Путін проти українського народу. День четвертий (оновлено)

27.02.2022, 00:01 Переглядів: 8 205 Коментарів: 6

 

Віримо в перемогу!

24 лютого о 5.00 Путін почав вторгнення на українську територію, яке назвав «військовою операцією». В Україні ввели воєнний стан. Бої тривають у різних частинах країни уже протягом трьох діб. ТелеграфЪ оперативно повідомляв усю важливу і перевірену інформацію у матеріалах:

Сьогодні ми продовжимо.

Зберігайте спокій. Вірте в перемогу.

00.10 Збройні сили РФ отримали наказ розвивати наступ у всіх напрямках - нібито через відмову України від переговорів із Росією.

00.14 Союзники НАТО надіслали або схвалюють військову допомогу Україні: гармати, боєприпаси та ракети, включно із засобами протиповітряної оборони та протитанкового обладнання.

00.22 Добровольці вже отримали десятки тисяч одиниць зброї, боєприпасів, амуніції. Київ уже став великою військовою базою, яка не по зубам росіянам. Саме тому ворог зараз вкидає купу фейків та дезінформації, щоб заплутати і зіштовхнути підрозділи між собою, послабити і деморалізувати нашу оборону зсередини.

00.30 У с. Зеленівка, що входить до Херсона, російські окупанти розстріляли з автоматичної зброї цивільного журналіста Ділєрбека Шакірова, а в Харкові - влучили у багатоповерхівку.

00.38 У місті Ічня, що в Чернігівській області, неозброєні місцеві мешканці змусили завернути військову техніку РФ.

00.44 На в'їзді у місто кременчужани красномовно вітають ворога.

00.48 У Харкові вдалося відбити атаки, місто під контролем України. Знищено багато російської техніки: танки, бронемашини тощо. Є пошкодження житлових будинків та постраждалі.

00.55 У Білгороді 5 тисяч контрактників відмовилися їхати воювати з Україною.

1.06 Ілон Маск забезпечить Україну станціями Starlink та доступом до супутникового Інтернету.
1.27 Горить нафтобаза у селі Крячки під Васильковом. Поруч розташована військова частина із бойовим арсеналом. Людей просять не відкривати вікна.

1.42 На гарячу лінію для родичів російських окупантів вже дзвонять сотні людей, які розшукують своїх близьких. Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони України.

2.00 В «Опозиційній платформі – За життя» ініціювали виключення нардепа Іллі Киви.

2.20 Як повідомляє Командування Повітряних Сил ЗСУ, протягом поточної доби російські окупаційні війська втратили щонайменше 11 вертольотів різних типів, три винищувачі Су-30 СМ, 2 штурмовики Су-25 та ще один військово-транспортний Іл-76 МД із десантом окупантів.

2.29 У Харкові окупанти підірвали газопровід. Про це повідомила пресслужба Держзв'язку. Вибух мав форму гриба, тож містяни злякалися, що він був ядерним. Але це не так. Всіх просять зберігати спокій.

2.51 Командир корабля Морської охорони Державної прикордонної служби надіслав попередження про тероризм Росії для всіх без винятку суден та військових кораблів, що перебувають в морі.

3.10 Президент України Володимир Зеленський підписав указ №74/2022 про присвоєння звання Героя України саперу, матросу Віталію Скакуну (посмертно) за визначну особисту мужність і героїзм.

3.39 Anonymous вдалося перехопити комунікацію російських військових. Хакери додають у їхні переговори шум, що значно погіршує комунікацію окупантів.

3.48 Снаряди влучили у пункт захоронення радіоактивних відходів київської філії «Об’єднання Радон». Наразі відсутня можливість оцінки масштабу руйнувань.

4.31. У так званій «ЛНР» у Ровеньках горить нафтобаза окупантів

4.41. Українським військовим вдалося знищити підрозділ чеченських силовиків на чолі з командиром Магомедом Тушаєвим.

5.41. З`явилася інформація про ворожий десант біля Борисполя, про це повідомляє відомий волонтер, а нині військовий ЗСУ.

6.00. У Луцьку та Рівному повітряна тривога - Суспільне. Харків у цю ніч піддається безпрецедентним бомбардуванням. 

6.01. Міжнародна платіжна система SWIFT готова до відключення РФ – Reuters

6.30.На Одещині прикордонники виявили диверсантів: одного спіймали, інших ще розшукують. Підозрілі особи рухалися на мікроавтобусі Volkswagen. У них намагалися перевірити документи, але ті почали стріляти  у прикордонників, поліцейських і тероборонівців з іншого автомобіля - позашляховика Mitsubishi L-200. Серед прикордонників є поранені. Volkswagen наші бійці затримали, за ДРГ на Mitsubishi L-200 ще полюють. ДРГ діють і в Миколаєві,мер просить містян бути пильними. 

6.46. «72 години опору» - міністр оборони Резніков проникливо звернувся до українців: «Де всі ті, хто обіцяв за 2 години захопити Київ? Де вони? Я їх не бачу. Я лише чую, як вони виправдовуються. Натомість я бачу героїчну армію, звитяжну гвардію, безстрашних прикордонників, самовідданих рятувальників, надійних поліцейських, невтомних ангелів-медиків. Усіх, хто виконує свій обов’язок».

7.00. Повітряна тривона в Запоріжжі, Одесі (Арциз, ракетний удар) - Суспільне. 

7.14 Понад мільярд гривень перерахували на українську армію клієнти одного з держбанків всього за дві доби. Із них 375 мільйонів – з «ковідних» тисяч. Хто там з кременчужан ще тримає тисячу? Настав час витратити з користю. Для цього перейдіть на спеціальну сторінку сервісу Portmone (надійний ресурс!): https://earmy.portmone.com.ua/

7.38. Стало відомо про прорив ворожої легкої техніки у Харкові. Про це повідомив голова харківської військової держадміністрації Синєгубов. Йдуть бої на вулицях. 

7.58. «Російський окупант знизив темпи наступу» - так починається зведення Генштабу ЗСУ за минулу важку добу. Це інформація станом на 6 ранку. Які прекрасні новини: «Особовий склад окупаційних військ, переважна більшість яких є молоді строковики, виснажена попередніми військовими навчаннями та має низький морально-психологічний стан. За наявною інформацією мають місце факти дезертирства, відмови військовослужбовців ЗС РФ від участі в бойових діях проти України та здачі у полон». А якщо в цифрах, то втрати армії РФ понад 3000, 16 літаків, 18 вертольотів, 102 танки і 540 БРМ.

8.54. На Полтавщину теж лізли окупанти. Але пильні наші люди вчасно помітили ворожу техніку та повідомили, куди треба. І от - 200 штук бронетехніки під Гадячем, як і не було! Знищена нашими вояками спільно з теробороною. Військові вдячні мешканцям за допомогу.

Російські солдати ще й ходили по селах з каністрами, бо своє пальне скінчилося. Але в Полтавській області вони пального не знайдуть! При отриманні подібних повідомлень в населених пунктах, біля яких помічено техніку, все дизельне паливо або вивозиться, або просто зливається на землю. Усі чудово розуміють – якщо його залишити – воно дістанеться російським окупантам.
Підлі російські терористи показали свої справжні обличчя - між Гадяцькою та Сергіївською ОТГ обстріляли швидку, яка їхала на виклик.

9.10. Зеленський запросив іноземців битися за безпеку Європи в Україні: формується Інтернаціональний легіон.

9.29. У Кременчуці продовжують формувати сухпайки в підтримку тероборони Кременчука. Необхідні також медикаменти. 

9.43. Правоохоронці нагадали мешканцям Полтавщини, що ті хто наносить мітки загрожує 10-15 років позбавлення волі за диверсію.

10.10. Всесвітня платіжна система SWIFT буде готова виконати рішення США та ЄС щодо відключення від неї російських банків після отримання відповідного розпорядження, йдеться у заяві системи, повідомив телеканал NBC.

10.38. «З вашої території вбивають наших дітей»: Президент Зеленський звернувся до громадян Білорусі після того, як з її території випустили крилату ракету, яку збила наша протиповітряна оборона. Він підкреслив, що білоруси мають вирішити, з ким бути: з Україною чи Росією. Стало відомо про відмову української сторони вести перемовини про мир з російською делегацією у Білорусі, звідки летять ракети. Президент Зеленський пропонував інші безпечні країни. 

У другому звернення він заявив про геноцид з боку Росії. «Те, що окупанти роблять Харкову, Охтирці, Києву, Одесі та іншим містам і селищам, тягне на міжнародний трибунал», - заявив він, підкресливши, що окупанти б'ють по вразливим цілям - житловим будинкам, дитсадкам. 

11.07. Четвертий день війни - і черга донорів у Кременчуці. Сьогодні потрібна лише кров з позитивним резус-фактором. Тим, хто має негативний, пропонують записати свої дані в зошит, за потреби їм зателефонують. Нагадаємо, кров можна здати щодня з 8.00 до 14.00.

11.25. Міський голова Кременчука розповів, що ніч у місті пройшла спокійно

11.33. НБУ спростив перевірку джерел надходження коштів, якщо їх перераховують на потреби ЗСУ

11.41. Волонтери у Кременуці збирають деталі на ЗІЛ 131 та миски для військових. 

11.47. В обласній клінічній лікарні Полтави надали допомогу двом іноземним журналістам, громадянам Данії. Журналіст Стефан Вайкерт і фотограф Еміль Фільтенборг Міккельсен перебували у районі Охтирки, коли їх автомобіль потрапив під обстріл. Вони обоє були у бронежилетах, однак зазнали поранень

11.52. У Києві росіяни розстріляли родину з трьома дітьми. Загинули батьки та одна з дочок, яка навчалася у 4 класі. І це лише один із десятків тисяч злочинів за три дні війни.

12.01. У ПриватБанку можна перерахувати гроші захисникам в один клік. ТЪ розібрався як перерахувати кошти військовим легко та без проблем. 

12.15. Керівник Кременчуцької районної військової адміністрації Олег Лєднік провів брифінг. Він повідомив, що Кременчуцька військова адміністрація наразі координує роботу усіх правоохоронних органів на голів територіальних громад.

12.29. Лукашенко підтвердив участь Білорусії в агресії проти України.

12.35. Кременчуцьким ракетникам терміново потрібні матраси і подушки.

12.45. Голова Нацбанку закликав торгівельні мережі не відмовляти у безготівкових розрахунках.

12.57. Окупаційні танки, які зайшли в Ірпінь зі сторони Бучі, були відбитті Збройними Силами України. Про це розповів мер міста Олександр Маркушин.

13.07. У ВПУ №7 потрібен метал для виготовлення «їжаків».

13.12. Україна отримала велику партію ракет класу «повітря-повітря» від західних партнерів.

13.35. Кременчук готується до зустрічі російських військ - містяни розливають «коктейлі Молотова». У дворі Кременчуцького шпиталю для ветеранів війни другий день кипить робота.

13.48. Навіть під час воєнного стану кременчужани вакцинуються від COVID-19.

14.01. На YouTube з'явилася детальна відеоінструкція про те, як виготовити «коктейль Молотова».

14.12. Скільки ворог за 3 дні втратив солдат, танків, літаків і вертольотів, повідомляє Командування Сухопутних військ ЗСУ.

14.26. Отримав поранення кременчужанин Олександр Лущенков. Він служить в армії, раніше брав участь в АТО, перебуває в ГО Координаційний центр об’єднань ветеранів АТО. 

14.45. Усе більше країн закривають небо для російських літаків. На даний момент повітряний простір закрили: Литва, Германія, Ірландія, Словенія, Фінляндія, Великобританія, Польща, Болгарія, Чехія, Естонія та Румунія.

14.55. Кременчужани терміново шукають транспорт для перевозки металу в ВПУ №7.
15.02. За минулу добу поліція Полтавської області спільно з теробороною та громадянами викрила два десятки осіб, зокрема і місцевих жителів, які допомагають ворогу.

15.15. Півзахисник футбольного клубу «Гент» Бельгія та збірної України, кременчужанин Роман Безус у своєму Instagram виставив зворушливий вірш на підтримку України. Кременчужанин разом з однодумцями виходив на вулиці Бельгії, щоб звернути увагу європейців та світової спільноти на повномасштабне вторгнення Росії на території України.

15.27. В мерії передумали і повернули дітей на дистанційку, щоб продовжувати платити зарплату вчителям.

15.42. У Полтаві лікують постраждалих від атаки ворожих військ в Охтирці. Зараз в обласній клінічній лікарні та військовому шпиталі в Полтаві отримують допомогу 29 людей.

15.51. Путін переводить сили стримування на посилений режим бойового чергування. Російські ЗМІ «Новая газета» та «Дощ» пишуть, що це зокрема може означати використання ядерної зброї.

15.58. Центр протидії дезінформації при РНБО України повідомляє про можливі диверсії на залізничних шляхах. Громадян закликають звертати увагу на свіжий щебінь біля колій: це означає, що це місце може бути заміноване.

16:07. На захист столиці до Київа їдуть загони тероборони із західних областей. За словами радника ОПУ Олексія Арестовича, це

батальйони тероборони Івано-Франківської, Тернопільської та Львівської областей, які висунулася на допомогу Києву.

16.14. Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко може ухвалити рішення про участь їхніх військових у війні проти України на стороні Російської Федерації.

16.26. Російські військові кораблі, вкотре зухвало порушуючи норми міжнародного морського права, під прикриттям самопроголошеної контртерористичної операції здійснили піратське захоплення двох суден під українським прапором із майже 50 мирними членами екіпажів, тисячами тон дизпалива і зерна принижує і перетворює у примітивних грабіжників, фактично позбавляючи погон і честі.

16.40. У результаті повітряної атаки російських військ на аеропорт Гостомель під Києвом був спалений один із найбільших та найпотужніших літаків у світі українського виробництва АН-225 «Мрія».

17.01. Ворог продовжує обстріли Харкова та Балаклеї, триває відчайдушна оборона Херсона.

17.17. У районі річки Прип'ять на Гомельщині пройдуть переговори між Україною та Росією.

17.28. У Полтаві зловили трьох диверсантів.

17.45. СБУ, Збройні Сили та інші військові підрозділи продовжують знищувати ворога по всій Україні. Йде контрдиверсіна робота в інформаційній та кіберсферах.

18.01. Один з підрозділів Збройних Сил України в результаті боїв за незалежність нашої держави в районі населеного пункту Прилуки, на Чернігівщині, знищив танкову роту армії РФ.

18.24. ТЪ помітив на екрані торговельного центру «Мега» напис «Русский военный корабль, иди нах*й». Подібні зображення з'являються по всьому місту.

18.35. Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко повідомив про загибель 16 дітей в Україні внаслідок дій російських окупаційних військ, починаючи з 24 лютого.

18.45. У Миколаєві наряд Національної гвардії України, спільно з міським комісаром, зупинили фури з маркуванням мережі АТБ. Як повідомили МВС України, під час огляду у них виявили війська окупантів.

19.16. Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн під час брифінгу оголосила про те, що Європейський Союз повністю закриває небо для російських літаків, включно з приватними джетами.

19.29. В області зміцнюють територіальну оборону та гуртуються, доки в інших містах відбивають атаки окупантів.

19.50. У Кременчуці пролунала повітряна тривога. Чути її було не по всьому місту. Кременчужани провели в укриттях годину.

21.06. Президент України Володимир Зеленський звернувся до громадян та розповів про результат розмови з Олександром Лукашенком. 

21.16. Стало відомо, що збито одну з причин повітряної тривоги на Полтавщині та Кременчуці.

21.31. Наші оператори ювелірно криють колони ворожих військ. Байрактаром знищено російський БУК в районі Малина. Житомирської області.

21.42. Втрати противника в особовому складі склали близько 4500 осіб. Знищено та пошкоджено літаків – 27 од (уточнюється), гелікоптерів – 26 од, танків ? близько 150 , ББМ ? понад 700 од., гармат – близько 50, один ЗРК БУК, Чотири РСЗВ БМ-21 Град, 60 цистерн, 2 БПЛА оперативно-тактичного рівня, кораблі, катери – 2 одиниці.

22.03. Соціологи стверджують, що 70% українців упевнені в перемозі Збройних Сил над російськими окупантами, а 91% опитаних підтримують дії президента Володимира Зеленського.

22.11. Мер Куп’янська (Харківська область) Геннадій Марцегора здав місто російським окупантам. Крім того, він віддав комунальну техніку, і окупанти зараз окопуються, зміцнюють свої позиції, а він ще й розселяє їх у гуртожитках.

22.26. Український пілот з початку війни на МіГ-29 збив вже 10 літаків окупантів під час повітряних боїв.

22.48. З 28 лютого в усіх кременчуцьких школах оголосили канікули на 2 тижні. Знову. Сподіваємося, це рішення остаточне.

22.51. Євросоюз затвердив новий пакет санкцій проти Росії через розв'язану нею війну з Україною.

23.40. РФ використовує заборонені Міжнародним правом методи ведення війни – вбито 352 мирних мешканця.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 6

642
27 лютого 2022 09:00

Зараз є у купа відео з полоненими лаптями, де вони в соплях та лайні плачуть, що вони на учєніях, вони нє зналі і т.д.

Так от, це тільки для того, щоб визвати вашу жалість "оні жє дєті, у ніх єсть мами" і прочу срань. Запам'ятайте раз і назавжди. Вони не з дитячого садочку, вони в армії. Вони відрізняють бойові набої від холостих. Вони знають чим стріляють, куди стріляють і в кого. 

Хто не хотів воювати - одразу кидали зброю і здавалися або тікали. А якщо відпустити оцих плакальщиків, а там їх відмиють, запропонують гроші і піти на контракт, переважна частина з них знову прийде вбивати нас. Не сумнівайтесь. 

 Вбиває українців не пуйло, а "прастіє рассіянє", які сидять у літаках та танках, запускають ракети, жмуть на курок і т.д.

Ніколи не забувайте це!


52 6
642
27 лютого 2022 11:04

"Лукашенко заявил, что на Украине отлавливают и избивают белорусов. Он возмутился, что что Киев этими действиями толкает Минск к спецоперации по освобождению граждан"

 

До старту відправки бульбашового м'яса - 3, 2, 1


23 4
307
27 лютого 2022 14:44

Не забувайте, що ці люди прийшли сюди, щоб захопити вас та вбити наших захисників. Ніякого жалю, ніякого співчуття. 

Зараз все дуже просто. АБО ВОНИ, АБО МИ


17 3
16
27 лютого 2022 15:56

Лучше они, чем мы!!!


2 6
642
27 лютого 2022 16:04

Це теж важливо:

 

В 95% перевірок попи московського патріархату виявляються навідниками! У багатьох в підвалах будинків та робочих приміщень знайдено склади зброї! Перевірте місцеву церкву москальского патріархату!!!


9 4
417
27 лютого 2022 17:57

Цитата: Кавоман

Це теж важливо:

 

В 95% перевірок попи московського патріархату виявляються навідниками! У багатьох в підвалах будинків та робочих приміщень знайдено склади зброї! Перевірте місцеву церкву москальского патріархату!!!

Малюйте мітки для ракет на церквах московського патріархату. 


7 4

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх