Путін проти українського народу. День восьмий (оновлено)

3.03.2022, 00:01 Переглядів: 4 813

 

Віримо в перемогу!

Тиждень тому, 24 лютого, о 5.00 Путін почав вторгнення на українську територію, яке назвав «військовою операцією». В Україні ввели воєнний стан. Бої тривають у різних частинах країни уже протягом семи діб. ТелеграфЪ оперативно повідомляв усю важливу і перевірену інформацію у матеріалах:

Сьогодні ми продовжимо.

Зберігайте спокій. Вірте в перемогу.

00.05 Гроші з єПідтримки тепер можна витрачати на будь-які продукти чи товари. Програма вже не має обмежень на конкретний напрямок бізнесу.

00.20 Російській окупанти втратили ініціативу у наступі, почали офіційно визнавати втрати, пише міністр оборони Олексій Резніков.

00.40 За період з 24 лютого до 1 березня внаслідок російського вторгнення в Україну постраждали 752 мирні жителі, повідомляє Управління верховного комісара ООН з прав людини в Україні.

00.52 Зенітні ракетні підрозділи знищили за добу, 2 березня, три ворожі літаки і два вертольоти РФ.

1.00 Звернення Президента України Володимира Зеленського: «Кожен окупант повинен знати: вони отримають від українців люту відсіч. Таку, що назавжди запам'ятають, що «ми свого не віддамо!»

1.15 38 країн подали найбільше звернення до Міжнародного кримінального суду через вторгнення Росії в Україну.

1.20 Російські окупанти бомбардували мирних жителів в Ізюмі. Удар прийшовся на багатоповерхівку та приватний будинок. У приватному будинку мінімум троє мирних жителів загинули.

1.30 На сьогодні Росія не має контакту приблизно з 8 тисячами своїх військовослужбовців, відправлених захоплювати Україну, з них близько 6 тисяч загинули.

1.40 Збройні сили України отримали 1000 реактивних гранатометів і 500 переносних зенітно-ракетних комплексів Stinger.

2.00 Зеленський підписав указ про створення Координаційного штабу з гуманітарних та соціальних питань, який надаватиме допомогу громадянам, які опинилися у складній життєвій ситуації у зв'язку зі збройною агресією РФ.

2.19 Сирени, що сповіщають про повітряну небезпеку, лунають ледь не у всіх великих містах України. У Києві жителі почули щонайменше 4 вибухи після сигналу про повітряну тривогу.

2.20 Міністерство закордонних справ України запустило інформаційну платформу для іноземної аудиторії про війну в Україні - war.ukraine.ua.

2.40 За даними української розвідки, у Росії від 4 березня мають запровадити воєнний стан.

3.00 Графік рейсів УЗ по основним станціям на 3 березня. Додаткові евакуаційні рейси будуть призначені протягом дня у найбільш гарячих напрямках.

3.31 Член Сенату США Бен Сасс процитував загальновідому фразу, яка стала символом українського опору.

4.00 Найбільший європейський бюджетний авіаперевізник ірландський Ryanair відмовився від усіх рейсів в Україну та з країни, зокрема з аеропортів Київ, Львів та Одеса, на необмежений термін

4.21. Трибунал у Гаазі розпочав розслідування військових злочинів росії
4.36. Ранок для Києва розпочався з повітряної тривоги
Близько 5-ї стало відомо про 4 вибуха.

4.44. Японія заморожує активи російських банків
5.04. МВФ екстрено надасть Україні $1,4 млрд доларів, а світові компанії згортають бізнес у РФ. Економічна картина дня на кінець минулої доби. 

5.38. «Руській мір» прийшов: у результаті вчорашніх обстрілів Харкова постраждали два храми УПЦ Фото виклала на сайті Харківська єпархія УПЦ. Священослужителі благословили українських воїнів на перемогу. 

5.58. На обкладинці TIME - український прапор і цитата Зеленського

6.14. Перший пішов: російський топ-чиновник звільнився через політику Путіна і напад на Україну

6.33. У Запоріжжі повністю перекрили рух автотранспорту через греблю ДніпроГЕС. Містянам пояснили, що це для захисту. 

7.24 Восьмий день війни: Київ, Харків, Миколаїв, Суми тримають оборону, Херсон чекає на гумконвой. Ми зробили для вас підбірку, як тримаються великі українські міста. 

7.41. Доба героїчного опору. Російські окупанти вдалися до нічних обстрілів - оперативна інформація ЗСУ на 3 березня, 6.00

8.14 До України з Іспанії привезуть 1370 гранатометів та 700 тис. набоїв

8.30. Молоді кінологи разом з чотирилапими напарниками вирушили захищати кордон України
8.45. У Миколаєві Росія влучила ракетою у судно Бангладеша

9.06. «Укрзалізниця» робить всі рейси зі сходу в напрямку заходу України безкоштовними
9.13. Повітряна тривога пролунала на Полтавщині - у Лубнах: кого ще кошмарять сьогодні рашисти.

9.38. Від початку російської агресії з України за кордон виїхав мільйон людей - дані ООН.

9.58 У Чернігові снаряд потрапив в нафтобазу: горять резервуари.

10.13 Гештаб ЗСУ інформує, що загальні бойові втрати противника за тиждень склали: особового складу - близько 9000 осіб, танків ? 217 од, бойових броньованих машин ? 900 од, артилерійських систем – 90, РСЗВ - 42, засоби ППО - 11, літаків – 30 од, гелікоптерів – 31 од, автомобільної техніки - 374, легкі швидкісні катери - 2 од, цистерн з ПММ - 60, БПЛА оперативно-тактичного рівня - 3.

10.33 На Гадяччині ЗСУ атакували ворожу колону.

10.46 Тероборона Кременчука готова придбати мікроавтобус без сидінь, де можна розмістити носилки.

10.51 Українські захисники збили російський літак СУ-30 під Ірпенем.

11.04 Внутрішньо переміщені особи у Кременчуці можуть цілодобово звертатися за допомогою за телефоном: +38(0536) 74-37-87.

11.22 Петиція про закриття неба над Україною зібрала вже 1 058 824 підписів.

11.34 З'явилися додаткові рейси потяга Кременчук-Крюків.

11.49 У районі вдається зберігати стабільну ситуацію - випадків мародерства не зафіксовано, диверсійних груп ворога не виявлено.

12.00 У Кременчуці з'явився перший мародерський «кокон» – на Чередниках місцеві зловили чоловіка, який нишпорив по дворам, спустили штани та примотали до стовпа скотчем з відповідним написом.

12.08 На Луганщині ворог продовжує тероризувати мирне населення: двоє людей загинуло. Під час російських обстрілів Попасної двоє місцевих жителів загинули, ще шестеро – поранені.

12.23 «Якщо хтось думає, що, подолавши все це, українці злякаються, зламаються або здадуться – він не знає нічого про Україну», - Президент України Володимир Зеленський звернувся до народу.

12.39 Агентство місцевих доріг Полтавщини переходить в режим розбудови фортифікаційних споруд для захисту Полтави та нашої області від наступальних дій ворога.

12.53 Вчора повідомлялось, що мережа магазинів АТБ забезпечує продуктами харчування у першу чергу ті регіони, де склалася важка гуманітарна ситуація через бої з російськими окупантами.

Саме через це, а також ажіотажний попит з боку населення, полиці супермаркетів АТБ наразі спустіли. На полицях місцевого рітейлера – «Маркетопт» та «Оптовичок» товарів значно більше, хоча їх асортимент також зменшився.

13.07 Кожен мережевий магазин тепер можна використовувати як банкомат, отримуючи готівку до 6 000 грн.

13.22 Мерія Кременчука опублікувала розклад руху автобуса за маршрутом «Крюківський міст» - «Андрія Ізюмова», який перевозитиме працівників критичної інфраструктури.

14.01 Патріотично налащтовані мешканці Полтавщини прогнали окупантів. Кілька десятків одиниць танків, БТРів та автомобілі передали українським військовим. На ній лише зафарбували «рашистську» символіку.

14.28 «Укрзалізниця» надала Збройним Силам України вагони-рефрижератори для вивезення загиблих російських окупантів. Перед «Укрзалізницею» поставили завдання направити 20 вагонів для вивезення 200-х російської армії зі станції Фастів, Одеса-Застава, Подільськ, Мерефа, Запоріжжя.

14.37 За диверсії та зраду Батьківщині в Україні призначатимуть довічне ув’язнення.

15.03 У російському селі Поповка, яке межує з Краснопільським районом Сумської області, рашистські «Гради» розвернули у бік РФ по ходу руху від українського кордону. Вони можуть обстріляти свою територію, щоб звинуватити у цьому ЗСУ.

15.14 Діючи підступно окупанти продовжують використовувати мирне населення у якості живого щита, беручи заручників.

15.28 Перші з 16 тисяч іноземних добровольців їдуть захищати Україну, зявив Президент України Володимир Зеленський.

15.42 Профільний парламентський комітет підтримав законопроєкт про націоналізацію в Україні майна та коштів російських юросіб.

16.00 Найбільш загрозлива ситуація склалася в районі Запорізької АЕС. Військові РФ відверто тероризують працівників станції та мешканців її міста-супутника Енергодар.

16.15 На сайті МОЗ зареєструвалося понад 500 лікарів, медсестер та парамедиків з країн ЄС, Великобританії, Швейцарії, Туреччини, Азербайджану, Ізраїлю, США, Канади, Австралії, Нової Зеландії, Південної Африки, Індії, Йорданії, Бразилії та інших країн, які виявили бажання приїхати до України та разом з українськими лікарями допомагати постраждалим.

16.23 Попри війну й надскладну ситуацію держава виплачує пенсії, субсидії, допомогу вагітним, малозабезпеченим сім'ям, людям з інвалідністю.

16.37 З'явився список санкцій, запроваджених світом проти агресора за останню добу.

16.49 Розуміючи, що російська пропагандистська машина зазнала краху, Кремль готує наступну провокацію: вороги повідомлятимуть росіянам про необхідність надання гуманітарної допомоги, щоб хоч якось відбілити свою репутацію.

17.00 Голова Миколаївської ОДА Віталій Кім оприлюднив отримані українськими військовими документи, які підтверджують, що російські солдати знали, що їдуть не на «навчання», як вони стверджують, а на війну проти України.

17.17 Надійшли сигнали, що в мережах супермаркетів Полтавщини трапляються напівпорожні полиці. Діапазон проблем широкий – від накручування оптових цін та вимагання розрахунку в готівці до неповного задоволення заявок. Існують і логістичні проблеми з відвантаженням та транспортуванням.

17.29 У Кременчуці школярі долучилися до підтримки українських воїнів.

17.37 У зоомагазині на Водоканалі безкоштовно роздають тваринок.

18.00 Рада прийняла закон про посилення покарання за мародерство під час воєнного стану - саджатимуть на 5-10 років.

18.20 Маріуполь продовжує залишатися без електроенергії, води та опалення через постійні обстріли з боку російських окупантів.

18.29 На офіційних сторінках територіальних громад Волинської області з’являлись публікації про капітуляцію України та підписання мирного договору з РФ від імені Президента України.

18.45 Відсьогодні розпочав роботу чат-бот @Police102Poltava_bot, який дозволить поліції Полтавщини максимально ефективно збирати та опрацьовувати інформацію без флуду, фейків та дезінформації.

19.05 «Кременчуцький ТелеграфЪ» оголошує збір коштів на купівлю мікроавтобуса. Транспорт необхідний для перевезення поранених для територіальної оборони.

19.10 З 2 березня українські волонтери почали отримувати замовлення топографічних карт, які можна використати для організації артилерійських обстрілів. Схоже, що це справа рук окупантів.

19.21 Зеленський дав пресконференцію світовим ЗМІ щодо російського вторгнення в Україну.

19.32 Бої російських військових з жителями Енергодару точаться на відстані 5 км від Запорізької атомної електростанції. Але поки зауважень щодо роботи станції немає.

19.45 Другий раунд перемовин між українською та російською делегаціями у Білорусі завершився. Україна не отримала бажаних результатів, тому намагатиметься досягнути цього наступного разу.

19.57 Список аптек, де у Кременчуці та районі можна придбати інсулін.

20.15 Якщо завтра в обід почуєте вибухи, не лякайтесь - це ГЗК. Запланований вибух, для роботи.

20.23 На Волинському напрямку білоруські десантники готуються до вторгнення в Україну.
20.29 Майже 170 тонн гуманітарної допомоги відправили до Харківської та Сумської областей.

20.57 Перед хокейним матчем команд «Вінніпег Джетс» та «Монреаль Канедієнс» у Канаді чоловічий хор виконав Гімн України. Так команди висловлюють солідарність з Україною та закликають до миру.

21.12 В Охтирці на Сумщині немає опалення та електроенергії, російські війська бомбардують Суми.

21.29 Парламент сьогодні 285 голосами ухвалив законопроєкт 5101, який забороняє поширювати пропаганду держави-агресора.

21.45 У Чернігові з-під завалів дістали тіла вже 33 людей. Ще 18 людей травмовано. Рятувальні роботи рятувальники ДСНС призупинили через обстріли.

22.20 У Херсоні окупанти захопили телевежу. Не працюють приставки Т2 та кабельні канали. Дивитися українські телеканали жителі можуть тільки через інтернет.

22.45 Рада ухвалила 14 законів: кримінальна відповідальність за колабораціонізм та мародерство.

23.03 У Міноборони США підрахували, що з моменту російського вторгнення країна-агресор запустила понад 480 ракет по території України.

23.30 Окупанти завозять до Херсону громадян РФ, щоб провести мітинг за приєднання Херсонщини до окупованого Криму.

Теги: війна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх