На аеродромі Гостомеля російські війська спалили українську «Мрію» (додано)

27.02.2022, 16:40 Переглядів: 5 499

 

Але є надія, що «Мрія» все ж таки вціліла

У результаті повітряної атаки російських військ на аеропорт Гостомель під Києвом був спалений один із найбільших та найпотужніших літаків у світі українського виробництва АН-225 «Мрія». Про це «Радіо Свобода» повідомили два поінформованих джерела на підприємстві «Антонов» та підтвердив міський голова міста Буча Анатолій Федорук:

- Після 5-го авіанальоту розбомбили «Мрію» повністю. Це трапилось в перший день (24 лютого – ред.). Обстрілювали з вертольотів.

Дані з сайту моніторингу повітряних суден Flight Radar підтверджують, що після 5 лютого «Мрія» знаходились у аеропорту Гостомеля і нікуди не вилітала, повернувшись з Данії. Водночас п’ять вантажних суден АН-124-100 «Руслан» були вивезені раніше та знаходяться за межами України і можуть брати участь у логістиці з доставки озброєння від західних партнерів. Дані Flight Radar також свідчать, що «Руслани» знаходяться за межами України.

Втім, у фейсбуці ANTONOV Company 27 лютого повідомили, що наразі відстуня підтверджена інформація щодо стану літаків «Ан» на аеродромі «Київ-Антонов-2» (смт Гостомель), оскільки там все ще йдуть бої. Тож є надія, що «Мрія» все ж таки вціліла.

Додано:

Державний концерн «Укроборонпром» офіційно підтвердив знищення літака Ан-225 «Мрія» – легендарного флагмана української авіації.

Відновлення літака коштуватиме більше 3 млрд доларів і потребуватиме тривалого часу. Україна докладе усіх зусиль, аби ці роботи оплатила держава-агресор. Один з двигунів, за інформацією директора авіаліній «Антонова», зняли для проведення ремонту і злетіти саме в цей день літак не зміг, хоча відповідні команди були.

За попередніми даними, його відновлення коштуватиме більше 3 млрд доларів і потребуватиме 5 років. Україна докладе усіх зусиль, аби ці роботи оплатила держава-агресор.

Росія поцілила «Мрію», як символ можливостей української авіації. Ан-225 «Мрія» - авіаційний гігант, на рахунку якого рекорди по перевезенню максимального комерційного вантажу та найдовшого і найважчого в історії авіації моновантажу, вантажопідйомності. На жаль, сьогодні ці опції втрачені, - сказав генеральний директор ДК «Укроборонпром» Юрій Гусєв.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх