SWIFT готова відключити російські банки, але не всі – деякі можуть залишити у платіжній системі

27.02.2022, 10:10 Переглядів: 1 909

 

Виключення можуть не торкнутися російських банків, через які йдуть платежі за енергоносії

Всесвітня платіжна система SWIFT буде готова виконати рішення США та ЄС щодо відключення від неї російських банків після отримання відповідного розпорядження, йдеться у заяві системи, повідомив телеканал NBC. Раніше повідомлялось, що таке розпорядження має надійте у неділю ввечері після дотримання деяких юридичних процедур.

Ми взаємодіємо з європейською владою, щоб вивчити подробиці про організації, на які поширюватимуться нові заходи, і ми готуємося виконати юридичні інструкції, - йдеться у заяві SWIFT, яку цитує NBC.

Раніше США, ЄС, Франція, Німеччина, Італія, Британія та Канада у спільній заяві оголосили, що вони домовилися про відключення окремих російських банків, які потрапили під західні санкції від системи SWIFT.

Представник американської адміністрації повідомив, що відключення від SWIFT може не торкнутися російських банків, через які йдуть платежі за постачання енергоносіїв. Він зазначив, що під час підготовки списку банків, які відключатимуться від SWIFT, відбиратимуться ті, через які платежі, пов'язані з енергоносіями, не проходять. 

Отже, виходить, що SWIFT для Росії можуть відключити лише частково? Передбачалось що повне відключення від міжнародної платіжної системи сильно вдарить по експортним можливостям Росії, що призведе до економічних труднощів та створить перешкоди для фінансування Росією своє армії, тобто фінансування війни. Яке саме рішення буде прийняте ми дізнаємось у найближчі години.

Автор: Віктор Крук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх