Путін проти українського народу. День дев'ятий.

4.03.2022, 00:01 Переглядів: 4 746

 

Віримо в перемогу!

24 лютого, о 5.00 Путін почав вторгнення на українську територію, яке назвав «військовою операцією». В Україні ввели воєнний стан. Бої тривають у різних частинах країни уже протягом восьми діб. ТелеграфЪ оперативно повідомляв усю важливу і перевірену інформацію у матеріалах:

Сьогодні ми продовжимо.

Зберігайте спокій. Вірте в перемогу.

00.05 Створена група для кращої координації евакуації людей з Харкова до Кременчука.

00.28 Українські війська за два дні знищили в Куйбишевому близько 245 одиниць російської техніки, особовий склад противника, величезні обсяги палива та 30 вертольотів.

00.45 Флагман Військово-морських сил ЗСУ фрегат «Гетьман Сагайдачний» затопили в Миколаєві.

1.00 Ворог увів на територію України більшу частину створеного для наступу на Україну угрупування. Зі 117 укомплектованих та споряджених БТГр залишилось не більше шести, які не перебувають на території нашої країни, морально-психологічний стан цих підрозділів перебуває на низькому рівні.

1.20 РФ ввела в Україну 90% підготовлених військ і продовжує намагатися взяти Київ - Білий дім.

1.40 Перша леді Олена Зеленська запустила телеграм-канал про те, як жити у воєнний час.

1.47 Один зі співробітників Запорізької атомної електростанції записав відеозвернення, в якому заявив, що Росія веде вогонь по АЕС.

2.02 Протиповітряна оборона України за 3 березня знищила ще три літаки російських окупантів.

2.19 Влучили в перший енергоблок АЕС, рятувальники не можуть почати ліквідацію пожежі, адже обстріли тривають. Інформації про порушення радіаційного фону поки немає, заявив представник пресслужби станції Андрій Туз.

Запорізька АЕС є найбільшою в Європі.

2.20 Члени Ради держав Балтійського моря (CBSS) одноголосно вирішили відсторонити Росію від подальшої участі в діяльності Ради.

2.40 Випускник Харківського національного університету Повітряних сил потрапив у полон, Україна докладе всіх зусиль, щоб його визволити.

2.45 Перший енергоблок ЗАЕС, у який влучили був на плановому ремонті, однак ядерне паливо звідти не встигли відвантажити.

В цьому величезна небезпека.

3.00 УЗ повідомила, як курсуватимуть поїзди 4 березня.

3.20 Пожежні змогли потрапити на територію Запорізької АЕС. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Олександр Старух. Деталі пожежі також розповіли в ДСНС: Пожежа виникла за територією АЕС – в навчально-тренувальному корпусі. На ЗАЕС відключили третій енергоблок від всієї системи. Працює лише четвертий. Радіаційний та протипожежний стан на атомній електростанції в межах норми.

3.30 Українські біженці матимуть право жити та працювати в Європейському Союзі до трьох років відповідно до плану надзвичайних ситуацій.

4.00 Оператори поїздів по всій Європі тепер пропонують безкоштовний залізничний транспорт українцям, які вимушені лишати свої домівки в пошуках безпеки через криваву війну, яку веде Росія.

4.28. Ядерна безпека на ЗАЕС порушена – Енергоатом. Рятувальників не допускають гасити пожежу. Зеленський звернувся до лідерів країн і  закликав світових лідерів зупинити Росію: «Росія — це перша у світовій історії держава, яка обстрілює атомну електростанцію. Можливий вибух призведе до загибелі Європи».

5.20. Мер Енергодара Орлов заявляє, що на ЗАЕС є поранені. Ситуація критична

Трансляція із ЗАЕС

5.36. Путін використав 90% військових, яких місяцями накопичував на кордоні з Україною.
5.45. Евакуації  мешканців Енергодара ще не буде, але план є

5.51. На Запорізьку АЕС допустили рятувальників. Горить НЕ енергоблок, а учбові корпуси. О 05:55 пожежу в учбово-тренувальному корпусі (розміром 60х40 м) Запорізької АЕС у м. Енергодар локалізовано на площі 2 тис. м. кв.
Попередньо жертв та постраждалих немає.

6.37. МАГАТЕ закликало припинити бойові дії біля ЗАЕС. Є дані, що обстріли уже припинилися. Радіаційний фон у нормі. Станція не зазнала серйозних пошкоджень.

6.45. Пожежу на ЗАЕС загасили о 6.20. Жертв та постраждалих немає - ДСНС. 

6.55. У Херсоні планується провокація окупантів - проросійський мітинг для пропагандистської картинки. Про це повідомивголова Херсонської ОВА Геннадій Лагута. 

7.10. На ранок сирени лунають у Дніпрі та Кривому Розі

7.37. Дев'ята доба протистояння. Окупанти лізуть з боку Гадяча та Зінькова на Полтавщині - штаб ЗСУ на 6.00 Пожежу на Запорізькій АЕС ліквідовано. Основні зусилля окупантів зосереджено на оточенні Києва та послабленні спротиву в заблокованих населених пунктах. В ході виконання цього завдання, угруповання ЗС РФ вичерпали основну частину оперативних резервів та почали підготовку перекидання додаткових сил і засобів з Південного та Східного військових округів. Другі ешелони та більша частина оперативних резервів угруповань окупантів введено в операцію. Маючи значну перевагу в техніці, противник оточив Маріуполь. Окупанти використовують злочинців із тюрм Криму для організації безладів у Миколаєві. 

8.11. Обстріли ЗАЕС припинені. Енергодар залишився без опалення - мер міста.

8.30. Російські загарбники обстріляли та затопили цивільний корабель під прапором Панами.

8.47. Адмінкорпус, майданчик Запорізької АЕС та прохідна на станцію під контролем окупантів. Є загиблі та поранені серед українських захисників станції. Радіаційний фон на території Запорізької області лишається без змін та не несе загрозу життю та здоров’ю населення.

9.18. Скільки людей та техніки вже втратила Росія, читайте ТУТ.

9.44. На кордоні з Полтавською областю формуються колони ворожої техніки. З Полтавщини вже відправили близько 200 тонн гуманітарної допомоги на Харківщину та Сумщину, відправлять ще 100 тонн. Протягом двох діб робота по всіх групах товарів у магазинах має бути налагоджена.

10.01. Замість закриття неба США може надати повітряну допомогу.

10.16. У Житомирі ракета зруйнувала пів школи.

10.25. Волонтери, які у Кременчуці шиють бронежилети для тероборонців, потребують коштів. На ці гроші закуплять тканини і фурнітуру.

10.43. «Кременчуцький ТелеграфЪ» разом з «Принципом» збирає допомогу військовим.

10.59. На межі Полтавської області окупант кинув свою техніку.

11.18. Ворог на кордонах області, район готується до оборони та допомагає біженцям, у Кременчуці затриманий перший мародер.

11.32. Мер Віталій Малецький розповів про інформаційні бомби, поставки продуктів, стан питної води, допомогу для інших регіонів та біженців.

11.44. «Ми пережили ніч, яка могла зупинити історію України та Європи», - зверенння Президента Зеленського.

11.57. Усі заводи Кременчуцького району працюють на оборону. Запланований вибух на Єристовському ГЗК відбудеться завтра, 5 березня, о 12.00. Начальник Кременчуцької РВА просить населення заспокоїтись та не створювати ажіотажного попиту на продукти. 3-го березня з Глобиного на Харків за біженцями виїхало 10 автобусів.

12.14. У beauty studio ТЕТ у Кременчуці потрібні теплі ковдри та матраци для переселенців.

12.28. Ворог бомбить школи та розстрілює їх директорів.

12.48. Агресор завозить із Криму у Херсон масовку для проголошення фейкової «республіки». Окупанти захопили склад з одягом водної поліції. На мітинг можуть вийти й переодягнені російські військовослужбовці, які у формі українських поліцейських теж «дякуватимуть» загарбникам.

13.00. Російські війська переходить до терористичних способів ведення бойових дій та поширенню фейків.

13.12. На Миколаївщині місцеві мешканці захопили ракетно-гарматний комплекс «Панцир-С».

13.24. Під Волновахою збили ворожий штурмовик Су-25.

13.36. На Чернігівщині окупанти обіцяють розстріляти селище артилерією, якщо воно не здасться. Загарбники захопили місцевий відділ поліції, застреливши при в’їзді в населений пункт беззбройного місцевого жителя.

13.47. За тиждень повномасштабної війни з Росією Президент Володимир Зеленський пережив як мінімум три спроби замаху.

14.01 РНБО та ГУР Міноборони попереджають українців про масове вкидання ворогом фейків в інформаційний простір Україні з метою викликати паніку, деморалізувати людей та зламати опір окупантам.

14.15 У бойових діях при обороні Бердянська загинув наш земляк, військовослужбовець 26 артилерійської бригади Юрій Лисенко – Герой, який мужньо захищав Україну і кожного з нас від російських убивць.

14.30 Українські військові і сили ТРО перехопили тактичну ініціативу, але ворог не полишає планів щодо оточення Київа та Харківа.

14.43 За дев'ять діб війни до Кременчука звернулися 3025 перелеленців, за минулу добу - 1536.

15.01 Наслідки захоплення ЗАЕС важко передбачити. Потрібне негайне втручання МАГАТЕ та країн – членів ядерного клубу.

15.20 До Збройних сил України в ролі трофеїв надійшло багато техніки окупаційних військ. За час війни бронемашин і танків ЗСУ отримали більше, ніж від українського ОПК за 8 років.

15.39 Рада ООН з прав людини більшістю голосів підтримала резолюцію, яка засуджує порушення прав людини, скоєних після повномасштабного вторгнення РФ в Україну, та створює комісію для їх розслідування. 

15.53 Мелітопольці зібралися на площі Перемоги, попри заборону російських окупантів. Учасники мітингу пройшлися проспектом з державними прапорами. Місцеві жителі співали патріотичні пісні та скандували заклики до ворога: «Окупанти, додому», «Слава Україні», «Мелітополь – Україна», «Путін х*йло», «Мелітополь вставай», «Слава Україні! Героям Слава!».

16.23 Зіркове подружжя Міла Куніс та Ештон Катчер записали відео, де Міла сказала, що вона пишається бути українкою, а її чоловік додав, що пишається бути одруженим з українкою.

16.54 На Півночі Полтавщини вдалося захопити ще один російський танк до українського війська.

17.43 Кременчуцькі міжміські перевізники евакуювали харків'ян. Сьогодні до нашого міста прибуло понад 20 мікроавтобусів.

17.58 The Kiffness записав ремікс на українську народну пісню у виконанні Хливнюка. Південноафриканський музикант The Kiffness підтримав український народ у війні проти росії.

18.09 У Світловодську рибопромислове підприємство «Дніпровське» на базі місцевого ресторану «Бренд» запускає консервне виробництво. Однак, сировини мають більше, ніж потужностей.

18.23 Медики Полтавщини не лише приймють поранених із Сумщини та Харківщини, надають допомогу переселенцям, вони ж забезпечують і безперебійну роботу медицини області.

18.44 На подвір'я держдачі під Києвом, де з липня 2020 року разом із родиною мешкав президент Володимир Зеленський, впав, ймовірно, уламок ракети.

19.00. Збройні сили України від початку масштабного наступу Росії вже збили 37 літаків і 37 гелікоптерів російської армії, повідомив 4 березня головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний. За його словами, 4 березня був збитий черговий російський СУ-25 разом із пілотом.

19.17. Голова Миколаївської обласної державної адміністрації Віталій Кім повідомив, що станом на 17:30 4 березня у Миколаєві українські військові «вибили» російські війська з міста.

19.28 «Ми живемо у сховищах»: Чернігів під час обстрілів з російських літаків
19.44. Через великий наплив переселенців до Кременчука постійно потрібна допомога

19.58. Укрзалізниця з Кременчука отримала 5 нових купейних вагонів виробництва КВБЗ
20.07. Президент країни-агресора Володимир Путін хоче втягнути в війну проти України інші країни, зокрема держави-учасниці Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ). Державами-членами ОДКБ є Росія, Білорусь, Казахстан, Вірменія, Киргизія і Таджикистан.

20.18. В ООН назвали втрати серед цивільних в Україні за час повномасштабного нападу РФ. Із 4:00 24 лютого до півночі 3 березня зафіксувало 1006 випадків загибелі або поранення цивільних осіб в Україні. Статистика України вдвічі більша (це пов'язано із процедурами фіксації жертв). 
20.26 У TikTok показали, як українці на мотоциклі з коляскою викрали техніку окупантів. У соціальних мережах поширюють відео, як троє чоловіків на мотоциклі з коляскою викрали міномет російської армії. Вони почепили його на буксир. 

20.39. За вісім днів «Укрзалізниця» евакуювала понад 1 млн громадян з гарячих точок

21.03. Україна стане учасником-контрибутором Об’єднаного центру передових технологій з кібероборони НАТО (ОЦПТКО НАТО).

21.18 Рада Євросоюзу ухвалила екстрене рішення про механізм захисту біженців з України, які втекли від російської агресії. Протягом року українці матимуть право на проживання, роботу в будь-якій державі ЄС, доступ до медичної допомоги та освіти для дітей.

21.31 З початку війни у Полтавському перинатальному центрі народилося 68 дітей, з них 17 - у переселенців.

21.43 Основні зусилля окупантів зосереджувались на оточенні Києва та послабленні спротиву в блокованих ним населених пунктах. Також окупанти продовжили нанесення ракетно-бомбових ударів по населених пунктах.

22.02 Нардепа Нестора Шуфрича затримали бійці 206-го батальйону територіальної оборони у Києві, коли той фотографував блокпост.

22.19 Державна служба з надзвичайних ситуацій України повідомила, що змін радіаційної обставки навколо Запорізької АЕС немає.

22.35 У заповіднику Асканія-Нова на Херсонщині народився малюк тибетського яка. Його назвали «Байрактар».

22.45 Російські окупаційні війська вступили в бій з... російськими окупаційними військами. Така собі «дружня» перестрілка. В результаті, завдяки «friendly fire» було знищено 9 танків та 4 броньованих машин окупантів. Звісно, що разом з їх екіпажами. Це економія 13 Javelin для ЗСУ. 

23.06 П'ять компаній з найбільшим оборотом у світі продовжують працювати у рашистів: Nestl?; P&G; Unilever; Coca-Cola; Danone.

23.21 Кабмін зобов'язав банки достроково сплатити в бюджет частину прибутку.

23.43 Президент України прокоментував відмову НАТО закрити небо над Україною та присвоїв головнокомандувачу Збройних сил України Валерію Залужному звання генерала.

Теги: війна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх