезпечення готовності до реагування на можливі надзвичайні ситуації в умовах ускладнення воєнно-політичної обстановки;
  • провели уточнення плану цивільного захисту Кременчука на особливий період;
  • провели штабні навчання, уточнили порядок оповіщення та перевірили готовність системи централізованого оповіщення;
  • оглянули захисні споруди цивільного захисту;
  • на об'єктах територіальної громади провели практичні заняття та тренування з особовим складом об'єктових органів з евакуації та заняття з адміністраціями збірних пунктів евакуації;
  • провели перевірку готовності мережі спостережень щодо оцінки радіаційної та хімічної обстановки в разі загрози виникнення надзвичайних ситуацій, пов'язаних із викидом радіоактивних та небезпечних хімічних речовин, у мирний час та в особливий період (мережа складається з 7 диспетчерських служб та 12 об'єктових постів радіаційного та хімічного спостереження).

«Мій дім – моя фортеця»: де знайти укриття у разі обстрілу

Кременчук відноситься до категорованого населеного пункту з питань організації цивільного захисту населення. Для укриття працівників, службовців та населення в місті створено фонд захисних споруд цивільного захисту, в якому на обліку знаходиться 116 захисних споруд, які перебувають на утриманні підприємств, установ та організацій різних форм власності. З них 84 сховища, 32 протирадіаційних укриття, 22 найпростіших укриття та 657 підвальних приміщень, які можуть укрити близько 280 000 осіб. Інформація по фонду захисних споруд цивільного захисту та їх адреси можна знайти на офіційному сайті Кременчуцької міської ради на сторінці управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення за посиланням.

Карта укриттів у Кременчуці та Полтавщині (натисніть на посилання)

Сховища та протирадіаційні укриття призначені для укриття для тих підприємств, які мають завдання на особливий період та забезпечують роботу основних систем життєзабезпечення Кременчука.

Перелік протирадіаційних укриттів Кременчука

Місцезнаходження (місто, район, вулиця, № будинку)

Рік введення в експлуатацію

Місткість, осіб

Площа, кв.м

вул. Академіка Маслова, б. 13/9

1967

80

265,7

вул. Соборна, б. 8/18

1958

185

116,19

вул. Соборна, б. 10/7

1956

180

137,9

вул. Соборна, б. 22/19

1960

120

77,7

проспект Свободи, б.  122/42

1962

180

109,97

проспект Свободи, б. 92/17

1957

130

95,56

проспект Свободи, б. 94/28

1958

90

59,67

проспект Свободи, б. 96

1958

80

62,76

вул. Приходька, б. 37

1958

290

166,1

вул. Приходька, б. 15

1957

90

57,1

вул. Приходька, б. 30

1958

75

51,1

вул. Приходька, б. 35

1968

120

107,5

вул. Небесної Сотні, б. 8/3

1961

160

88,3

вул. Соборна, б. 9/16

1957

100

69,9

вул. Шевченка, б. 35

1953

100

77,6

вул. Соборна, б. 32/29

1952

200

137,8


Укриття інших категорій населення заплановано у підвальних, напівпідвальних та інших заглиблених приміщеннях, які є на території міста. Для цього ви повинні завчасно перевірити підвали та знати, у кого з сусідів знаходяться ключі від підвального приміщення.

Усі захисні споруди цивільного захисту забезпечуються водою від систем централізованого водопостачання міста та підприємств, на яких вони розташовані.

Необхідним запасом продуктів харчування захисні споруди забезпечуються балансоутримувачами захисних споруд. Приведення їх в готовність до використання за призначенням у термін, визначений паспортом захисної споруди, але не більше 24 годин.

Непрацююче населення, яке укривається у підвалах житлового фонду повинні прибувати у місце для укриття із наявними засобами індивідуального захисту (марлеві пов'язки, респіратори тощо) та дводобовим запасом продуктів харчування, питної води та мати при собі найнеобхідніші речі. 

Що робити, якщо почули сигнал «Увага всім»

Для привернення уваги населення й доведення інформації про загрозу передається попереджувальний сигнал «Увага всім!».

Для інформування залучають радіо та телебачення філії АТ «НСТУ» Полтавська регіональна дирекція «СПА: ПОЛТАВА» (Лтава), станція УКХ діапазону ПА: Українське радіо «Лтава» 105.4 БМ. А також місцеві станції УКХ діапазону, ЕМ Радіо МЕС 106.0 мГц, Автохвиля 102.1 мГц, Мелодія ЕМ 103.5 мГц, місцевий телеканал приватної телекомпанії «Візит» і Кременчуцька міська телерадіокомпанія.

Для дублювання прийнятої інформації та можливості автономного інформування у ЗМІ заклали спільні інструкції та відповідні тестові, звукові та відеоповідомлення на електронних носіях про:

  • загрозу катастрофічного затоплення;
  • загрозу землетрусу;
  • повітряну тривога;
  • відбій повітряної тривоги;
  • загрозу радіоактивного зараження;
  • загрозу біологічного зараження;
  • загрозу хімічного зараження.

Залучення місцевих засобів масової інформації до доведення відповідних повідомлень населенню здійснюється спеціалістами відділу оперативного контролю за станом у місті.

Рекомендації населенню на випадок військової загрози

Визначтесь, чи будете ви виїжджати зі свого міста чи області. Заздалегідь, ще до екстреної ситуації (виїзду з міста), зберіть необхідні речі («тривожну валізу») та зберігайте поблизу дверей.

Перевірте підвальне приміщення свого будинку, дізнайтеся, де ключі, скооперуйтеся з сусідами та перевірте стан підвалу. При відсутності в будинку підвального приміщення, ознайомтеся з переліком підвальних приміщень та визначтесь, куди зручніше дістатись і де є можливість вам розміститись.

Укриттями можуть бути підвали, підземні паркінги, сховища у школах чи будинках культури тощо.

Разом з сусідами запасіться спальними мішками, їжею, водою, засобами для розпалювання вогню, засобами зв'язку та іншими необхідними предметами, які треба помістити в підвал.

Щодо того, коли потрібно евакуюватися, краще робити це заздалегідь.

Зокрема, якщо ви розумієте, що лінія фронту рухається до вашого міста, і ви точно не плануєте брати участь у територіальній обороні.

Домовтеся з рідними про «тривожне» місце зустрічі, якщо зникне мобільний зв'язок. Визначте, в яке безпечне місце можна поїхати - домовтеся з родичами з інших областей.

Якщо у вас є автомобіль, необхідно заправити його, взяти додаткове пальне, аптечку і запасне колесо. 

Цілком імовірно, що це все вам не знадобиться, та ескалації не відбудеться, але можна перестрахуватися.

Як діяти в екстрених ситуаціях

Якщо ви чуєте сигнал тривоги, то щоб сховатися від обстрілів, потрібно спускатися в укриття.

Перед виходом з будинку перекрийте газо-, електро- та водопостачання, зачиніть вікна і вентиляційні отвори.

Якщо ви евакуюєтеся з міста, треба їхати подалі від стратегічних об'єктів, які можуть бути мішенню ворога (аеродроми, електростанції, залізничні вузли, органи влади, військові об'єкти, порти тощо).

Якщо відбувається обстріл, варто перечекати - не евакуюватися з міста і не виходити на відкритий простір.

Якщо ж ви опинилися на відкритому просторі, лягайте в якусь западину, закривши голову руками, а потім пересувайтеся перебіжками.

Запам'ятайте: цивільним людям не можна одягати камуфльований одяг або одяг кольору хакі, брати рюкзак такого кольору, людину в камуфляжі автоматично сприйматимуть як комбатанта - це може загрожувати її життю.

Краще носити темний одяг без будь-яких символів, який не привертає до себе увагу. Взимку слід одягатися зручно, тепло і багатошарово, не забувати про шапку, рукавиці, термобілизну і зручне взуття, яке «переживе» намокання.

Якщо російські війська будуть просуватися до Кременчука

У разі реальної військової загрози, просування лінії фронту в бік міста на державному, регіональному та місцевому рівнях приймається рішення про евакуацію населення у безпечні райони.

Безпечні райони визначає Міністерство оборони України, виходячи із обстановки, що склалася. 

Для організації проведення евакуації населення у Кременчуцькій міській територіальній громаді створені органи з евакуації, а саме:

  • міська комісія з питань евакуації;
  • 15 збірних пунктів евакуації.

Збірні пункти евакуації

Під час проведення евакуаційних заходів у разі загрози або виникнення катастрофічного затоплення

Хто підлягає евакуації

Порядковий номер збірного пункту евакуації, його адреса

Кількість евакуйованих, які проходять через збірний пункт евакуації

 

Непрацююче населення мікрорайону №12 (північніше вулиці Гранітної) підприємства, установи, організації на території мікрорайону

ЗПЕ № 1 ПрАТ «АвтоКрАЗ» – адміністративний будинок № 2 ПрАТ «АвтоКрАЗ», вул. Київська, 62

5500

Непрацююче населення мікрорайону №12 (південніше вулиці Гранітної) підприємства, установи, організації на території мікрорайону

ЗПЕ № 2 ПрАТ «Кременчуцький колісний завод» – КІДУЕП, проспект Свободи, 79

5323

Непрацююче населення мікрорайону №9 (Чередники північніше вулиці Європейської) підприємства, установи, організації на території мікрорайону

ЗПЕ № 3 Кременчуцький ліцей №25 «Гуманітарний колегіум», вул. Гвардійська, 16

4874

Непрацююче населення мікрорайону №13 (Ревівка) підприємства, установи, організації на території мікрорайону

ЗПЕ № 4 Заклад дошкільної освіти № 23, пров. Героїв Бреста, 40

3160

Непрацююче населення Потоківського старостинського округу підприємства, установи, організації на території округу

ЗПЕ № 5 ПАТ «Укртатнафта» – палац культури «Нафтохімік», проспект Лесі Українки, 33

3046

Непрацююче населення мікрорайону №19 (3-й Занасип) підприємства, установи, організації на території мікрорайону

ЗПЕ № 6 Департамент охорони здоров’я – міська дитяча лікарня, вул. Павлова, 16

3665

Непрацююче населення мікрорайону №14 (Щемилівка) підприємства, установи, організації на території мікрорайону

ЗПЕ № 7 ПрАТ «Кременчукм’ясо» – Кременчуцька гімназія № 28, пров. О.Кошового, 5а

6625

Непрацююче населення мікрорайону №16 (Центр район Дормаш) підприємства, установи, організації на території мікрорайону

ЗПЕ №8 АТП-15307 – територія АТП, вул. Київська, 65/2

7408

Непрацююче населення мікрорайонів №7,8 (Млинки-Лашки) підприємства, установи, організації на території мікрорайону

ЗПЕ №9 ПрАТ «Кременчуцька трикотажна фабрика» – територія фабрики, проспект Полтавський, 2а

5765

Непрацююче населення мікрорайонів №20,21,22 (Кострома, Крюків) підприємства, установи, організації на території мікрорайону

ЗПЕ №10 ПАТ “Крюківський вагонобудівний завод”, Деївська гора у районі № 4

16606

Непрацююче населення мікрорайонів №23,24 (Раківка) підприємства, установи, організації на території мікрорайону

ЗПЕ №11 ПАТ «Кременчуцький сталеливарний завод», Деївська гора у районі № 5

16494

Непрацююче населення мікрорайону №15 (Центр південніше вулиці Соборної) підприємства, установи, організації на території мікрорайону

ЗПЕ №12 Кременчуцький ліцей №30 «Олімп», вул. О.Кошового, 3

8000

Непрацююче населення мікрорайону №15 (Центр північніше вулиці Соборної) підприємства, установи, організації на території мікрорайону

ЗПЕ №13 Кременчуцький ліцей №5 імені Т.Г.Шевченка, пров. Героїв Бресту , 65

9021

Непрацююче населення мікрорайону №18 (1,2-й Занасип) підприємства, установи, організації на території мікрорайону

ЗПЕ №14 Кременчуцька гімназія №27, проспект Свободи, 104

7061

Непрацююче населення мікрорайону №17 (Чередники південніше вулиці Європейської) підприємства, установи, організації на території мікрорайону

ЗПЕ №15 Кременчуцька гімназія №18, вул. Ватутіна, 25

6812

Після проходження через збірні пункти евакуації населення, що підлягає евакуації, формується в піші і транспортні колони, забезпечується його відправлення на пункти посадки на транспортні засоби та вихідні пункти руху пішки до безпечних районів (місць) розміщення. 

Для перевезення населення з місць посадки від збірних пунктів евакуації до безпечних районів сплановано залучення:

  • залізничних поїздів;
  • транспортних засобів (автобусів та мікроавтобусів) 8-ми перевізників на договірних умовах;
  • власний транспорт громадян.

Під час евакуації транспорт виділяється в першу чергу незахищеним та мало мобільним групам населення: особам з інвалідністю, людям похилого віку, жінкам з малолітніми дітьми та іншим. Найбільш витривала частина населення може виводитися пішки у складі піших колон.

Зберігаємо спокій та віримо в українську армію! Все буде Україна!

Автор: Альона Душенко Джерело фото: Українська правда, соцмережі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 29

1 031
14 лютого 2022 11:17

Когда то в начале 2000-х (2004-2005 +-) , я был на предприятии начальником штаба гражданской обороны. Решил пересмотреть всю документацию и естественно утвердить план эвакуации рабочих и их семей (в случае затопления). 

Так вот, поехав в село Горбы , Лубенского района (куда по плану нас якобы распределили), я не то чтобы школу или садик не увидел (по идее жен с детьми должны были расселять там) , я самого села не нашел. А точнее, оно есть,но жителей там почти нет , из построек осталось пять хат и три десятка людей "на бумагах" .(сейчас наверное и того нет).

Вот Вам и гражданская оборона. На бумагах план евакуации есть , а по факту некуда расселить семьи.


136 4
0
14 лютого 2022 12:28

Англия и Америка продолжают закапывать Украину, а наши статейками это подогревают. Давайте прибегнем к логике. Представим, что завтра РФ нападёт. Даже забрав территории они сразу проиграют. Проиграют рынок сбыта природных ресурсов в Европе. Получат нестабильную горячую точку под боком, а смерти солдат разобьют рейтинг Путина внутри страны. Украины при этом не останется в целом. Справа территория отойдёт РФ, слева - НАТО, а центр останется буфером с постоянным напряжением. В итоге, и Украина и РФ от этого проиграют, как и вся Европа, которая вынуждена будет выделять больше средств на НАТО и лишится дешевых ресурсов из России. Кто же выиграет? Америка, которая является основным продавцом вооружния для НАТО, которая стремиться заменить поставляемый газ из РФ на свой. Именно оттуда мы и слышим рассказы про нападения. Причём звучат они не первый год.


130 130
1 457
14 лютого 2022 12:32

Цитата: ags
Справа территория отойдёт РФ, слева - НАТО, а центр останется буфером с постоянным напряжением.
забористый порошок....


118 80
142
14 лютого 2022 14:38

Цитата: ags

Англия и Америка продолжают закапывать Украину, а наши статейками это подогревают...

Украины при этом не останется в целом. Справа территория отойдёт РФ, слева - НАТО, а центр останется буфером с постоянным напряжением. В итоге, и Украина и РФ от этого проиграют...

кроме российских еще какие-то каналы не пробовал смотреть ?


113 73
0
14 лютого 2022 14:52

Якась плутанина по мікрорайонам в таблиці "Збірні пункти евакуації". Ліцей № 30 далеко від "Центр південніше вулиці Соборної", 3-й занасип далеко від Лікарня на Павлова??, Ревівка - Героїв Бресту??? і т.д.


46 6
0
14 лютого 2022 14:56

Пойдет рф в наступление сегодня или завтра или 16-го февраля или через месяц или может летом и т.д. это не важно, безусловно осведомленными быть нужно и знать, что делать в такой ситуации, тут я за.

Но когда во всех сми каждый день всюду пишут и рассказвают, что вот-вот нападут сегодня, ну вот завтра уже 100%, потом ну значит на след. недели и т.д. Зачем вы это делаете???

Давайте решать вопросы по мере их реального поступления, нападут знаем, что делать, будем действовать, никуда не денемся!

А так вы людей своим пустословием угнетаете больше, а потом советуете, как справится с паникой, чтоб не думать каждый день о войне.

П.С. Не в обиду телеграф.


103 29
1 178
14 лютого 2022 14:59

#яснопонятно

Везде пишут как тикать и прятаться.

Банальный вопрос: что делать военнообязанным если ты не состоишь в териториальной обороне? К военкомату? Там готовы к такому повороту событий и скоординированно направят куда следует?


59 24
0
14 лютого 2022 15:19

Якщо москалі посунуть, то понесуть великі втрати, нічого їм робити на нашій землі! Ми будемо стояти до останнього!

Слава Україні! *** москалям!


72 79
229
14 лютого 2022 16:50

Де взяти зброю?

 


40 39
130
1
14 лютого 2022 17:45

Уточните более точно когда вторжение. Поймите правильно, хочу запастись макаронами и гречкой.



Цитата: Azs

Якщо москалі посунуть, то понесуть великі втрати, нічого їм робити на нашій землі! Ми будемо стояти до останнього!

Слава Україні! *** москалям!

"Ми" это кто? Прошу поподробнее.



Цитата: debil
 и скоординированно направят куда следует?

Пишите в личку, я направлю куда следует.


47 41
61
14 лютого 2022 17:54

Помню Турчинов ещё в 2014 году каждый день обещал,что Путин нападёт. Вот и накаркал.


49 42
423
14 лютого 2022 18:11

Чого панікувати Чи думаєте шо москаль дойде до Дніпра ?) Панове ,в на є Армія ,боєготова ,яка дасть фору будь якій армії Європи ,чому ? Тому шо воює вже 8 рік.І яка давно мріє "подєржать за горло" (с) москаля ) Якій прислали кучу хороших ніштяків(Stinger.NLAW і т.д) Так шо ,не робіть собі нерви і допомагайте нашій Армії.


59 47
642
14 лютого 2022 18:58

Цитата: ags
Англия и Америка продолжают закапывать Украину

Далі можна не читати



Цитата: ovhell
Давайте решать вопросы по мере их реального поступления, нападут знаем, что делать, будем действовать, никуда не денемся!

Чудово. Ваші дії в разі вторгнення?

Бо ось цей житєль, наприклад,

Цитата: Вольвовод
Уточните более точно когда вторжение. Поймите правильно, хочу запастись макаронами и гречкой.

скоріш за все, буде або наводити артилерію (авіацію) лаптів, або здавати в руссокомендатуру патріотів, або просто стріляти в спину Українській армії.

А кількість лайків деякіх коментарів показує, що таких ой як багатоrage.


56 61
0
14 лютого 2022 19:34

Расходитесь, Раша не нападет, они испугались патриотичные комментаторов на сайте , а там ещё и стена Яйценюка есть. Грёбаный цирк.


63 38
130
1
14 лютого 2022 19:43

Найсильнейшей армии Европы нападение РФ-ии не страшно. Будем с оружием в руках защищать нэньку от ворога, не отдадим окупанту ни клаптя украинской территории! Мы - сыны козакив!

Слава майдану, слава героям и слава Украины!

С нами Вера, армея и мова! Гетьман сивочолый - спаси Украину!


50 41
4
14 лютого 2022 20:08

Сколько же здесь ***. 


31 29
1 457
14 лютого 2022 20:14

Цитата: Вольвовод
хочу запастись макаронами и гречкой.
лучше мозгами



Пора группу создавать вам- Ватный кременчуг.


43 51
130
1
14 лютого 2022 22:26

Цитата: Stepan Andriyovich

Сколько же здесь ***. 

Привіт вам від Богдана Сташинського, пане Степане)


21 11
1 031
15 лютого 2022 07:34

Просто погуглите: "Зачем швейцарцу боевое оружиев "в шкафу" ".

Сами сделаете вывод.


9 12
1 178
15 лютого 2022 07:43

Цитата: Вульвавод
Пишите в личку, я направлю куда следует.

Если кому-либо в очередной раз понадобятся твои непревзойденные профессиональные виртуозные навыки громко свистеть в *уй, тебя снова (как и в прошлый раз) позовут.

А пока передвигайся в направлении на икс, игрек и и-краткое!


21 20
423
15 лютого 2022 14:15

Цитата: Кавоман
скоріш за все, буде або наводити артилерію (авіацію) лаптів, або здавати в руссокомендатуру патріотів, або просто стріляти в спину Українській армії. А кількість лайків деякіх коментарів показує, що таких ой як багато
Цитата: antikola
Пора группу создавать вам- Ватный кременчуг.
давно .Мучаться бідненькі ,страждають .Чекають ,недочекаються москалів .Не мучтесь ,збирайте манатки і на московію,без вас чистішим буде повітря тут.Лазуровий Берег Магадану чекає вас ))


16 20
1 457
15 лютого 2022 14:44

Крім того, російський міністр звернув увагу на те, що після відповідної заяви Пристайка заступник міністра оборони Великобританії Джеймс Хіпі заявив, що Великобританія підтримає Україну, якщо вона ухвалить рішення відмовитися від членства в НАТО.

"Так що, думаю, ця думка поступово пробиватиме собі дорогу. І підкреслю ще раз: вона вказує шлях, якого хочуть багато хто в Європі в тому числі", - підсумував глава МЗС РФ

.  нехорошие мысли....


6 6
1 457
15 лютого 2022 16:16

Цитата: Кавоман
А кількість лайків деякіх коментарів показує, що таких ой як багато
57,5% українців чинитимуть опір у разі вторгнення Росії, - опитування КМІС


7 12
24
15 лютого 2022 16:34

Цитата: ovhell

Пойдет рф в наступление сегодня или завтра или 16-го февраля или через месяц или может летом и т.д. это не важно, безусловно осведомленными быть нужно и знать, что делать в такой ситуации, тут я за.

Но когда во всех сми каждый день всюду пишут и рассказвают, что вот-вот нападут сегодня, ну вот завтра уже 100%, потом ну значит на след. недели и т.д. Зачем вы это делаете???

я думаю, что наоборот правильно, что и СМИ и Америка с Англией не молчат, а пишут и говорят об этом. Рашке выгодно будет если бы все молчали и никто бы за ними пристально не наблюдал, чтоб потом - ой.. а у нас тут зеленые человечки по улицам ходят. За рашкой надо смотреть и комментировать каждый их шаг, чтоб потом не было неожиданностей с их стороны. Пока освещается все что делает рашка возле наших границ, пуйло не нападет - у него натура гопника, а гопники на виду не нападают, только в темных подворотнях.


17 19
0
15 лютого 2022 17:40

Вы думаете? А какой отток инвестиций вы не думаете, а убытки для страны из-за отказа страховать самолёты вы не думаете, а какой вменяемый инвестор зайдет в Украину после такого кипижа и тд. Главное псевдопатриотический пост тиснуть. Кого боги хотят наказать, того лишают разума.(с).


18 9
130
1
15 лютого 2022 18:46

Цитата: debil

 

А пока передвигайся в направлении на икс, игрек и и-краткое!

То направление уже тобой занято.


16 11
1 457
15 лютого 2022 19:13

Тем временем плешивый карлик

Як Росія діятиме далі? За планом. А з чого він складатиметься? З реальної обстановки на місцях", - сказав Путін.

При цьому Путін зауважив: "Хто може відповісти на те, як складатиметься ця ситуація? Поки що ніхто. Це залежить не тільки від нас". 

То есть держать напряжение....нефть вгору....гешефт.


7 11
24
15 лютого 2022 23:34

Цитата: Минометчик Лёша

Вы думаете? А какой отток инвестиций вы не думаете, а убытки для страны из-за отказа страховать самолёты вы не думаете, а какой вменяемый инвестор зайдет в Украину после такого кипижа и тд. Главное псевдопатриотический пост тиснуть. Кого боги хотят наказать, того лишают разума.(с).

 наивно то как. за отток инвестиций и панику вы Зеленскому спасибо скажите. он отлично льет воду на мельницу рашки. Как только речь толкает про майские шашлыки, то сразу понимаешь "ага, пришла пора паниковать". да много что можно припомнить за последние дни, как эта зеленая власть подыгрывает врагу. 


7 15
199
1
16 лютого 2022 00:13

Миром правят деньги. Война никому не выгодна. Выгода только в панике! И кто больше всего панику сеет, тот на гешефтах и наживается. 



Цитата: Olexander

Чого панікувати Чи думаєте шо москаль дойде до Дніпра ?) Панове ,в на є Армія ,боєготова ,яка дасть фору будь якій армії Європи ,чому ? Тому шо воює вже 8 рік.І яка давно мріє "подєржать за горло" (с) москаля ) Якій прислали кучу хороших ніштяків(Stinger.NLAW і т.д) Так шо ,не робіть собі нерви і допомагайте нашій Армії.

Если что РФ способна полностью уничтожить ВСУ только одной авиацией. К сожалению наша ПВО и авиация - печаль печальная. Шапками закидать не получится. Заграничные ништяки годятся только для бравады, если что: мизерное количество - меньше, чем ничего.


21 11

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх