Путін проти українського народу. День п'ятий (оновлено)

28.02.2022, 00:01 Переглядів: 8 178 Коментарів: 3

 

Віримо в перемогу!

24 лютого о 5.00 Путін почав вторгнення на українську територію, яке назвав «військовою операцією». В Україні ввели воєнний стан. Бої тривають у різних частинах країни уже протягом чотирьох діб. ТелеграфЪ оперативно повідомляв усю важливу і перевірену інформацію у матеріалах:

Сьогодні ми продовжимо.

Зберігайте спокій. Вірте в перемогу.

00.03 В Дії відтепер можна переказати кошти нашій армії прямо в застосунку. Усі донати підуть у фонд Повернися живим.

00.09 Радбез ООН проголосував за скликання спецзасідання Генасамблеї щодо війни Росії.

00.12 Сили спеціальних операцій України попереджають російських вояк, що ніч на українській землі для окупанта не буде легкою.

00.27 ЗСУ відбили Волноваху. З Криму вийшли 11 великих кораблів і шукають пригод десь біля Одеси. Загроз великим містам немає.

00.35 В бойових цілях ворог застосував оперативно-тактичні ракетні комплекси «Іскандер». При цьому удар нанесено по мирному Житомиру.

00.53 Не встигли ССО попередити окупантів про «українську ніч», як уже маємо її перші плоди. Пд макаровим на Київщині накрили колону ворожої техніки - танків і «Градів».

1.18 Сьогодні Україна офіційно подала позов проти РФ до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

1.40 Українці продовжують давати відсіч загарбникам – роми на Херсонщині вкрали БМП у росіян за попомогою трактора.

1.42 Під час повітряно-наземної наступальної операції ворог продовжив наносити вогневе ураження по військовим та цивільним аеродромам, пунктам управління військами (силами), об’єктам системи ППО, важливим критичним об’єктам інфраструктури, населеним пунктам та підрозділам в районах оборони.

2.10 Українець Тарас Остапчук потопив розкішну яхту російського олігарха, завдавши таким чином збитків наближеному до Путіна бізнесменові Олександру Міхеєву на сім мільйонів євро. Суддя його відпустив, побачивши кадри обстрілу Києва.

2.27 У соцмережах з'явилися відео зі Жлобино Гомельської області, на яких винищувачі з Білорусі летять у бік України. Кадри опублікувала пресслужба Держзв'язку.

2.30 Бельгія вирішила надати Україні 3000 автоматів та 200 протитанкових гранатометів – додатково до вчорашніх 2 тисяч кулеметів та майже 3800 тонн палива.

2.43 П'ятикілометрову колону російської техніки побачили на супутникових знімках компанії Maxar. Вони зроблень вдень, 27 лютого. Близько 100 одиниць техніки рухаються в районі Іванкова в бік Києва.

3.15 Файний ґазда з Мартинівки зробив гарний огляд кинутого без палива російського танка. Та ще й без активної броні.

3.30 В Україні більше немає «Русского радио». Радіогрупа ТАВР запустить на цих частотах нову радіостанцію.

4.00 Українські кібервійська взламали Кремль і витягнули базу контактів російських посадовців. Там телефони і емейли. Зробили навіть бота @gov_rf_bot для зручності.

4.27. У Києві та Харкові знову вибухи - Держспецзв'язку. У Чернігові повітряна тривога. Стало відомо про потрапляння ракети в житловий будинок.

4.49. Ось що робить животворна сила санкцій ЄС. Російський «Аерофлот» припинив польоти в Європу – летіти нікуди, хіба що на х**

4.58. У центрі Чернігова горів будинок - влучив снаряд. Загасили. У пожежі постраждала жінка. 

5.40. Росія довоювалася: долар уже по 100 рублів і вище

5.50. 96 годин спротиву. «Війна стала Європейською» - звернення міністра оборони Резнікова

6.07. Стало відомо про пожежі на Харківщині внаслідок обстрілів. Повітряні сили РФ не припиняють атак. Сирена в Києві. Але ЗСУ контролюють ситуацію. 

6.35 Сьогодні лідери ЄС, НАТО і низки країн спільно обговорять ситуацію в Україні

7.23. Учора 6-річна дівчинка померла в лікарні після обстрілів у Маріуполі «Покажіть це Путіну!» - кричала лікарка. Моторошні кадри Associated Press. За час війни з Росією загинуло 16 дітей.

7.40. Українців з Французького іноземного легіону відпускають захищати Україну у повній бойовій екіпіровці.

8.06. Мародерів не буде – у Житомирі їх вирішили розстрілювати на місці, щоб не відволікати поліцію

8.23 Російські окупанти знизили темпи наступу, але продовжують його на окремих напрямках. Це зведення Генштабу ЗСУ за добу. У порушення норм Міжнародного гуманітарного права окупанти підступно нанесли ракетний удар по житлових будинках в містах Житомир та Чернігів. Але ворог деморалізований та несе великі втрати. Відзначені часті випадки дезертирства та непокори. Ворог зрозумів, що пропаганда і реальність відрізняються. Окупанти нас бояться.

8.40 Росія вже задіяла для вторгнення в Україну близько 100 тисяч військових. Про це повідомив високопоставлений чиновник міністерства оборони США, пише BBC Україна. Ці дані свідчать про те, що в резерві у росіян все ще лишаються близько 50 тисяч військ.

8.53 Російські окупанти відрізали Бучу, Ірпінь та Ворзель від комунікацій. Наразі у них немає світла і води.

9.10 «Укрзалізниця» повертається до системного формування графіку руху на добу. Зважаючи на воєнний стан у країні та на обмеження комендантською годиною, деякі рейси зазнали змін.

9.38 Сьогодні, 28 лютого, з 9.00 до 17.00 під Кременчуком проходять навчальні стрільби з особовим складом, який був щойно призваний до лав Збройних Сил України. Просимо зберігати спокій та не панікувати, почувши звуки пострілів.

10.10 Атаки ворожої авіації показали, що не у всіх мікрорайонах міста однаково чутно сирени. Тому у Кременчуці оновлюють систему оповіщення і посилюють сигнал сирен.

10.29 Станом на ранок 28 лютого вбили 5300 російських солдатів.

10.42 Для тих, хто не дочув учора виття сирен: як діє система оповіщення у Кременчуці, що робити - інструкція.

10.55 Мешканці Кременчука, Горішніх Плавнів та Кременчуцького району зібрали допомогу до Києва та Харкова. Планували газельку, а вийшла ціла фура. 
11.28 Кременчужани на площі Перемоги долучилися до спільної молитви. Представники різних конфесій молилися за захист українських військових та мирне небо над країною.

11.51 Після «повітряної тривоги» кременчужани масово прибирають підвали.

12.02 Ніч у районі пройшла відносно спокійно, кількість крадіжок та інших злочинів не перевищує звичайний рівень.

12.09 Українська делегація прибула в район українсько-білоруського кордону для участі в переговорах з представниками Російської Федерації. Ключове питання перемовин – негайне припинення вогню та відведення військ із території України.

13.50. Під час повітряної тривоги у Кременчуці народилася дівчинка.

14.11. Окупанти обстріляли Харків із «Градів». Як повідомляє радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, в результаті обстрілів жилих кварталів десятки мирних людей загинули, сотні поранені.

14.15. Віталій Малецький звернувся до кременчужан у зв'язку з оголошенням повітряної тривоги ввечері 27 лютого і зазначив, що місто спрацювало добре, але є певні зауваження до системи оповіщення.

14.29. КрАЗ безкоштовно передав армії автомобілі вартістю понад 1 мільйон доларів - передані військові броньовані автомобілі «Спартан» і «Шрек».

14.37. Герої, які мужньо захищали острів Зміїний від окупантів, живі! Про це повідомила служба зв'язків з громадскістю ВМС ЗС України. Це буде перший випадок в історії України, коли доведеться відмінити указ про нагородження званням Героя України - і нагородити знов, тепер уже без приставки «посмертно».

14.51. На території Полтавської області подекуди працюють диверсійно-розвідувальні групи та запускають світлові ракетниці, але ситуація під контролем.

15.14. В Охтирці (Сумської області) російські окупанти підірвали місцеву нафтобазу бомбою, яка заборонена Женевською Конвенцією.

15.31. Голова іспанського МЗС Хосе Мануель Альбарес запропонував ЄС закрити свої порти для суден з Росії – через війну, яка вона почала проти України. Міністр зазначив, що його пропозицію вже підтримали колеги з інших країн.

15.46. Охорона Михайлівського Золотоверхого монастиря у Києві знешкодила російську диверсійну групу, яка намагалася проникнути на територію та захопити Предстоятеля ПЦУ митрополита Епіфанія. Поруч з територією виявили і знешкодили мітки.

16.11. З початку військового вторгнення окупаційних військ РФ в Україну поранень зазнали 2040 цивільні особи. З них 45 дітей. Загинуло 352 особи, у тому числі 16 дітей.

16.21. Поки українська армія дає прочухана російській армії - кременчужани масово збирають допомогу військовим. У центрі збору допомогу теробороні (Небесна сотня, 30А) за два дні зібрали 335 000 грн грошової допомоги, сформували та вивантажили більше ніж півсотню сухпайків, дві рації, монокуляр, каремати. 

16.28. У російсько-українській війні загинув боєць з Горішніх Плавнів 22-річний Іван Білецький. 

16.52. На штабі громадської організації АТО-Майдан-Кременчук збирають допомогу для військових. Допомогу приносьте за адресою: вул. Миколаївська, 1А.

17.03. Минулої доби на межі Полтавської області концентрувалися численні російські війська. Вони шукали дорогу на Київ, проте на півночі нашої області їх очікувала несподіванка – зняті вказівники населених пунктів, бетонні завали на дорогах і місцеві мешканці, які передавали їх координати до штабу територіальної оборони Полтавщини. Як результат - сотні одиниць знищеного й пошкодженого озброєння, численні втрати особового складу, паніка серед російських солдатів.

17.18. Низка ЗМІ з посиланнями на МВС та Верховну Раду повідомили про завершення переговорного процесу. Проте, вони тривають. Про це у соцмережах повідомив радник голови ОП Михайло Подоляк. Головною темою перемовин є припинення вогню та виведення військ Росії. На цьому мала наполягати українська сторона.

17.25. До редакції звернулась кременчужанка Олена Нікітіна, яка збирає допомогу 3017 бригаді нацгвардійців у Харків.

17.39. Україна платитиме військовослужбовцям по 100 тисяч гривень на місяць. Відповідне рішення сьогодні прийняв Кабмін на виконання Указів Президента.
17.43. Українці перерахували на потреби української армії вже 1,5 мільярди гривень із державної програми для вакцинованих проти коронавірусу українців «єПідтримка».

17.51. За інформацією розвідки, російські війська найближчим часом можуть намагатись глушити зв‘язок (мобільний та інтернет) у прифронтових зонах.

18.00. У місті-побратимі Кременчука провели російських окупантів з міста скандуючи «Бердянськ – це Україна». 

18.25. Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль оголосив, що Україна готує заявку на членство в ЄС, а Зеленський підписав заявку на членство у Союзі.

18.37. Українські футболісти, які виступають закордоном, пожертвували на потреби армії 16 мільйонів гривень

18.43. Швейцарія відмовилась від нейтралітету та запроваджує проти Росії повний пакет санкцій.

18.46. Від завтра, 1 березня, з 00:00 на всій території Полтавської області буде заборонено продаж алкогольних напоїв. Рішення діятиме до закінчення воєнного стану.

19.03. В офіційному Twitter-акаунті анексованого півострова з'явилося патріотичне повідомлення. Про це повідомляє УНІАН.  - Хм, я думаю, що моє повернення в Україну наближається, - йдеться у твіті.

19.22. З початку військового вторгнення Російської Федерації в Україну поранень зазнали 2040 цивільні особи, серед них 45 дітей. Відомо про загибель 352 мирних людей, з них 16 дітей.

19.39. На Сумщині влучними попаданнями безпілотного літального апарату «Байрактар» було знищено 96 російських танків, 20 «Градів», 8 бензовозів які знаходилися в селі Куличка під Лебедином що на Сумщині. 

19.45. Через Полтаву потягом евакуювали два дитбудинки з Харківщини. Діти налякані їхали від війни у ту частину України, де кожну годину не чутно вибухів. Зупинка у Полтаві тривала лише 10 хв і перед нами стояло завдання - нагодувати понад сотню дітей за цей час.

19.53. Росія після переговорів вдарила ракетними ударами: у Броварах є загиблі.

20.02. На сторінці міського голови Кременчука Віталія Малецького нагадали адреси укриттів.

20.20. Із 1 березня магазини, аптеки, АЗС, інші заклади торгівлі та громадського харчування, а також банки працюватимуть на прийом відвідувачів із 7.00 до 18.00.

20.30. Починаючи з 1 березня, на території Полтавської області комендантська година діятиме з 19.00 до 6.00.

21.00. Міносвіти звільнило від проходження Державної підсумкової атестації 4 та 9-класників. 

21.30. ФІФА та УЄФА вирішили усунути всі російські команди від участі у всіх футбольних турнірах. Це означає, що збірна Росії точно не зіграє у березневих матчах плей-оф за вихід на чемпіонат світу-2022 у Катарі і, власне, пропустить саму світову першість. А московський Спартак викинули з 1/8 фіналу Ліги Європи, де той мав зустрітися з Лейпцигом.

21.55. Міністерство оборони України пропонує російським солдатам, яких їхня влада і керівництво направили воювати в Україні, добровільно здаватися в полон. Українська влада обіцяє їм амністію, а IT спільнота надасть грошову компенсацію - кожному по 5 млн рублів.

23.00. У Кременчуцькому національному університеті відкрили пункт волонтерської допомоги теробороні Кременчука

23.23. «Укравтодор» заявив, що впроваджує новий дорожній знак «Окупантам рух заборонено». На дорогах України стали з’являтися дорожні знаки з обличчям Путіна та приписом «рух заборонено». Цей знак символізує, що окупантам краще не рухатися далі, а повертатися додому. З метою збереження власного життя.

23.41. За сьогодні росіяни побіднішали приблизно у два рази. А протягом тижня вони умовно побіднішають у три рази. Якщо раніше ВВП у них був 1,4 трильйона доларів, то за день він скоротився умовно до 800 мільярдів доларів.

Теги: війна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 3

642
28 лютого 2022 14:25

Люди повинні це знати:

 

"!!! УВАГА !!! 12.40 джерело в силових структурах РФ підтвердило, що Путін дозволив відкривати вогонь на ураження по цивільному населенню і цивільній інфраструктурі України з метою придушення опору місцевого населення Проінформувати всіх, нехай ***шать рашистів одразу"



Трохи позитиву:

 

"В утреннем отчете Путину безвозвратные военно-оперативные потери живой силы личного состава ВС РФ - 6727 як цапов. Данные на 6:00 по московскому времени сегодня. Силуанов и Набиуллина только что попросили Путина отправить их в отставку."



Уявіть рівень цинізму орків:

"«Охорона Михайлівського Золотоверхого монастиря знешкодила російську диверсійну групу, яка намагалася проникнути на територію....серед цілей російського терору – предстоятель ПЦУ», повідомляє речник ПЦУ."
 


7 3
642
28 лютого 2022 17:50

Наш земляк дурню не скаже:

"Кривонос закликав нищити ворога всіма можливими способами - палити, травити, різати, чавити. Не шкодувати їх бо вони вас не пошкодують. Анекдот, що вони не знали не хотіли - це загальна легенда, щоб вижити і отримати пощаду. Але щадити їх помилка, яку ми повторюємо віками"


10 1
642
28 лютого 2022 20:56

Хтось ще думає, що то пуйло з нами воює?:

 

"ВЦИОМ: 68% респондентов высказались в поддержку действий РФ в Украине."

На учения они едут...


5 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх