Путін проти українського народу. День сьомий (оновлено)

2.03.2022, 00:01 Переглядів: 6 796 Коментарів: 2

 

Віримо в перемогу!

24 лютого о 5.00 Путін почав вторгнення на українську територію, яке назвав «військовою операцією». В Україні ввели воєнний стан. Бої тривають у різних частинах країни уже протягом шести діб. ТелеграфЪ оперативно повідомляв усю важливу і перевірену інформацію у матеріалах:

Сьогодні ми продовжимо.

Зберігайте спокій. Вірте в перемогу.

00.05 У Харкові – заграва і пожежі після вибухів у різних районах, російські агресори продовжують обстрілювати місто. Попередньо, снаряди вразили інститут танкових військ на Холодній Горі та впали на Павловому Полі.

00.12 Куди евакуюватися, якщо у вас є складні хвороби та залежності від медикаментів.

00.25 У Житомирі окупанти влучили авіабомбою в житлові будинки. Попередньо загинули 2, травмовані - 3 людини. В завалах пошкоджених приватних житлових будинках ймовірно перебувають люди.

00.46 Збройні Сили України дали таку відсіч агресору, що для продовження наступу він змушений проводити мобілізацію для формування резерву. Ворог втратив тактичну ініціативу та знизив темпи просування.

1.00 Журналіст Роман Вінтонів, відомий під псевдонімом Майкл Щур, записав емоційне звернення до росіян і зокрема до журналістів РФ.

1.15 За добу 1 березня українські військові силами протиповітряної оборони знищили по одному вертольоту та літаку противника, завдали чотири авіаудари по колонах ворожої техніки та інших цілях.

1.32 Республіка Білорусь, будучи сателітом РФ надає допомогу у розміщенні на своїй території військ та озброєння противника. В подальшому, імовірно, може підтримати російських загарбників у російсько-українській війні та сприяти досягненню цілей окупантів.

1.39 В Україну прибула нова партія протитанкових комплексів Javelin та NLAW. Уряд Австралії виділив 50 мільйонів доларів на закупівлю озброєння та обладнання для українських Сил Оборони.

1.50 У Херсоні перед будівлею обласної держадміністрації стоїть військова техніка РФ, залізничний вокзал та морський порт перебувають під контролем росіян.

2.00 За 5 діб відбиття агресії люди не лише покидали Україну: на Батьківщину повернулися майже 80 тисяч наших співвітчизників, з яких більшість – чоловіки.

2.15 Укрзалізниця продовжує стабільний рух і публікує графік регулярних рейсів по основних станціях на 2 березня.

2.30 Під Харковом під час бою з російськими окупантами загинув 19-річний біатлоніст Євген Малишев.

2.45 У Миколаївській області знищено сучасний російський самохідний зенітний ракетно-гарматний комплекс «Панцирь-С1».

3.00 Залишається високою ймовірність вторгнення білоруських військ на територію Україну. Про це повідомили у Центрі оборонних стратегій.

3.15 Центр протидії дезінформації при РНБО України повідомив про найбезпечніші місця у вашій домівці.

3.45 Україна готує розпорядчий документ щодо заборони плавання у територіальному морі та входу до морських портів України суден, які ходять під прапором росії або пов'язані з рф.

4.00 Американська компанія Apple припинила продаж своєї техніки в офіційному онлайн-магазині в Росії. Apple Pay там також не працює. А ще Федоров просить гендиректора Apple заблокувати для росіян доступ до магазину додатків AppStore.

4.15 На Сумщині почали застосовувати Байрактар проти російських загарбників, вдалося знешкодити велику кількість військової техніки.

4.40 Місто Тростянець, що розташоване між Сумами та Охтиркою, зайняли російські війська.

4.45. Nike зупинив роботу інтернет-магазину в РФ

5.24. США закривають повітряний простір для російських літаків. Про це заявив президент США Джо Байден під час виступу у Конгресі.

5.41. Boeing припиняє обслуговування російських авіакомпаній через російську війну, розв'язану Росією в Україні.

6.02. У Харкові відбулися бої біля шпиталю. Втрат серед українських військових немає. Десанту в місті теж немає. 

6.15. Сьомий день війни. Ранок починається з сирен у Дніпрі та Маріуполі

6.30. У Харкові біля військового шпиталю відбулися бої, але російського десанту там немає

7.08. Wizz Air надасть українцям 100 тисяч безкоштовних квитків: з яких країн можна вилетіти

7.25. Ворог намагається блокувати Київ: Генштаб ЗСУ, інформація на 6.00 Російські окупанти намагаються захопити столицю України з північного сходу, з Сіверщини (Чернігівська область). Тривають бої на Харківщині. Загарбник поніс втрати та був зупинений в районі населених пунктів Богодухів, Чугуїв, Шевченкове. ривають бої на Херсонщині. У Чорноморській зону ворог продовжує підготовку до висадки морського десанту. Про втративорога - у наступному зведенні ЗСУ. 

7.43. Пролунали сирени у Лубнах, Миргороді, Пирятині. Також повітряна загроза На Чернігівщині, Київщині, в Черкасах. 
7.56. Укрзалізниця» призначає додатковий евакуаційний рейс із Харкова до Тернополя двоповерховим поїздом Skoda City Elephant. Відправка поїзда з Південного вокзалу (Харків-Пасажирський) о 14:30.

8.15 ДСНС уточнила інформацію щодо наслідків повітряного удару в Житомирі - підтвердила загибель 2-х осіб та травмування й поранення 16-х.

8.31 Де можна купити ліки: список місць.

9.05 У Херсоні вбили людей, які за допомогою коктейлів Молотова намагалися зупинити бронеколону російських військ.

9.22 За державну зраду затримали мера міста Південне Харківської області, Олександра Брюханова, його заступника, керівника місцевого райвідділку поліції та дільничного інспектора.

9.44 Ніч на Полтавщині пройшла спокійно, бойових зіткнень не було, формуємо гуманітарну допомогу для жителів Харківщини та Сумщини.

10.10 На кордоні Сумщини та Полтавщини росіяни вбили водія шкільного автобуса і взяли у заручники жінок та дітей.
10.38 «Кременчуцький ТелеграфЪ» разом з «Принципом» збирає допомогу військовим. Що потрібно.

10.51 У Харкові нанесли ракетний удар по будівлі СБУ та Нацполіції.

11.11 У районі зберігається стабільна ситуація. Випадків мародерства не зафіксовано, диверсійних груп ворога не виявлено.
11.20 З Кременчука у всіх напрямках відправляють машини, щоб забезпечити місто продуктами та ліками. Соціальні служби Кременчука приймають велику кількість біженців, насамперед з Харкова.

11.38 У деяких медичних закладах Кременчука приймають біженців з міст, що потрапили під обстріли та бомбардування російських загарбників зони ведення бойових дій, зокрема Харкова. Станом на вечір їх було 57, з них одне немовля, а вранці частина біженців поїхали далі – у західні регіони країни. Біженців забезпечують усім необхідним.

11.47 500 підприємств Полтавщини вже долучилися до збору гуманітарних вантажів у сусідні області, забезпечення підрозділів тероборони та поселення біженців.

12.05 Беззбройні мешканці Енергодара та працівники Запорізької АЕС не пустили ворога у місто.

12.17 За перші два дні на рахунок РВА для потреб територіальної оборони району було перераховано 35 тис. грн, а станом на сьогодні – вже 1,6 млн грн. Кошти продовжують надходити щохвилини.

12.29. Російська армія втратила з початку вторгнення понад 5800 військових Збито 30 літаків, 31 гелікоптер, знищено 211 танків. ЗСУ оприлюднила свіже зведення. 

12.58 Кременчуцьке підприємство «Вепр» потребує бетонні блоки для улаштування блок-постів

13.12 Danone закрив один із своїх заводів в Україні Компанія, яка продає молочну та рослинну продукцію, має в Україні два заводи: у Херсоні та в Кременчуці.

13.25. Ворог здається, російська пропаганда дає тріщини, а росіяни виходять на протести. Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що на сьому добу російського вторгнення в Україну окупантам все важче втримати боєздатність своїх підрозділів.

13.49 Головне управління розвідки Міноборони України оприлюднило списки особового складу 18 штурмового авіаційного полку (в/ч 78018) та 23 винищувального авіаційного полку (в/ч 77989) 303 сад 11 Армії ВПС та ППО ЗС РФ, які бомблять Україну та вбивають наших мирних громадян.

14.01 Президент України Володимир Зеленський під час свого звернення до українців сказав, що російським окупантам дали наказ стерти нашу історію, саме тому вони бомбили Умань, Бабин Яр.

14.32 Через міст у Кременчуці курсуватиме рейковий автобус. Через місто їде багато автотранспорту, зокрема, біженців, яким вдалося виїхати з міст, що перебувають у зоні активних воєнних дій. Можливі затори на мосту.

14.51 Мережею шириться пісня про ударний оперативно-тактичний середньовисотний безпілотний літальний апарат Bayraktar, яка швидко набуває популярності.

15.08 Майже 40 підозрілих осіб затримала поліція Полтавщини протягом минулої доби. Їм загрожує 15 років в'язниці.

15.17 З початку вторгнення Російської Федерації в Україні загинула 21 дитина та постраждало 55 дітей.

15.32 В Службі безпеки України наголошують, що українські захисники не тільки знищують російські війська, але руйнують їхні стереотипи. На відео, оприлюдненого спецслужбою, поранений російський солдат зізнається дружині, що не очікував такого ставлення від Українського народу.

15.42 У Києві оперативники на станції метро викрили 5 диверсантів. Вони прийшли нібито переночувати та сховатися в укриття. Один у дитячій іграшці ховав боєприпаси.

16.13 «Кременчуцький ТелеграфЪ» пройшовся по магазинах - і подивився, як люди ходять на закупи під час війни.

16.16 В лікарнях області перебувають 112 людей – військових та цивільних – із різними ушкодженнями, пов'язаними з воєнними діями.

16.25 Для військових 92 бригади необхідно: медикаменти, бинти, квадракоптери, дизельні генератори. Допомогу приносьте до Кременчуцького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (раніше військкомат).

16.44 Наші побратими з дуже активного підрозділу ЗСУ готові придбати батарейки CR 123 в любій кількості (безготівковий розрахунок). 

17.01 У Полтаві почали відловлювати перших мародерів.

17.18 Росія в атаках на мирні міста почала застосовувати фугасні авіаційні бомби.

17.31 На спецрахунок, який Національний банк відкрив для підтримки Збройних Сил України, загалом було перераховано понад 6 мільярдів гривень.

18.01 Російські окупанти почали масове створення фейкових сторінок наших військових частин.

18.09. Пенсіонери отримають пенсії вчасно. Проведено нарахування пенсій за березень 2022 року. Не зважаючи на військовий період, Україна безумовно забезпечує соціальний захист осіб похилого віку, відповідно до Конституції України та чинного законодавства.

18.18. У результаті ракетного удару Росії по Бабиному Яру в Києві 1 березня загинув телеоператор Євгеній Сакун.

18.27. Україна віддаватиме полонених російських солдатів їхнім матерям, якщо вони самі приїдуть за ними в Київ. Про це повідомляє Міністерство оборони України.

18.41. Меблярі Кременчука забезпечили безкоштовно ліжками військових з територіальної оборони, на черзі вимушені переселенці.

18.57. На Полтавщині для розвантаження лінії 102 поліція запровадила додаткові канали збору інформації у Facebook і Telegram. ідтепер на зв’язок з правоохоронцями (окрім 102) можна вийти через месенджер поліції Полтавської області або через чат «Резервна лінія 102 Полтавщини» у Telegram. 

19.08. Міський голова Чернігова Владислав Атрошенко почав виплачувати гроші за вбитих і полонених росіян. 2 березня він виплатив нашим бійцям 600 доларів – за двох знешкоджених окупантів: майора Леоніда Щьоткіна та Дмітрія Опойкова.

19.15. Сформовано продовольчий резерв Полтавщини. Про це повідомляє керівник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.

19.29. У школах Полтавщини створюють пункти для розміщення переселенців

19.37. Українська марка, яка є таким же символом держави як прапор, герб або гімн, святкує ювілей – 30 років. Але через війну з росією вирішили замінити святкування Всеукраїнським народним конкурсом на найкращий ескіз поштової марки під назвою: «Русский военный корабль, иди на#уй!».

19.45. Кременчужанина Олександра Яцика нагородили посмертно орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Українського бійця поховали у Ніжині, оскільки не було можливості виести тіло Героя. 

19.59. Завтра, 3 березня об 11.00, Анна Караулова яка зараз мешкає в Ізраїлі розповість як допомогти собі та рідним, як реагувати.  Анна понад 20 років вивчає та викладає курси в області навчання інструкторів ізраїльської армії.

20.09. Центр протидії дезінформації при РНБО України роз'яснює щодо чергової маніпуляції російських військових під назвою «Зелений коридор». Один з прийомів ворога – заклик створювати «гуманітарні коридори» (або так званий Зелений коридор), або «евакуацію мирних жителів» у містах, що чинять спротив російським окупантам.

20.30. Генеральна асамблея ООН сьогодні ухвалила резолюцію, в якій засуджує вторгнення Росії в Україну та закликає Москву негайно вивести свої війська з України.

20.55. Ворог використав для удару по Україні понад 180 ракет, проте ЗСУ визволили від окупантів Макарів.

21.20 Росія може розповсюджувати фальшиву «відеозаяву про капітуляцію» Президента Володимира Зеленського, створену за допомогою технології діпфейк.

21.40 Російські терористи завдали авіаційного удару по Південному залізничному вокзалу в Києві, де відбувається евакуація тисяч українських жінок і дітей.

22.09 До активних дій закликають чоловіків, які мають бойовий досвід або можуть діяти організовано.

22.30 У Херсон зайшли російські окупанти. Мер міста стверджує, що над містом майорить український прапор, і йому доводиться виконувати низку вимог, які йому поставили, щоб так і залишалось.

22.53 Спільнота воїнів Сил спеціальних операцій заявила, що російських артилеристів після обстрілів мирних міст брати в полон не будуть.

23.12 Мільярдер Хансйорг Вісс зі Швейцарії заявив, що йому надійшла пропозиція купити футбольний клуб «Челсі», яким володіє російський мільярдер Роман Абрамович. Олігарх боїться санкцій

23.35 В Україну прямують понад тисячу добровольців-іноземців, а 19 країн надають зброю.

Автор: Телеграф
Теги: війна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 2

642
2 березня 2022 09:26

До відома:

 

"??УВАГА??
Якщо для ТрО не вистачає зброї та амуніції, її можна добути у церквах та монастирях РПЦ."

 

"Сьогодні, 01-03, при обшуку будинку настоятеля УПЦ у місті Хмільник, Вінницької обл, по поліцейським був відкритий вогонь з автоматичної зброї. Терориста-священика важко поранили, він у реанімації. При обшуку знайдено велику кількість зброї. Вони готові атакувати"


13 6
642
2 березня 2022 09:56

Дякую. Так переможемо


9 3

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх