У Кременчуцькому районі ситуація контрольована, район готується до оборони

27.02.2022, 12:15 Переглядів: 5 573

 

Керівник Кременчуцької районної військової адміністрації Олег Лєднік провів брифінг

Він повідомив, що Кременчуцька військова адміністрація наразі координує роботу усіх правоохоронних органів на голів територіальних громад. Усі питання життєзабезпечення району вирішуються у правовому порядку. Суттєвих порушень комендантської години не зафіксовано. Поліція забезпечує охорону громадського порядку.

Щодо вчорашньої стрілянини біля Крюківського мосту, то Олег Лєднік пояснив, що було два постріла вгору з боку поліцейських для зупинки водія, який рухався з порушеннями та не зупинився на їх вимогу. Водія перевірили, зброї у нього не виявили та відпустили. Отже, в умовах військового часу варто виконувати вимоги військових та правоохоронців, а не сперечатись з ними. Часу на сперечання зараз немає ні в кого.

Олег Лєднік наголосив, що переважна більшість резонансної інформації, що наразі розповсюджується в Інтернеті є фейковою. Їй не варто довіряти, а тим більше розповсюджувати, бо так можна й сіяти паніку та допомагати ворогу. Вірити можна лише інформації з офіційних джерел.

- Настав такий час, що одні працюють, або воюють, і в них немає часу піаритись, а дехто використовує ситуацію та таким чином привертає до себе увагу, - наголоси керівник військової адміністрації.

Комендантська година у районі діє, диверсантів не виявлено,помітки на будівлях люди знаходять та знешкоджують їх, а от якихось приладів від ворога знайдено не було.  

Уся критична інфраструктура району працює в штатному режимі та взята під охорону. Продуктів у магазинах, запасу борошна для роботи хлібозаводів вистачить щонайменше на два тижня.

У районі розгорнута система тероборони. Бажаючих записатись до батальйону тероборони дуже багато, Кременчуцький ТЦК та СП працює в кругло добовому режимі, приймаючи добровольців та відправляючи команди у бойові частини.

На питання журналістів щодо дій у разі можливого прориву дамби Олег Лєднік заявив, що люди будуть сповіщені сиренами, вода буде затоплювати поступово, розроблений план евакуації. Мешканцям правобережжя у такому випадку треба бути висуватись у бік Деївської гори, а мешканцям центральної частини міста – у бік Водоканалу.

Кременчук та район приймає біженців й забезпечує їх тимчасовим житлом. Усі важливі об’єкти у районі знаходяться під надійною охороною.

Щодо вимкнення вуличного світла у нічні години Олег Лєднік відповів, що воно може відключатись у разі потреби і це питання вирішується у кожній ОТГ окремо. У Кременчуці поки не відключають з причин забезпечення правопорядку та полегшення роботи поліції та військових щодо протидії можливим диверсіям.

На питання щодо аеродрому по дорозі на Потоки Олєг Лєднік, як колишній авіатор, запевнив, що він не здатний приймати літаки, тому висадки ворожого десанту на ньму бути не може.

- У дворі Кременчуцького шпиталю кременчужани з вчорашнього дня взялись за виготовлення «коктейлів Молодотова». Готуємось зустрічати ворога коктейлями, - зауважив голова військової адміністрації.

 

Автор: Віктор Крук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх