Путін проти українського народу. День шостий (оновлено)

1.03.2022, 00:01 Переглядів: 6 583 Коментарів: 5

 

Віримо в перемогу!

24 лютого о 5.00 Путін почав вторгнення на українську територію, яке назвав «військовою операцією». В Україні ввели воєнний стан. Бої тривають у різних частинах країни уже протягом п'яти діб. ТелеграфЪ оперативно повідомляв усю важливу і перевірену інформацію у матеріалах:

Сьогодні ми продовжимо.

Зберігайте спокій. Вірте в перемогу.

00.03 Перші станції супутникового інтернету StarLink прибули до України.

00.11 Володимир Зеленський підписав указ №82/2022 про запровадження тимчасового безвізового режиму для іноземців, які їдуть до України боротися з російськими загарбниками.

00.26 Президент України Володимир Зеленський заявив, що держава, яка вчиняє злочин проти цивільних осіб, не може бути членом Ради безпеки ООН.
00.35 Упродовж дня війська агресора здійснювали перегрупування та накопичення бронетехніки і ракетно-артилерійського озброєння на визначених напрямках, насамперед з метою оточення та захоплення Києва та великих міст України, зокрема, Харкова, Чернігова, Одеси, Херсона і Маріуполя. Значна частка військової техніки прибуває з території Білорусі та через окуповану територію АР Крим.

00.45 Президенти Болгарії, Чехії, Естонії, Латвії, Литви, Польщі, Словаччини та Словенії закликали негайно надати Україні статус країни-кандидата в ЄС. За інформацією The Guardian, 1 березня в Європарламенті готуються ухвалити резолюцію щодо плану надання Україні статусу «кандидат у члени ЄС».

1.00 Укрзалізниця повідомила, що продовжує стабільний рух в умовах воєнного стану та опублікувала розклад рейсів на 1 березня.

1.16 Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан особисто ініціював розслідування щодо вторгнення РФ в Україну. Росія випустила 113 ракет типу «Іскандер» і «Калібр» по мирним містам і селам України.

1.25 За добу противник не досяг успіху на жодному з напрямків. Підрозділи ЗС України за підтримки артилерії та БПЛА Bayraktar ТВ2 утримують визначені рубежі.

1.40 Зеленський присвоїв звання Герой України 12 військовослужбовцям за мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, повідомляє сайт президента в понеділок. 6 з них - посмертно. Серед них і льотчик з Миргорода полковник Олександр Оксанченко, який загинув у повітряному бою, відволікаючи на себе ворожу авіацію.

2.04 У Харкові та Охтирці через ракетні удари окупантів багато людей опинилися під завалами. Рятувальники роблять все можливе та неможливе, щоб їх дістати звідти.

2.21 Україна незабаром додатково отримає 70 літаків для нашої армії від партнерів. Йдеться про Міг-29 та Су-25, які у разі потреби зможуть базуватися на польських аеродромах. З них українські пілоти виконуватимуть бойові завдання.

2.40 Протягом доби 28 лютого Повітряні сили ЗСУ знищили п'ять ворожих винищувачів, колони броньованої техніки, колону з пальним, зенітно-ракетний комплекс, вертоліт та крилату ракету.

2.55 Російські окупаційні війська розпочали штурм міста Херсон. Держспецзв'язку пише, що наступ армії РФ у Херсоні піде у бік траси на Миколаїв та кільця біля холодокомбінату.

3.20 Ударно-розвідувальний Bayraktar TB2 продовжує успішно працювати по зенітних ракетних комплексах окупанта. Черговий удар було завдано прямо по ЗРК «Бук» армії РФ. Bayraktar TB2 також нейтралізував військовий ешелон із пальним, 96 ворожих танків, 20 градів та 8 бензовозів.

3.40 Скабєєва розповіла росіянам, що таке «паляниця», але перекладач з неї не дуже, бо вона серйозно вважає, що це - «клубніка».

4.00 Україна закликає держави-партнери засудити піратську діяльність ВМФ РФ у Чорному морі та належним чином відреагувати, щоб припинити морський розбій Росії.

4.29. Стало відомо, що Україна вже подала заявку на членство в ЄС - офіційно розпочалася процедура розгляду

5.07.Бразилія створить «гуманітарний паспорт» для прийому українських біженців. Канада заборонить імпорт російської нафти та надасть протитанкову зброю. Австраля дає 105 млн доларів. А Тайвань – 27 тонн медзасобів. Світ допомагає Україні, хто чим може.

5.36. General Motors слідом за Volvo зупинила експорт автомобілів до Росії. Німецький концерн Daimler Truck теж зупиняє співпрацю з РФ. Ймовірно не співпрацюватиме з «КамАЗ» і Mercedes.

5.50. Зранку шостого дня війни сирени виють у Вінниці, Кропивницькому, Умані, на Волині, Рівненщині і Тернопольщині. 

6.34. Гаряча доба: ЗСУ збили 5 ворожих літаків-винищувачів, крилату ракету та вертоліт. Про втрати ворога повідомляє Військове телебачення. Найбільші битви точаться поблизу Києва, наші військові відбивали повітряні атаки окупантів на Васильків, Бровари. Наші бомбардувальники нанесли 4 бомбові удари по танкових колонах, механізованих та колонах із паливно-мастильними матеріалами на Чернігівщині та поблизу Бердянська.

7.32. Стало відомо, що російський снаряд влучив у пологовий будинок під Києвом. Руйнування великі, але ніхто не постраждав - ус евакуйовані. 

8.01. В Охтирці на Сумщині під «Градами» загинуло понад 70 українських військових. Про це у відеозверненні повідомив голова Сумської ВДА Дмитро Живицький. Кількість жертв серед мирного населення ще невідома. Людей дістають з-під завалів. У облозі Суми, Черкаси, Лебедин - міста відрізані одне від одного. Російські солдати мародерствують. 
8.19. Битва за Київ триває: оперативна інформація щодо російського вторгнення на ранок 1 березня, 06.00 - офіційно
8.38. Повітряна тривога у Лубнах. У Кременчуці на ранок тихо. Харків окупанти знищують бомбами. Вдарили по Майдану Свободи.

8.47. На Єристівському ГЗК лунатимуть заплановані вибухи, не лякайтеся

9.30. До Кременчука привезли 70 біженців із Харкова, які потрапили від ворожий обстріл
9.45. Херсон в оточенні ворога – на околицях міста російські війська.

10.17 Обстрілюють військовий аеродром Канатово під Кропивницьким. Людей просять не виходити з укриттів до сигналу «Відбій».

10.36 Російські війська продовжують безпрецедентні бомбардування Харкова. Удари наносять по центру, по цивільних об’єктах. Сьогодні вранці російські війська нанесли авіаудар по майдану Свободи у Харкові.

10.59 Пункт прийому допомоги теробороні Кременчука (Небесної Сотні, 30А) продовжує працювати. Чим їм можна допомогти.

11.21 Через бої на півночі Полтавщини знеструмлені 10 населених пунктів. Зараз «Обленерго» відновлює електропостачання, налагоджує мережі. Також ворог продовжує кидати свою техніку та бігти додому.

11.34 На ранковому брифінгу начальник кременчуцької районної адміністрації Олег Лєднік повідомив, що у районі в цілому зберігається відносно спокійна ситуація, випадків мародерства не зафіксовано, диверсійних груп ворога не виявлено, рівень злочинності не перевищує довоєнні показники.

12.10 Кременчужани та представники торгівельних точок! Нашим захисникам ТЕРМІНОВО потрібні ліхтарики (налобні або звичайні).

12.12 У Чернігівську область зайшли білоруські війська. Крім того, влада Чернігова заявила про замінування всіх виїздів із міста.

12.30 На потреби територіальної оборони Кременчуцького району за 2 дні перераховано майже 35 тисяч грн.

12.41 Міський голова звернувся до мешканців міста і розповів про те, як живе та працює Кременчук на шостий день війни.

12.54 Вчора було повідомлення про те, що з Криму у бік Одеси вийшло 11 великих десантних кораблів, які можуть перевозити морських пехотінців для штурму Одеси. Проте, великої десантної операції поки не відбулося. Російські морпіхи-строковики відмовилися штурмувати Одесу та влаштували бунт, після наказу висадитися до Одеси. Саме внаслідок цього десантна операція була зірвана.

13.07 Президент України Володимир Зеленський звернувся до громадян: «Ракета в центральну площу Харкова – це відвертий, нічим не прикритий терор. Після такого Росія – це держава-терорист. Ніхто не пробачить. Ніхто не забуде».

13.15 Українцям рекомендують встановити додаток, який сповіщатиме про небезпеку у конкретному регіоні. Додаток «Повітряна тривога», який сповіщатиме про небезпеку у конкретному регіоні України можна завантажити у Google Play Market та AppStore.

13.24 Сьогодні до Росії починають прибувати перші мішки з трупами, і найближчим часом будуть перші поховання у Російській Федерації, які російська влада вже не зможе приховати.

13.45 Завтра буде їхати автомобіль зі Львова до Кременчука. Водій може забрати двох військових, або з тероборони.
Писати: lesya.rabota@gmail.com.

13.58 Студенти створили Telegram-канал з аудіоказками для батьків, які знаходяться в укриттях з діточками. Тут можна скачати аудіоказки і послухати їх офлайн у сховищах.

14.15 Міністерство оборони РФ ухвалило рішення про виплати грошової допомоги сім’ям загиблих солдат – 11 000 рублів. М-да, життя окупантів утричі вище оцінюють навіть мери українських міст, які вони ж й обстрілюють.

14.36 У Кременчуці з'явилися нові білборди, які допоможуть російським загарбникам зорієнтуватися на місцевості. Вказівники встановила Асоціація зовнішньої реклами Кременчука.

15.09 На Півночі Полтавщини «рускіє патєряшкі» в паніці кидають техніку. Місцеві чоловіки заправили техніку та передали її українській армії. 

15.24 За 120 годин повномасштабного нападу Росії на Україну російські окупанти вже втратили більше своїх військових, аніж за 3 роки другої російсько-чеченської війни.

15.37 За наявними даними, російські окупанти готуються найближчим часом запустити масштабну інформаційно-психологічну операцію.

15.57 Кременчужанам пропонують кілька ефективних чатботів, які допоможуть українські армії та безпеці кожного громадянина України.

16.08 У Державному науково-технічному центрі з ядерної та радіаційної безпеки зазначили: «Загарбники зазнають значного зовнішнього та внутрішнього опромінення у Чорнобильській зоні відчуження».

16.12 Кременчужан закликають скаржитися на будь-які контакти, які здаються шахрайськими або надсилають погрози.

16.21 На Полтавщині затримали російських окупантів. Відео із допиту опублікували на фейсбук-сторінці СБУ. Полонений розповів, що їм сказали, що президент України Зеленський вже підписав указ про капітуляцію! А тепер – просто потрібно доїхати до Києва, зайняти оборону і повернутися.

16.32 Під час оборони України від російських загарбників загинув 22-річний військовий з Полтавщини Андрій Цебро. Вічна пам'ять Герою!

16.44 Українські військові збили ворожий літак, який бомбардував Харків. Про це повідомляє «Суспільне». За попередніми даними, ідеться про літак, з якого прилетіла бомба на житловий будинок на проспекті Новобаварському. 

16.59 На сайті мерії Кременчука Управління надзвичайних ситуацій нагадало, як кременчужанам діяти у разі загрози катострофічного підтоплення.

17.07. У центрі Кременчука облаштували ще одне укриття. Воно розраховане на понад сотню осіб. Нагадуємо повний перелі сховищ, де мешканці та гості Кременчука можуть укритися під час авіаційного удару. 

17.19. Міністерство цифрової трансформації України надало алгоритм дій, якщо російські окупанти забрали телефон і SIM-карту

17.31. 1-го березня у Кременчуці зареєстровано 21 новий випадок захворювання на коронавірусну хворобу. Серед них троє дітей

17.44. Російські загарбники вдарили по столичній телевежі в районі метро «Дорогожичі». У результаті ворожої атаки у місці падіння снаряда утворився стовп диму.

17.51 Секретар РНБО Олексій Данілов розповів про знищення елітної групи «кадирівців», які планували вбити Президента України Володимира Зеленського.

18.08 Ми обміняли наших п’ятьох людей із тероборони на одного російського офіцера військової поліції.

18.22 ВРЦіРО просить всіх представників міжнародної спільноти негайно використати всі можливі засоби впливу на керівництво Росії, щоби воно взагалі відмовилося від злочинних обстрілів українських міст, зокрема – Києва.

18.39 За спостереженнями кременчужан, не байдужими до долі України стали й безхатченки. Вони не лише не підняли руку на збір допомоги військовим, а й примножили.

18.50 Європейський суд з прав людини оприлюднив проміжне рішення за позовом України проти Росії, отриманим 28 лютого. Суд наказав уряду Росії утриматися від військових атак на цивільних та цивільні об’єкти.

19.08 За наявними розвідувальними даними зараз поблизу білорусько-українського кордону знаходяться білоруські танки у кількості близько 300 шт.

19.36 Частину пацієнтів, яких раніше госпіталізували до медзакладів Полтавщини із пораненнями та травмами, виписали. Лишилось ще 93.

19.57 У зв’язку з військовими діями раніше відповідного терміну відкрили відділення екстреної медичної допомоги у ЛІЛ «Кременчуцька».

20.05 Американська тютюнова компанія Philip Morris передала українській армії 500 000 пачок сигарет. Також сьогодні передали сигарети військовим Львівська тютюнова фабрика та «Джей Ті Інтернешнл Україна», яка є у Кременчуці.

20.18 Крюківський вагонзавод допомагає УЗ в евакуації пасажирів та віддає в роботу 5 нових вагонів з випередженням графіка.

20.38 Під час оборони України від російських окупантів загинув військовий з Полтави Андрій Пархоменко. Вічна пам'ять Герою!

21.00 Глава МЗС України Дмитро Кулеба розповів про новий напрям зовнішньої політики України – «депутинізацію» світу.

21.21 Володимир Зеленський в інтерв'ю агентству Reuters назвав умови переговорів з РФ та заявив, що українці сильніші за окупантів.

22.20 Українські захисники завдали нищівного удару російським військам під Маріуполем.

22.46 Колишній міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає, що Володимир Путін припустився і стратегічної, і тактичної помилки у війні з Україною, а тому ніколи її не виграє.

23.12 Колона окупантів цілий день намагалася прорватися до Кіровограда з боку Миколаєва. Втім для них це закінчилося повним знищенням.

Автор: Телеграф
Теги: війна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 5

642
1 березня 2022 10:35

Думаєте у нас по іншому?

 

"УВАГА??????У церкві московського патріархату с.Корнич ,біля Коломиї знайшли арсеналу зброї. ***** просто,зараз на місці люди і поліція"



Ось ще

 

"РЕПОСТ!!! У Львівській області перевірили церкви московського патріархату і знайшли зброю там. Тероборони усіх міст України повинні перевірити УСІ!!! такі “церкви”


13 3
642
1 березня 2022 12:06

Очікувано

 

"Білоруські війська зайшли на територію Чернігівщини Це підтвердив виданню «Суспільне» речник регіонального управління сил тероборони «Північ» Віталій Кирилов."
 



Хтось здивований?

 

"Росіяни поставили заград отряд з кулеметами і повертають відступаючи частини назад в Україну. Село Угроїди (7км від кордону) Краснопільский р-н Сумської області."


8 3
642
1 березня 2022 19:32

Продовжу тему:

 

"В Почаєві на Тернопільщині маленький поки що локальний п***єц Гундяївські попи і сектанти навіть не дуже ховаються в своїй підтримці. Боюсь щоб цей локальний п***єц не перетворився в диверсії"



"У Вінниці жінка просилась сховатись у церкві РПЦ. Їй сказали не ховайтесь нас прішлі спасать."

 

"В корецькому монастирі підозріла діяльність. Попи рпц перед війною завозили вночі на територію монастиря аатобуси. Кухня працює 24/7. Стали якісь тихі. Рівненська область, Корець."
 
 
 


3 0
642
1 березня 2022 21:07

З ким ми маємо справу:

 

"Российские офицеры сами добивают своих раненых - СБУ после допросов пленных российских солдат."


2 1
220
1
1 березня 2022 21:24

Почему несклько дней не меняется цифра по пленным - 200 ?


0 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх