Путін проти українського народу. День другий (оновлено)

25.02.2022, 00:01 Переглядів: 12 500 Коментарів: 8

 

Віримо в перемогу!

24 лютого о 5.00 Путін почав вторгнення на українську територію, яке назвав «військовою операцією». В Україні ввели воєнний стан. Бої тривали у різних частинах країни протягом усього дня. ТелеграфЪ оперативно повідомляв усю важливу і перевірену інформацію у матеріалі: Путін почав вторгнення в Україну: введений воєнний стан. Сьогодні ми продовжимо.

Зберігайте спокій. Вірте в перемогу.

00.01 Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію. Генштабу ЗСУ доручено визначити черговість та обсяги призову військовозобов’язаних, резервістів та транспортних засобів національної економіки.

00.12 Міністр оборони Олексій Резніков у Facebook заявляє, що війська РФ готують нову хвилю атак, в тому числі повітряний десант, але українська армія до цього готова.

00.15 На півдні ведуться оборонні бої в районі міста Херсон. Механізовані підрозділи ЗСУ відбили автомобільний міст і закріпилися на лівому березі Дніпра.

00.23 Після вторгнення злочинність впала фактично до нуля. Жодних грабежів і мародерства немає в жодному місті України.

00.47 Президент Володимир Зеленський повідомив, що до Києва увійшли диверсійні групи РФ і що Росія планує главу держави. За попередніми даними, внаслідок боїв із ворогом у четвер загинули 137 українських громадян – військових і цивільних, а також 316 було поранено. Усі захисники Зміїного – загинули.

1.20 Російська армія на території України несе великі втрати: танків – більше 30 од., бойових броньованих машин – до 130 од., літаків – 5, вертольотів – 6.

2.20 Генштаб ЗСУ просить жителів деяких областей передавати інформацію про пересування ворожої техніки. Полтавської області поки в списку немає.

2.30 Група Anonymous оголосила, що веде «кібервійну» проти російської влади. Хакери вже поклали сайти RT та Міноборони Росії.

2.39 Командувач Тероборони Галушкін закликав приходити до військкоматів та ставати до лав тероборони. Для цього лише потрібен паспорт, код та бажання захищати Україну. У Київ вже завозять додаткову зброю, які зранку отримають ті, хто долучиться до тероборони. До кременчуцької тероборони також прямує перша партія зброї.

2.49 Зеленський підписав указ про утворення Ставки Верховного Головнокомандувача. Це надзвичайний орган найвищого військового керівництва України, який у період реальної війни здійснює стратегічне управління ЗСУ та іншими військовими формуваннями держави.

3.05 Морські сили ЗСУ продовжують боротися у південно-західній частині Чорного моря. Боронять бази та порти Одеси, Южного, Очаківського, Чорного моря.

Повітряні Сили ЗСУ відбивають ворожі авіаудари, проводять постійні розвідки з використанням БПЛА, удари по колонах окупаційних військ.

В результаті бойових дій у деяких районах групи Об’єднаних сил у Донецькій та Луганській областях відновили позицію на передовій.

В районі відповідальності відокремлених підрозділів ворог намагається вбити бойові формування наших військ на глибину взводних баз.

3.30 Головнокомандувач ЗС України Валерій Залужний повідомляє, що у полон взяли капітана Михоєва і єфрейтора Касаткіна, 11 окрема гвардійська десантно-штурмова бригада, Улан-Уде. На відео вони стверджують, що вночі їх підняли по тривозі нібито для навчань, і вони не знали, що їдуть на війну з Україною.

4.37 Заступник міністра МВС Геращенко повідомив, що Київ обстріляли крилатими і балістичними ракетами. ЗСУ збили ворожий літальний апарат.

4.53 Стало відомо, що горить будинок на вул. Кошиця, 7, де впав ворожий літальний апарат.

5.18 Офіційна інформація: ЗСУ не дали долетіти до Києа двом ракетам. 

5.34 Інформація від колеги-журналіста Тараса Деркача. У Сумах все більш-менш спокійно, але на околицях бачили ворожу техніку. 

5.50 З'явилося відео від ЗСУ, як українські військові чинять опір агресорам у Сумах

6.00 За перший день вторгнення ворог втратив близько 800 військових
6.28 Громадський транспорт у Кременчуці зранку 25 лютого почав виходити на маршрути

6.32 Російська армія за перший день агресії випустила по Україні понад 160 ракет

6.52 Відомо, що в Києві горить уже два будинка Кількість жертв уточнюється

6.54 Російські танки, які просуваються на Київ з боку Білорусі, зупинили біля Іванкова

7.01 У Львові повітряна тривога - ЗМІ
7.10 Поліція Полтавщини просить бути пильними. Повідомляйте 102 інформацію про можливе пересування дорогами області техніки (зокрема, військової) та підозрілих осіб. Особливу увагу слід приділити Сумському та Харківському напрямках. Повідомляйте про мітки на дорогах. 

7.17 Захищаємось, не зупиняємось - відеозвернення Президента України Володимира Зеленського.
7.26 У Сумах поновились вуличні бої, українські захисники дають відсіч ворогу
7.30 Бомбили в районі Кропивницького - Генштаб ЗСУ, інформація на 6 ранку
8.00 Терміново збирають допомогу територіальній обороні Кременчука. Можна перерахувати кошти на картку або принести за адресою: вул. Небесної сотні, 30А.

8.36 Україна поінформувала МАГАТЕ про втрату контролю над об'єктами у зоні Чорнобильської АЕС 

8.38 На Чернігівському напрямку просування ворога зупинено, під Іванковим ведуться важкі бої

8.40 Влада Естонії дозволила українцям залишатися в країні після закінчення терміну підстав для перебування

8.57 Російська армія використовує викрадені у нацгвардійців КрАЗи.

9.09 Малецький повідомив, що продовжується робота із забезпечення життєдіяльності міста. Готують укриття від повітряних атак і обстрілів. Формують мобільну бригаду важкої техніки на випадок необхідності ліквідації завалів.

9.25 НБУ заборонив банкам обслуговувати агресорів, а monobank повертає кредитні ліміти.

9.45 Ніч у місті пройшла спокійно. Оперативний штаб - працює.

9.51 Адреси захисних споруд для мешканців Кременчука.

10.06 Кременчужани з самого ранку вишукувалися у чергу до станції переливання крові. Охочих допомогти - величезна кількість.

10.20 Минула ніч в районі пройшла спокійно, порушень комендантської години не зафіксовано. Сьогодні буде виданий наказ керівника військової адміністрації, який визначить особливості режиму комендантської години у районі. Зокрема, пересування у нічний час можливо лише за наявності перепустки, які будуть видавати голови Об'єднаної територіальної громади.

10.39 Державна інспекція ядерного регулювання України повідомляє, що зафіксовано перевищення контрольних рівнів потужності дози гамма-випромінювання у зоні відчуження.

10.44 Російські окупанти продовжують наступальну операцію проти України на обраних напрямках із застосуванням високоточної зброї дальньої дії та оперативно-тактичної авіації. 

Журналіст Андрій Цаплієнко повідомляє про російський танк під радянським прапором, який рухається вбік Херсона.

11.01 Інженер окремого батальйону матрос Віталій Скакун зупинив просування танкової колони, підірвавши Генічеський автомобільний міст разом із собою.

11.10 Голова Вінницької ОГА Сергій Борзов повідомив, що під Вінницею ЗСУ України збили російську крилату ракету.

11.25 Найбільш небезпечна ділянка фронту наразі – це північно-західний напрямок від Києва – Димер-Іванків.

11.26 Російський танк «розчавив» автомобіль у якому був чоловік – його вдалося врятувати.

11.52 Є український пілот МіГ-29, який за сьогодні вже здобув шість повітряних перемог над російськими силами. 2хСу-35, 1хСу-27,1хМіГ-29, 2хСу-25. Його називають «Привидом Києва».

11.53 Міністерство внутрішніх справ України виклали інструкцію щодо приготування коктейлю Молотова.

11.56 Кіберполіція створила спеціальний бот для повідомлень про виявлені мітки, які окупанти лишають на дорогах.
12.10 У Кременчуці усі потяги - як приміські, так і дальнього слідування - курсують за розкладом.

12.26 У Viber шириться інформація про сигнал тривоги, який незабаром лунатиме в місті. Офіційних підтверджень цієї інформації немає, отже це - фейк.

12.45 Збройні сили відбивають повномасштабну атаку російського ворога впродовж 30 годин. Завдяки героїзму наших захисників і захисниць Україна вистояла першу, найскладнішу добу. Окупанти понесли суттєві втрати.

12.59 Міста-побратими підтримали Кременчук та Україну в боротьбі за незалежність. Крім моральної підтримки готові надати й матеріальну допомогу.

13.08 Підрозділи Збройних Сил України зупинили наступ російських військ на Чернігівщині, знищивши біля 20 танків та до 15 одиниць військової техніки окупантів.

13.14 Міськвиконком створив Раду оборони Кременчуцької міської територіальної громади

13.25 ДСНС і мерія Кременчука надали мапу укриттів. Враховуючи, що літні люди мають проблеми з користуванням гугл-мапами, ми виокремили для вас адреси списком.

13.38 Президент України Володимир Зеленський призначив Юрія Лебедя командувачем Національної гвардії України.

14.05 Шукаємо тих, хто готовий надати притулок співвітчизникам. Якщо ви готові прийняти в себе кількох людей, що тікають від війни – дуже просимо вас написати нам у фейсбуку свій телефон, кількість людей, яких готові прийняти та чи можуть вони бути з тваринами. ТЪ передасть цю інформацію людям, які шукають захист, після узгодження з вами.

14.20 Російські агресори обстріляли з «Ураганів» дитсадок в Охтирці та дитячий будинок у Ворзелі - є поранені, в тому числі діти.

14.31 Президент України Володимир Зеленський закликав Путіна сісти за стіл переговорів, щоб зупинити загибель людей.

14.33 Під Харковом розбили колону російських «Градів», а на Херсонщині – танкову колону.

14.57 Сьогодні кількість втрат з боку окупаційних військ Російської Федерації складає більше однієї тисячі. Такої кількості втрат військовослужбовців за такий час бойових дій Росія не зазнавала за увесь час свого існування ще в жодному збройному конфлікті, який розпочинала. 

14.58 «Укрпошта» відновлює роботу та припиняє співпрацю з поштами Росії та Білорусі.

14.59 Бункеровщик «Міленіум Спіріт», що прямував під прапором Румунії, був підбитий російським кораблем. Пізніше з'ясували, що судно належить Республіці Молдова, не Румунії.

15.19 На Полтавщині банківська система працює стабільно та ефективно. Приватбанк – є обмеження по видачі готівки до 3000 грн у день. Ощадбанк – обмеження для зняття готівки в банкоматi: для клiєнтiв Ощадбанку – 30 тис. грн, а для карток iнших банків – 3 тис. грн. Укргазбанк – через касу можна отримати 20 тис. грн у день, через банкомат – 2 тис. грн. 

15.30 Школярів відправили на 2-тижневі канікули - з 28 лютого по 13 березня з обов'язковим проведенням онлайн-інструктажів із безпеки життєдіяльності.

15.40 На Луганщині поблизу Біловодська сьогодні опівдні наші підрозділи прорвали позиції ворогу та перейшли у контрнаступ. Зазнавши значних втрат, російські окупанти рятуються втечею з поля бою у напрямку кордону Росії.

15.50 Противник продовжує наступальну операцію проти України на раніше обраних напрямках за підтримки дальньої оперативно-тактичної авіації та із застосуванням високоточної зброї дальньої дії.

15.53 Рада Європи зупиняє членство Росії в організації.

16.12 На Полтавщині звертаються з проханням до підприємців, волонтерів надати допомогу в підтримці підрозділів територіальної оборони та наших бійців на блок постах.

16.20 24 лютого у бою під Харковом загинув полковник з Полтавщини Олег Громадський.

16.25 Станом на 15.00 25 лютого російські війська втратили: танків до 80; бойових броньованих машин різних типів 516; літаків 10; гелікоптерів 7; особого складу 2800.

16.40 Журналіст «Суспільного» з Кременчука Тарас Деркач розповів «Кременчуцькому Телеграфу», яка зараз ситуація у захопленому російськими військами Конотопі. 

16.51 Служба безпеки проводить контррозвідувальні заходи по всій Україні, виявляє диверсантів, агентів спецслужб РФ та поплічників ворога, захищає кібер- та інформаційний простір, спростовує фейки.

17.02 Пункт у Кременчуці приймає біженців. Близько 20 осіб готували гуртожиток до зустрічі внутрішньо переміщених осіб, які тікають від обстрілів російської армії.

17.11 На Чернігівщині молоді російські солдати просять їсти по хатах.

17.27 У тероборону масово зносять допомогу. Завтра після обіду необхідні будуть руки, щоб розфасувати допомогу.

17.51 Росіяни обстрілюють бригади «швидкої» та лікарні. Як повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, на щастя, жертв серед медпрацівників не було, але поранені не можуть отримати допомогу.

18.03 Неподалік Пирятина на трасі Київ-Харків ворожий вертоліт обстріляв колону української техніки. Чотирьох людей доставили до Пирятинської міської лікарні. Один із них у тяжкому стані.

18.22 Мешканців багатоповерхових будинків, які мають доступ до виходу на дах, просять терміново перевірити дахи на наявність міток.

18.37 Польща та Чехія закривають повітряний простір для російських авіакомпаній.

18.55 Глобинщина втратила Героя – у боях з окупантами на Одещині загинув наш земляк, уродженець села Обознівка Павло Кошелєв.

19.15 Мерія повідомила, що в окремих будівлях комунальних підприємств розміщені укриття та пристосовані підвали, які можуть стати прихистком для цивільного населення під час повітряних тривог.

19.29 Нові знаки, які наносить ворог, помічені на Полтавщині. Про це офіційно інформує «Полтаваобленерго».

19.38 Росія почала інформаційний терор проти власних громадян – з 25 лютого Роскомнадзор частково обмежує на території РФ доступ до мережі Facebook.

20.12 Кременчуцькі стартапери, які колись взялися за створення ідеального наплічника-трансформера, переобладнали майстерню бренду Blackpack, щоб приймати біженців.

20.25 Пресслужба МВС пояснила, які існують винятки щодо обмеження виїзду за межі України на період воєнного стану.

20.30 У Миколаєві висадився ворожий десант - його ліквідовано.

20.50 З'явилися відео, де видно, як виглядають обгорілі та понівечені російські солдати і техніка.

20.59 ЗСУ вдарили балістичною ракетою Точка-У по військовому аеродрому в Міллеровому в Росії - було знищено щонайменше два новітні російські винищувачі Су-30.

21.47 Близько 21.00 росіяни завдали точкові удари по аеродрому у Миргороді. У Карлівці на Полтавщині місцеві повідомляють про звуки автоматних пострілів.

21.57 Батальйони територіальної оборони Києва отримали протитанкові ракетні комплекси NLAW, що полегшують бої у місті.

22.16 Після саміту НАТО та ЄС союзники анонсували види підтримки та зброї, включно з системами протиповітряної оборони.

22.29 Після важких боїв і значних втрат рашистські окупанти зупинилися поблизу Конотопу. У них проблема з пальним та постачанням.

22.45 Малецький розповів, що сьогодні міські служби відпрацьовували об‘єкти укриття і продовжать цю роботу завтра. Додатково визначили місцями для укриття підвальні приміщення садочків і шкіл.

22.55 Міністр оборони України Олексій Резніков звернувся до українців та росіян наприкінці другого дня повномасштабного вторгнення Росії та заявив, що за кілька днів інтервенції в Україну «буде знищено стільки ж російських військових, скільки за дві чеченські війни».

22.56 Мобільні оператори 18-ти країн прийняли рішення скасувати оплату за телефонні дзвінки в Україну.

23.20 Пресслужба кременчуцької поліції просить вимикати ультрафіолетові лампи, які використовують для розсади. Це треба зробити, щоб уникнути паніки. Бо у соціальних мережах з'являється інформація, що таке світло – то наводка для обстрілів.

23.25 Російські окупанти на 80% знищили місто Щастя, обстріли у ньому не вщухають, в Новоайдарі підірвано «новий» та «старий» мости.

23.46 Російські війська понесли важкі втрати у районі Коблево. Бійці 28 ОМБр знищили 25 окупантів.

23.59 Голова Миколаївської ОДА Віталій Кім заявив, що Миколаїв почали бомбардувати російські війська.

Теги: війна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 8

642
25 лютого 2022 00:14

Путін проти українського народу.

Вбиває українців не путін, а тисячі рассєян. 


29 18
367
1
25 лютого 2022 04:27

скоро посівна ,можна тепер на міндобривах з економити 


27 12
130
1
25 лютого 2022 07:25

Самой сильной армии Европы не стоит бояться армии путена, и вчерашний день это показал. Отстоим нападение на Украину и дальше направимся и отвоюем Крым.


23 17
642
25 лютого 2022 08:14

Коли мокшандія буде горіти у пеклі, то поруч з нею і місце білорусії, бо основний наступ на Київ йде звідти


32 9
1 457
25 лютого 2022 08:20

Каховку отбили 


18 6
220
1
25 лютого 2022 09:59

Пишут - ВСУ ударили «Точкой-У» аэродрому  Миллерово в Ростовской области. Надеюсь правда.


26 4
45
25 лютого 2022 13:46

Цитата: evgeniys

Пишут - ВСУ ударили «Точкой-У» аэродрому  Миллерово в Ростовской области. Надеюсь правда.

Погуглил. Жалко что пишут пока тольо русские источники. Можно ссылку?


0 1
278
26 лютого 2022 03:18

Цитата: Вольвовод
Отстоим

Нічого. Мімікруй, ховайся, мразото. Обов'язково настане час і ми зачистимо усіх колаборантів. Інакше будемо знову і знову наступати на ті самі граблі. Це неприпустимо.


5 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх