Білоруська армія може прийти на допомогу російським агресорам та вторгнутись в Україну

27.02.2022, 16:14 Переглядів: 3 404

 

Центр оборонних стратегій повідомляє, що Лукашенко може ухвалити рішення про участь Білорусі у війні проти України

Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову із Олександром Лукашенко. Про це він повідомив у Telegram.

- Поговорив із Олександром Лукашенком, – написав президент без жодних подробиць розмови.

Можливо, ця розмова була пов’язана зі зверненням Володимира Зеленського до білоруського народу, яке він зробив сьогодні вранці через вторгнення Росії. У Білорусі сьогодні проходить референдум.

- У війні, яка зараз йде, ви з нами не на одному боці. На жаль. З вашої території війська Російської Федерації запускають ракети в Україні. З вашої території вбивають наших дітей, руйнують наші будинки… І все це теж де-факто референдум для вас, білоруси. Ви вирішуєте, хто ви. Ви вирішуєте, ким бути. Як ви будете дивитися в очі своїм дітям, як ви будете дивитися в очі один одному, своїм сусідам. А ми – ваші сусіди. Ми, українці. Будьте Білоруссю, а не Росією!…

Чотири дні тому саме з білоруської території пішли крилаті ракети, літаки, гелікоптери, техніка. Били по наших домівках, били по наших життях. Пішла важка техніка. І це страшне дежавю. Ви знаєте, Київ атакували о 4 ранку. У когось таке почуття гумору, як у 1941 році. А ви спали, браття білоруси. А ми прокинулися. Але ви й зараз спите. А ми з цього моменту вже не лягаємо. Тому що ми боремося. Боремося за свою країну. Боремося за свою волю. Бо маємо повне на це право.

… Щиро бажаю Білорусі знову стати тією доброю, безпечною Білоруссю, яку всі бачили ще недавно. Зробіть правильний вибір. Я впевнений, що це головний вибір вашого великого народу, - такі посили та нагадування до білорусів були у звернені Президента України.

 Центр оборонних стратегій вважає, що самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко може ухвалити рішення про участь їхніх військових у війні проти України на стороні Російської Федерації.

- Існує дуже велика вірогідність того, що самопроголошений уряд Республіки Білорусь (РБ) в найближчі години ухвалить рішення про участь Збройних сил РБ у війні, що веде Російська Федерація проти України. Це означатиме задіяння всіх сил та засобів збройних сил Білорусі проти наших сил оборони, – інформує організація.

На думку експертів Центру, причиною такого рішення буде те, що Лукашенко повністю залежить, у тому числі у питаннях власної безпеки, від Путіна.

Автор: Віктор Крук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх