Україна — понад усе: 24-й день повномасштабного вторгнення Росії

19.03.2022, 00:00 Переглядів: 2 806

 

Віримо в перемогу!

24 лютого, о 5.00 Путін почав вторгнення на українську територію, яке назвав «військовою операцією». В Україні ввели воєнний стан. Бої тривають у різних частинах країни уже протягом двадцяти трьох діб. ТелеграфЪ оперативно повідомляв усю важливу і перевірену інформацію у матеріалах:

Сьогодні ми продовжимо.

Зберігайте спокій. Вірте в перемогу.

00.23 Військовий з Кременчука, який захищав Україну з перших днів війни розповів «Кременчуцькому Телеграфу», що такого як зараз навіть не бачив у 2014 році.

1.01 Через російське вторгнення вимушеними переселенцями вже стали майже 10 мільйонів жителів України. Ще 12 мільйонів людей не можуть покинути регіони з бойовими діями.

1.14 Частково окупанти досягли успіху у Донецькому операційному районі - тимчасово позбавили Україну виходу до Азовського моря. На підступах до Миколаєва ворог був зупинений спільними діями підрозділів Сил оборони.

1.30 Президент Володимир Зеленський у сьогоднішньому звернені розповів про перезавантаження митниці, допомогу українцям, які залишилися без доівок, а також про перемовини з росією. 

1.43 Віцепрем’єр-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук розповіла, як проходила сьогодні евакуація мирного населення. За словами Ірини Верещук, за вчорашній день, 18 березня, з 9 гуманітарних коридорів спрацювало - 7.

2.02 Колишній прем'єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон особисто повіз гуманітарну допомогу українцям.

2.31 ЗСУ вшосте вдарили по аеродрому «Чорнобаївка» і знов не даремно. Там окупанти, які нічому не вчаться, знову частково розмістили свій авіапарк.

3.00 За вчорашній день Повітряні Сили Збройних Сил України уразили 10 повітряних цілей противника, ще дві цілі – на рахунку протиповітряної оборони Сухотних військ.

3.29 Російські загарбники спробували прорвати оборону українських військ в районі відповідальності ОТУ «Схід» та втратили 8 танків, 11 БМП і майже взвод піхоти.

4.00 У п'ятницю вранці, 18 березня, противник з близької відстані бомбив Миколаїв, зокрема, відкривав вогонь з Херсонської області, тому місцевих жителів не встигли попередити про повітряну атаку. Супротивник обстріляв казарму 79-ї окремої десантно-штурмової бригади Збройних сил України - є загиблі.

4.29 Окупанти катують і викрадають людей в Сумській області, зокрема з допомогою місцевих мешканців, що виступають за «русский мир».

5.00 Укрзалізниця опублікувала графік додаткових евакуаційних рейсів, призначених на суботу, 19 березня.

5.32 Нідерланди та Німеччина на прохання НАТО поставлять Словаччині американські зенітні ракетні комплекси Patriot замість її систем ППО С-300, які вона у свою чергу передасть Україні.

6.00 Центр протидії дезінформації при РНБО України рекомендує новий бот «Дитячий лікар на війні».

6.32 В Полтавській області розпочато експлуатацію системи пошуку місця знаходження людини Carbyne. Система працює лише в разі телефонування за номерами екстренних служб 101 чи 112, і тільки в тому разі, коли людина знаходиться у небезпеці!

7.05 Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підтвердила, що в Україні почали функціонувати табори для військовополонених росіян.

7.32. «Укренерго» відновило високовольтну лінію на ЗАЕС.

7.46. Існує ймовірність, що росія розпочне відкриту мобілізацію для продовження затяжної війни. З метою виправдання таких дій можливі провокацій на території російської федерації із загибеллю мирного населення.

8.10. Збирають кошти на кисневий концентратор для підрозділу наших захисників-медиків. Ціна концентратора – 32 500 грн, зараз є 1 140 грн.

8.38. Волонтери Кременчука покращують укриття для містян – роблять лави з піддонів.

9.11. З початку повномасштабного вторгення росії 5 військових одружилися у Кременчуці. З 24 лютого майже 11 тисяч пар у країні зареєстрували свої шлюби. Розповідаємо, як це можна зараз зробити.

9.40. Українки повідомляють до Офісу омбудсмена про зґвалтування російськими нелюдами. Є і записані розмови орків зі своїми рідними, які перехопила СБУ, де вони розповідають про статеві злочини.

10.12. У Кременчуцькому районі все спокійно, відсьогодні на Полтавщині дозволяють торгівлю пивом. Заборонили піднімати тарифи на пасажирські перевезення – усі тарифи мають бути не вищими за довоєнний період.

10.31. Знай наших! Окупанти везуть по землі свої розбиті вертольоти. Стали відомі загальні бойові втрати противника з 24.02 по 19.03.

10.56. У Кременчуці збирають кошти на джгути для військових. Допомогу можна приносити на штаб або перерахувати кошти на картку.

11.28. Мало хто знає, що за назвою улюбленого всіма нами останніми тижнями безпілотника «Байрактар» живе добра східна казка тисячі і однієї ночі. Син засновника і власника компанії Baykar Makina Сельчук Байрактар одружений з дочкою президента Туреччини Ердогана — Сюмейє Ердоган.

11.51. 34-річна кременчужанка обікрала магазин. Жінка раніше вже мала проблеми із законом.

12.15. З 14 березня відпуск всіх препаратів інсуліну у Кременчуці відбувається безкоштовно, реімбурсація складає 100%, повідомляє мерія. Оновлений список аптек, де можна безкоштовно отримати інсулін у місті, ТУТ.

12.34. Міжнародна розслідувальна група Bellingcat опублікувала інтерактивну карту зруйнованих через вторгнення росії цивільних об’єктів на території України.

12.53 Наразі у Кременчуці ціни набагато нижчі, ніж у Полтаві, та з Кременчуцького району поступає набагато менше скарг до Держпродспоживслужби. За учорашній день надійшла лише одна така скарга, в той же час в обласному центрі їх доволі багато.

13.34 На сьогоднішній день на приміські маршрути вийшло приблизно половина автобусів із тих, що їздили до війни. Майже усі населені пункти району забезпечені транспортним сполученням. Деякі маршрути прийшлось поєднати, на інших – зменшити інтенсивність руху.

13.55 3000 українських бійців, перебуваючи у повному оточенні 18 днів, продовжують відбивати атаки 14 тисяч орків.

14.16 Російські окупанти використовують мобілізованих з окупованих районів Донецької та Луганської областей як «гарматне м'ясо». Один з таких підрозділів втратив під Миколаєвом близько 200 осіб.

14.44 З початку бойових дій противник завдав 291 ракетний удар, застосував 459 ракет наземного, морського та повітряного базування, провів 1403 авіаційних нальоти.

15.01 Головнокомандувач ЗСУ закликав політиків та «експертів»: не ображати наших захисників та не розколювати Україну.

15.24 Триває війна росії проти України. У ній Кременчук, на жаль, вже втратив трьох своїх захисників – Сергія Березу, Сергія Стебельського та Костянтина Зебницького. Міська влада прийняла рішення підтримати родини загиблих героїв.

15.41 На Полтавщині за час дії воєнного стану поліція вилучила у нетверезих водіїв 21 автівку. Вилучені транспортні засоби можуть бути використані для потреб оборони країни.

16.00 Нацбанк України зафіксував розсилку електронних шахрайських листів, у яких нібито від імені НБУ українців просять переказати кошти на допомогу ЗСУ у крипті. Не ведіться!

16.20 Російські окупанти замінували шлях від Босфору до Одеси, та натомість брешуть, що це українські міни, які відірвало через шторм.

16.41 «Елітні» російські дивізії стають «елітними» добривами для українського чорнозему. Гинуть і високопоставлені російські генерали, які, не маючи змоги продемонструвати хоч якусь перемогу, особисто беруться керувати бойовими діями безпосередньо на передку. Таких уже 6.

17.00 На сьогодні в Україні офіційно перебуває 562 особи російських військовополонених.

17.30 Полтавщина отримала другу партію систем супутникового інтернету Starlink від компанії SpaseX.

18.05 Рашисти можуть мінувати населені пункти, підступно намагаючись завдати школи мирному населенню. Міни та інші вибухонебезпечні предмети можуть бути у покинутих будинках, на вулицях, на дитячих майданчиках, на заміському відкритому просторі - у полях, лісах, у водоймах, на узбіччях доріг тощо.

18.28 Гуманні цінники на житло «1500-2000 грн плюс комунальні» вже пішли в минуле. Спеціалісти з нерухомості кажуть, що вартість оренди житла подорожчала в рази. Тож як змінилась вартість оренди житла у Кременчуці.

18.54 Російських військових, які потрапили в полон в Україні, використовуватимуть для відновлення економічного потенціалу України та як обмінний фонд.

21.12 Через бойові дії в Україні понад 3,3 мільйона українців залишити країну. В ООН прогнозували, що кількість біженців сягне 4 млн осіб, однак зараз припускають, що вона буде більшою.

21.34 За останній тиждень кілька тисяч маріупольців було вивезено на росію. Після перевірки частину маріупольців перенаправляли до віддалених міст росії, доля інших залишається невідомою.

22.05 Військові та мирні жителі міст - люди, які постраждали від обстрілів російською авіацією та ракетних ударів, - отримують усю необхідну допомогу в лікарні «Кременчуцька». Про це повідомив міський голова Віталій Малецький.

23.04 На штабі АТО-Майдан-Кременчук продовжують збирати допомогу військовим. Зараз нашим бійцям потрібні: продукти харчування, цигарки, плитоноски, каримати, спальники, мішки, смаколики. Також збирають кошти на придбання позашляховика.

Теги: війна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх