«З вашої території вбивають наших дітей»: Президент Зеленський звернувся до громадян Білорусі

27.02.2022, 09:52 Переглядів: 1 534

 

У Білорусі сьогодні проводять референдум 

Президент Володимир Зеленський звернувся до громадян Білорусі із закликом зробити правильний вибір на тлі проведення дострокового голосування про зміни до Конституції країни. Про це йдеться у відеозверненні президент Володимир Зеленського.

Сьогодні російська делегація прибула в Білорусь і чекала там на українську делегацію. Але Україна не вестиме перемовини ні в Мінську, ні в Гомелі.

Як заявив Президент Володимир Зеленський, неможливо вести перемовини про мир у Білорусі, з території якої летять крилаті ракети. Для перемовин Україна пропонувала інші міста у безпечних країнах.

- Сьогодні всіх вас кличуть на відділки, щоб поголосувати в референдумі. Це виглядає як звичайний політичний процес, але зараз вже точно не може бути нічого звичайного. Зараз ухвалюють рішення зовсім другого рівня, ? сказав Зеленський.

Він розповів, що наразі немає жодного об'єкта в Україні, який би окупанти не вважали для себе допустимою ціллю.

- Вони воюють проти всіх, проти всього живого, навіть проти машин швидкої допомоги. Вони застосовують реактивну артилерію, ракети проти цілих місцевих районів, у яких ніколи не було жодної воєнної інфраструктури: Васильків, Чернігів, Київ, Харків виживають в таких умовах, в яких останній раз були на нашій і вашій землі під час Другої світової війни. Але на війні, яка йде зараз, ви з нами не на одній стороні».

Зеленський наголосив, що з території Білорусі війська РФ по Україні запускають ракети. «З вашої території вбивають наших дітей, руйнують наші будинки. Намагаються підірвати все, що будували десятиліттями. І все це теж де-факто референдум для вас, білоруси. Ви вирішуєте хто ви і ким будете». Як дивитиметеся в очі своїм дітям, як ви будете дивитися в очі один одному, своїм сусідам. А ви наші сусіди. Ми українці. Будьте Білоруссю, а не Росією, ? сказав він.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх