ЄС закрив небо для РФ та вперше в історії профінансує закупівлю зброї для країни, на яку напали

27.02.2022, 23:09 Переглядів: 1 852

Євросоюз затвердив новий пакет санкції проти Росії через розв'язану нею війну з Україною

Про це повідомила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. За її словами, Євросоюз закриває свій повітряний простір для усіх російських, зареєстрованих або підконтрольних Росії літаків, включаючи літаки олігархів.

- Вони не зможуть приземлятися, злітати або пролітати територією ЄС. У тому числі приватні літаки олігархів, - сказала фон дер Ляйен.

ЄС також заборонить трансляцію кремлівських медіа – державних каналів Russia Today і Sputnik, а також їхніх дочірніх компаній.

- Вони більше не зможуть поширювати свою брехню для виправдання путінської війни. Ми розробляємо інструменти для заборони їхньої токсичної та шкідливої дезінформації в Європі, - підкреслила голова Єврокомісії.

До того ж ЄС вдарить новим пакетом санкцій по іншому агресору в цій війні - режиму Лукашенка. Санкції торкнуться їхніх найбільш важливих секторів.

Крім цього глава Єврокомісії повідомила, що ЄС вперше профінансує закупівлю і доставку зброї і техніки в країну, що зазнала нападу.

Урсула фон дер Ляєн також повідомила про найближчі санкційні плани ЄС щодо Росії.

- У рамках цього пакету (санкцій) від системи SWIFT будуть виключені важливі російські банки. Ми також заборонимо операції Центрального банку Росії та заморозимо усі його активи, щоб він не фінансував війну Путіна, ми націлимося на активи російських олігархів, - повідомила вона.

Замороження активів Центробанку Росії буде не менш руйнівним для економіки Росії, ніж відключення від системи SWIFT.

- Президент Зеленський, його лідерство, його хоробрість і стійкість українського народу є джерелом натхнення для всіх нас, - зазначила фон дер Ляєн.

Своєю чергою глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель додав, що будуть фінансуватися поставки Україні летальної зброї, палива, захисного та медичного обладнання.

- Інше табу знято, табу щодо того, що ЄС не надає зброю під час війни. Так, ми це робимо. Ця війна вимагає нашої участі для того, щоб підтримати українську армію. Ми живемо в безпрецедентний час, - сказав Боррель.

Європейський Союз збирається поставляти до України навіть бойові літаки. Про це повідомив глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель.

- Ми збираємося постачати Україні летальні озброєння та навіть бойові літаки", – заявив верховний представник Європейського Союзу з питань закордонних справ і політики безпеки.

За його словами, про потребу у військовій авіації європейським дипломатам розповів очільник МЗС Дмитро Кулеба. І «певні члени спільноти мають такі типи літаків».

Боррель уточнив, що ЄС передасть Україні летальної зброї загалом на 450 млн євро, також нелетальних вантажів ще на 50 млн євро.

- Оскільки повномасштабна війна триває, і ми хочемо зробити все, щоб підтримати Україну, ми вирішили використати наші можливості надати летальну зброю, летальну допомогу українській армії загальною вартістю 450 млн євро та ще на 50 млн євро нелетальних матеріалів, палива, захисного обладнання, – повідомив він.

Доставкою допомоги до України запропонувала зайнятися Польща.

Автор: Віктор Крук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх