Путін почав вторгнення в Україну: введений воєнний стан (оновлено)

24.02.2022, 05:26 Переглядів: 23 141 Коментарів: 15

 

Про це повідомляють українські та російські ЗМІ

Про введення військ військову операцію на Донбасі Путін заявив у своєму зверненні. Спецоперація почалося о 5.00. ЗМІ повідомляють про вибухи в українських містах. 

Повідомляється мінімум про чотири вибухи в Краматорську, потужний вибух в Одесі, Харкові, Бердянську, початок потужних обстрілів на Донбасі з боку терористів. Про це пише УНІАН. Також є повідомлення про вибухи в Києві.

Вторгненню передувало екстрене звернення Путіна, де він заявив про те, що про допомогу його попросили керівники так званих «ДНР» та «ЛНР». 

РНБО зібралася на екстрене засідання. Секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що президент Володимир Зеленський терміново скликає РНБО, в Україні запровадять воєнний стан на тлі нової агресії РФ.

Журналіст Олексій Ладика з Краматорська, який працював у ТЪ, у фейсбуці написав про вибух.

 

Користувачі фейсбуку пишуть, що чули вибухи в Києві. А під новиною на УП є коментарі про вибухи в різних українських містах.


 

Війська РФ перетнули кордон у районі Харкова, повідомив у Telegram журналіст Андрій Цаплієнко. Журналіст Юрій Бутусов додав, що атаковані військові об’єкти по всій країні, передусім частини протиповітряної оборони, авіабази, системи управління. 

6.20 Україна закриває повітряний простір для цивільних літаків. Про це повідомляють у прес-службі «Украероруху».

Надання послуг з обслуговування повітряного руху громадянським користувачам повітряного простору України припиняється.

У Міністерстві внутрішніх справ України радять громадянам поки до оповіщення сирени знаходитись вдома, але тримати готовою «тривожну валізу».

ДЕ У КРЕМЕНЧУЦІ СХОВИЩА (натисніть)

Радник голови МВС Антона Геращенка повідомляє про обстріли 
4.35 напад на п/н впс «В.Писарівка» зі стор. РФ
5.00 з ППр «Чертково» (РФ) обстріл ППр «Мілове»
5.05 впс «Н.Слобода» обстріл ГРАДами з боку РФ
5.05 напад на п/н в ППр «Гоптівка»
5.15 обстріл аеродрому «Краматорськ»
5.20 впс «Веселе», «Вовчанськ», «Дергачі» - артилер. обстріл зі стор. РФ
5.13 обстріл мППр «Грабовське» впс «Краснопілля»
5.23 ППр «Бачівськ» заходить бронетехніка
5.25 м. Дніпро – 2 вибухи на злітній смузі
5.30 впс «Тополі» обстріл з ГРАДів з боку РФ
5.30 впс «Золочів» міномет. обстріл з боку РФ
5.50 впс «Вовчанськ» обстріл з ГРАДів з боку РФ

Президент Росії Володимир Путін о 4.00 виступив з екстреним зверненням до росіян та заявив про початок «спеціальної військової операції». Про це йшлося в трансляції, яку вів канал «Росія 24». Путін заявив, що своє рішення ухвалив, після того, як до нього звернулися ватажки самопроголошених «республік» на Донбасі.

До українців звернувся Президент Зеленський, який повідомив про наступ РФ. Він підтвердив про запровадження воєнного стану. Розмова відбулася з Байденом, президентом США.

Українців закликали зберігати спокій! 

6.55 У Кременчуці почали вити сирени. О 7.05 все повторилося.


В.о. голови Полтавської ОДА Дмитро Лунін звенувся до мешканців області. Повідомлення у його телеграм-каналі

Увага! Жителі Полтавської області, прошу зберігати спокій і залишатися вдома до особливих розпоряджень.

В Україні введено воєнний стан. Працюють тільки об'єкти критичної інфраструктури.

Без нагальної потреби не покидайте домівки!


Картина дня

 

7.36. Мер Малецький закликав кременчужан зберігати спокій

 

Сесію Кременчуцької міської ради, яка мала відбутися сьогодні - перенесли на невизначений термін. 

У Кременчуці черги на АЗС
Також повідомляють про черги біля банкоматів. 

8.15 У Кременчуці резервістів та добровольців закликають прийти до військкомату. З собою треба мати: паспорт, код ІНН, військовий квиток.

8.24 Зранку мер Малецький повідомив, що зараз будуть відкриті всі бомбосховища.

ДЕ У КРЕМЕНЧУЦІ СХОВИЩА (натисніть)

8.30 Крюківський міст у Кременчуці працює без проблем, черг на міст немає. Спостерігається ажіотаж на заправках. 

8.35 Будьте пильні - окрім нанесення військових ударів та наступу російської армії ведеться війна нервів. Росія запустила масштабну психологічно-інформаційну операцію. Коли візуально українські акаунти (найчастіше нібито військових) постять повідомлення для поширення паніки і деморалізації. Її метою є також дискредитація української армії та її керівництва.

8.40 Радник міністра внутрішній справ Антон Геращенко повідомив про вибух двох ракет у Миргороді. Нагадаємо, що у Миргороді базується бригада тактичної авіації. У Полтаві ДСНС оголосило повітряну тривогу. 

9.00 У Кременчуці черги до банкоматів, продуктових, аптек. Громадський транспорт працює у звичному режимі. Школярі продовжують навчання на дистанційці. Дитячі садки не працюють.

9.03 Верховна Рада проголосувала за запровадження воєнного стану в Україні.

9.21 Усі, хто готовий і вміє тримати зброю, може просто зараз стати до лав Сил територіальної оборони Збройних Сил України у вашому регіоні. Щоб отримати зброю, потрібно звернутися безпосередньо до бригад та батальйонів Сил ТрО. З собою потрібно мати тільки паспорт.

9.30 Всі підрозділи патрульної поліції направлені на допомогу громадянам. У випадку ДТП — фотографуйте машини і пошкодження та швидко прибирайте авто з дороги. Оформлюйте європротокол, якщо воно дійсно того варте, але авто прибирайте з дороги одразу.

9.37 Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-лейтенант Валерій Залужний заявив, що російські війська несуть втрати. В районі проведення ООС збито 5 літаків ВКС РФ та 2 вертольоти, підбито 2 танки, знищено кілька вантажівок ЗС РФ. Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України віддав наказ наносити максимальних втрат загарбникам.

9.50 Станом на 9.50 людей у військкоматі не багато. Як передає наш кореспондент, чоловік 10 на медкомісії, приблизно 10 чекають папери, які видають, близько 10 на вулиці.

10.00 Президент України Володимир Зеленський закликав українців не піддаватися паніці та робити все необхідне для підтримання військових.

10.01 Поліція рекомендує носити з собою документи, які підтверджують, хто ви. Підходять документи в Дії. 

10.32 Ветеранам органів внутрішніх справ, які готові захищати Україну, видаватимуть зброю. Процедура буде максимально спрощена через агресію Російської Федерації, оскільки Верховна Рада України підтримала рішення про введення воєнного стану на території держави.

10.33 Українські військові відбили місто Щастя в Луганській області. В результаті чого у ворога знищена техніка. Серед ворожих втрат – близько 50 бійців.

11.00 На Полтавщині можуть розмістити близько 3000 внутрішньопереміщених осіб.

11.00 Мер Кременчука Віталій Малецький повідомив, що на території Полтавської області посилили фільтраційні та пошукові заходи. Кременчужан просять при необхідності пересування мати при собі паспорт.

11.01 На терміновому брифінгу оперативного штабу Полтавської ОДА повідомили, що усі безпекові служби діють у посиленому режимі. Очільник обласної поліції закликав зберігати спокій та, якщо є підозри щодо поведінки окремих осіб, які можуть скоїти диверсії чи спеціально розповсюджують панічні чутки з метою дестабілізації ситуації – негайно повідомляти про це на 102.

11.14 У районі проведення ОС збили шостий літак російських збройних сил. Ворожий літак збили в районі Краматорська Донецької області.

11.20 За оперативною інформацією Генерального штабу ЗС України, на об’їзній дорозі Харкова спалили 4 танки російських окупантів.

11.30 Людей у військкоматі побільшало. Медичну комісію відмінили - набирають так. Записуватись до тероборони приходять і жінки. Багато хто прийшов сам, без виклику.

11.33 В Україні вирішили зупинити розрахункові операції по рахункам резидентів держави, яка здійснила агресію проти України. Безготівкові розрахунки проводяться без обмежень. Банкомати забезпечуватимуться готівкою без обмежень.

11.45 Зеленський виступив на брифінгу з приводу ситуації в країні. Він закликав українців до єдності і готовності боронити країну. І закликав громадян ставати донорами крові, підтримувати військових.

11.50 У Чернігівській області вдалося зупинити противника. Важкі бої ведуться на Харківському напрямку та в районі проведення операції Об’єднаних сил, де противник зазнав втрати в живій силі та техніці.

11.55 Україна розірвала дипломатичні відносини з Росією. Міністерство закордонних справ закликало українців негайно покинути територію Росії та не планувати туди поїздки.

12.00 У зв’язку з введенням воєнного стану відділення Укрпошти не будуть працювати 24 лютого.

12.12 Ажіотажу на вокзалах у Кременчуці немає, лише тягнучка на Крюківському мосту.

12.40 У зв’язку із ситуацією, що склалася, усім жителям Полтавщини варто обмежити користування власним автомобільним транспортом, не перешкоджати й усіляко сприяти пересуванню техніки ЗСУ. Пересуватися автомобілями лише у разі крайньої необхідності.

12.45 У торгових мережах Кременчука достатньо продуктів харчування. Є лише проблеми по оплаті з постачальниками з інших регіонів. Тому «МаркетОпти» зараз просять готівку.

12.47 У районі проведення ООС українські підрозділи протиповітряної оборони збили 7-й літак агресора. Ворог продовжує нести втрати. Збройні сили України відбили напад російських віськ на острів Зміїний.

Росія завдала удару двома крилатими ракетами по Броварах.

На жаль, у боях з російською армією загинуло вже кілька десятків наших захисників та більше десятка мирних жителів. За даними офісу Президента, загиблих вже понад 40.

13.00 Загинув Олександр Анатолійович Яцик з Кременчука. Вічна пам’ять захисникові України!

13.15 Авіацію Полтавщини вдалося врятувати - наші військові заздалегідь підняли літаки в небо. Натомість знищили не менше 6 літаків, 2-х вертольотів та десятки одиниць броньованої техніки ворога.

13.30 Військових закликають самостійно добиратися до військових частин. Якщо вам повідомлення надійшло (телефонували) з бригади - необхідно самостійно дістатися до військової частини. Якщо виклик був із центру комплектування - необхідно прибути у військкомат, де буде організоване відправлення. 

14.00 У кременчуцькі готелі їдуть люди з регіонів, де точаться запеклі бої з російськими окупантами. Але номери ще є.

14.15 Задля безпеки пасажирів потяг 45/46 Лисичанськ-Ужгород змінює маршрут південніше від кордону і прямуватиме через Полтаву. Відповідно посадки по станціям Суми, Ворожба, Ніжин, Конотоп, Бахмач не буде.

14.20 За інформацією МВС, нещодавно відбувся бій біля прикордонного пункту Вільча на Житомирщині Нацгвардія спільно з прикордонною службою дали бій, і зараз там ситуація більш-менш стабільна. У Києві почалися перебої з викликом служб 112 та 101, але зараз це оперативно усувають. МНС лікввідувала пожежі, спричинені обстрілами під Києвом.

14.25 Між с. Жуківці та Трипілля Обухівського району впав військовий літак ЗСУ. Про це повідомили у пресслужбі МВС України. Після падіння літак загорівся. На борту перебувало 14 осіб, 5 загинули.

14.32 Кременчуцька станція переливання крові проводить заготівлю стратегічного запасу донорської крові, тому всіх небайдужих кременчужан у віці від 18 до 60 років запрошують стати донорами.

14.40 Сьогодні о 17.00 кременчужани можуть долучитися до спільної молитви.

14.50 Продовольчі магазини в місті сьогодні, 24 лютого, працюватимуть до 20.00, а громадський транспорт – до 21.00.

15.15 Національний банк України відкрив спеціальний рахунок для збору коштів на підтримку Збройних Сил України - UA843000010000000047330992708.

15.16 Прикордонники з ЗСУ та Нацгвардією вступили в бій з російськими окупантами на околиці Сум. Українські військові тримають оборону. За наявною інформацією РФ здійснює наступ з боку Конотопа.

15.25 Інформація про те, що з 15.00 сьогоднішнього дня централізоване водопостачання у Кременчуці припинять, є неправдивою. Як сповістила пресслужба мерії, не відповідають дійсності й чутки щодо того, що вимкнуть електроенергію.

15.30 З території Республіки Білорусь випущено 4 балістичні ракети в південно-західному напрямку. Про це повідомили у пресслужбі Міністерства оборони України о 15.30.

На напрямку Рудня (Білорусь) – Виступовичі (Україна) противник намагався перетнути державний кордон силами двох танків, бронетранспортерів та автомобільної техніки. Внаслідок бою ворог зазнав втрат: знищено 5 бронетранспортерів та автомобіль.

Зупинено наступ танків противника в районі Путивль.

Над Вишгородом збито вертоліт КА-52.

За міста Генічеськ, Скадовськ, Чаплинка ведуться бої.

15.40 Міністерство інфраструктури домовилося з Польщею про евакуацію через її територію українських громадян, які залишилися за кордоном.

 

15.50 У Києві оголошена повітряна тривога.

Продовжуються бої по всій лінії зіткнення. Прориву не допущено. Зараз в районі населеного пункту Піщевик йдуть запеклі бої.

Російські окупаційні війська намагалися прорвати оборону, застосувавши 16 танків. Військовослужбовці Об’єднаних сил використали ПТРК NLAW. Знищено три танки ворога.

16.00 «Укртатнафта» оприлюднила список захисних споруд на своїй території. Переглянути його можна ТУТ.

16.30 Ситуація на Полтавщині спокійна та контрольована. «Бойових дій на території області немає.

16.37 Війська окупантів із території Білорусі увійшли до Зони Чорнобильської АЕС.

16.43 У Горішніх Плавнях ввели ліміт на покупку продуктів та палива. У місті мають зробити запаси на кілька днів.

16.50 Українці у Сумській області знищили 15 танків Т-72.

17.09 Кременчуцька міська станція швидкої медичної допомоги буде реагувати на будь-яке погіршення ситуації. Із медикаментами та перев`язувальним матеріалом проблем немає. За необхідності на службу готові вийти і медики, які перебувають у відпустці.
17.20 У районі Глухова Сумської області наші військові застосували ПТРК Javelin та знешкодили колону техніки РФ - 15 танків Т-72.

17.35 Мережі АЗС WOG та ОККО повідомили про обмеження об'єму заправки палива на одне приватне авто до 20 літрів з метою забезпечення пріоритетної заправки транспорту спеціальних служб та критичної інфраструктури.

17.56 Президент повідомив, що звернувся до лідерів інших країн щодо допомоги і додав: якщо вони не допоможуть Україні, то війна завтра постукає уже у їхні двері.
18.08 Служба безпеки України оприлюднила роз'яснення, що робити українцям в екстренній ситуації – у разі обстрілів.
18.12 У Кременчуці вводиться комендантська година з 22.00 до 6.00. Як повідомив міський голова Віталій Малецький, у цей час забороняється перебування на вулицях.

18.28 Російські окупанти, наткнувшись на тотальний спротив українських захисників, здаються в полон. Під Черніговом здався цілий розвідувальний взвод 74 мотострілкової бригади.

18.43 Мобільні оператори та «Укртелеком» продовжать надавати послуги українцям, навіть якщо на їхніх рахунках немає коштів.

18.58 Усі комунальні підприємства міста працюють у штатному режимі. «Кременчукводоканал» планово ліквідував пориви, які виникли на мережах.

19.08 Росіяни захопили Чорнобильську станцію, про що повідомила радниця командувача сухопутних військ Збройних Сил України Альона Шевцова. Персонал станції перебуває у заручниках. Це загрожує безпеці не тільки України, а й Європи.

19.34 У Кременчуці запрацював тимчасовий пункт розміщення для людей, які вимушені були залишити свої домівки через військові дії (вул. Маяковського, 7 гуртожиток 4 КрНУ).

19.44 Російські війська, які атакували Україну, взяли оперативну паузу та здійснюють перегрупування сил, але позиційні бої тривають практично по всій країні поблизу кордону з Російською Федерацією та Білоруссю.

На півдні та сході України російські збройні сили атакують не лише військову інфраструктуру, а й почали завдавати швидких ударів по цивільних об’єктах.

19.48 РФ готова зупинити агресію і сісти за стіл переговорів, якщо Україна відмовиться від прагнень вступити в НАТО. Ще одна умова, яку висуває агресор, – відмова Києва від розміщення на своїй території західного озброєння.

20.19 Укравтодор закликав громадян фіксувати та знищувати позначки фарбою на дорогах та інших інфраструктурних об’єктах країни. Замальовуйте їх або присипайте землею, брудом, заливайте смолою. Повідомляйте про них поліцію на 102.

20.29 В сервісі «Дія» не будуть доступні деякі документи та послуги. Нагадаємо, що кременчужан, які виходять на вулицю, просять мати при собі документи. На всяк випадок, надайте перевагу паперовим варіантам.

20.47 Станом на 20.00 ситуація у Донецькому оперативному районі напружена, але контрольована Об’єднаними силами. Тривають обстріли зі сторони російсько-окупаційних військ. Українські воїни міцно утримують свої позиції та завдають втрат агресору.

20.56 РФ намагається працювати на прорив чи захоплення об'єктів із активним застосуванням авіації. Про це повідомила пресслужба МВС України. Вертольоти та штурмову авіацію противник використовує для вогневої підтримки та висадки десанту. На землі українські військові дають гідну відсіч і завдають ворогові значних втрат.

21.30 Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель повідомив міністру закордонних справ України, що жорсткі санкції ЄС проти Росії застосують впродовж доби.

21.37 57 громадян загинули внаслідок нападу Росії, 169 – поранені. Тим пацієнтам, яких можна лікувати амбулаторно, запропонували залишити медзаклади.

22.00 З 23.00 до 00.00 на сайті telegraf.in.ua проходитимуть технічні роботи - він працюватиме з перебоями або буде зовсім недоступний. Не лякайтесь, роботи планові. На жаль, ми не змогли їх відмінити чи перенести. Ми повернемося до вас, як тільки це буде можливо. Всі оперативні новини будуть в нашому телеграм-каналі - @telegraf_kremenchuk

22.12 Бої з російським десантом за аеродром в Гостомелі тривають. Раніше було повідомлення, що Збройні сили України відбили його у російських загарбників.

22.21 Противник продовжує ведення повномасштабної агресії проти України. На цей час з 90 БТГр на територію України введено понад 60 батальйонних тактичних груп. Основні зусилля противник зосереджує на Слобожанському, Сіверському, Таврійському напрямках.

22.30 СБУ пояснила, чого не варто робити кременчужанам. Наприклад, сперечатися з озброєними людьми, фотографувати та знімати у їхній присутності.

Автор: ТелеграфЪ
Теги: війна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 15

354
24 лютого 2022 05:44

БУДЬ ПРОКЛЯТ Х*ЙЛО! БУДЬ ПРОКЛЯТА ВСЯ РУСНЯ, КОТОРАЯ СЮДА ЛЕЗЕТ И ОДОБРЯЕТ ВСЕ ЭТО! БУДЬ ПРОКЛЯТЫ ВСЕ, КТО ИХ СЮДА ЗВАЛ И ЖДЕТ!


135 29
28
24 лютого 2022 06:34

падло


61 16
1 457
24 лютого 2022 08:24

шо притихли противники военного положения?



уберите портрет этого ублюдка со страницы!!!!


64 15
130
1
24 лютого 2022 08:33

Я спокоен. Пан Кулясов купил патронов - кременчужанам бояться нечего, расходимся.


19 33
278
24 лютого 2022 10:26

Цитата: Вольвовод
Я спокоен

Та хто б сумнівався! Але стережися - тепер колаборантів будуть бити, аж гай шумітиме!


30 11
1 457
24 лютого 2022 10:30

шото те,кто смеялся, когда предупреждали о вторжении притихли-небось собрали манатки и по дырам. уставшие от войны


26 10
130
1
24 лютого 2022 10:53

Цитата: ebic

Aле стережися - тепер колаборантів будуть бити, аж гай шумітиме!

Их бьют с 2014 только в комментариях, и твой комент тому красноречивое подтверждение))


11 18
423
24 лютого 2022 11:10

шостий касапський літак збили під Краматорськом !


31 13
278
24 лютого 2022 11:34

Цитата: Вольвовод
Их бьют

Дурень ти останній, тепер їх будуть різати.


16 10
307
24 лютого 2022 12:39

Буду убивать всех, кто за раисю. Это ваш выбор

 

Цитата: Вольвовод
Я спокоен. Пан Кулясов купил патронов - кременчужанам бояться нечего, расходимся.


 

 



Вольвовод - ***


21 7
642
24 лютого 2022 12:42

Цитата: enic

Цитата: Вольвовод
Их бьют

Дурень ти останній, тепер їх будуть різати.

То не дурень, то ворог.

 

А взагалі - перша куля колаборанту, друга - окупанту


21 12
1 457
24 лютого 2022 13:11

У Київській області російсько-окупаційні війська пішли на прорив державного кордону. Військова техніка ворога зайшла через пункт пропуску Вільча.


0 7
130
1
24 лютого 2022 13:46

Цитата: DNIWE

Буду убивать всех, кто за раисю. Это ваш выбор

Начинай, а то только в каментах смелый))) время пошло.


7 16
642
24 лютого 2022 14:13

Цитата: Вольвовод
Цитата: DNIWE

Буду убивать всех, кто за раисю. Это ваш выбор

Начинай, а то только в каментах смелый))) время пошло.

Так візьми триколор лаптів та вийди на вулицю. Херрой туєв


13 11
1 457
24 лютого 2022 14:22

Цитата: Кавоман
Так візьми триколор лаптів та вийди на вулицю. Херрой туєв
под Харьковом уже с триколором поездили


12 2

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх