Російські ВМС захопили два цивільні судна

27.02.2022, 16:26 Переглядів: 1 997

 

У ДПСУ нагадали, що напередодні та сама група кораблів ВМС РФ захопила ПРС «Сапфір», який вирушив до острова Зміїний з гуманітарною місією

Російські ВМС захопили два українські судна із цивільними екіпажами. Про це повідомилa Державна прикордонна служба.

«Російські військові кораблі, вкотре зухвало порушуючи норми міжнародного морського права, під прикриттям самопроголошеної контртерористичної операції здійснили піратське захоплення двох суден під українським прапором із майже 50 мирними членами екіпажів, тисячами тон дизпалива і зерна принижує і перетворює у примітивних грабіжників, фактично позбавляючи погон і честі», - йдеться у повідомленні.

Танкер «Афіна», перебуваючи в територіальному морі Румунії, за 22 милі від острова Зміїний, отримав відкритим каналом зв'язку та безпеки судноплавства команду підійти до військового корабля РФ для проведення огляду. Про це судновласник танкера повідомив усі компетентні органи в Україні.

Крім того, відстежуючи рух суден у цьому районі, морські прикордонники зафіксували факт різкої та нелогічної зміни курсу ще одним судном під українським прапором. Суховантажне судно «Принцеса Ніколь» з румунських вод так само прямувало до острова Зміїний.

Майже одразу, як обидва цивільні судна підійшли до військових кораблів РФ, на них було відключено АІС (автоматичну ідентифікаційну систему) і вони припинили виходити на зв'язок. А вже сьогодні вранці системи АІС показали їх перебування за 18 миль від окупованого Криму, поінформували у прикордонному відомстві.

У ДПСУ нагадали, що напередодні та сама група кораблів ВМС РФ захопила ПРС «Сапфір», який вирушив до острова Зміїний з гуманітарною місією.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх