Путін проти українського народу. День шістнадцятий

11.03.2022, 00:00 Переглядів: 4 165

 

Віримо в перемогу!

24 лютого, о 5.00 Путін почав вторгнення на українську територію, яке назвав «військовою операцією». В Україні ввели воєнний стан. Бої тривають у різних частинах країни уже протягом чотирнадцяти діб. ТелеграфЪ оперативно повідомляв усю важливу і перевірену інформацію у матеріалах:

Сьогодні ми продовжимо.

Зберігайте спокій. Вірте в перемогу.

00.09 На блокпосту в Дарницькому районі Києва було вбито колишнього заступника начальника Головного управління СБУ у Києві та Київській області Дмитра Дем'яненка.

00.28 Ківу заочно заарештували в Україні за підозрою в державній зраді.

00.37 Президент України Володимир Зеленський заявив, що в Україні ніхто не розробляв ніякої зброї масового ураження

00.40 20 тисяч людей виїхали зеленим коридором із Сумської області в четвер, 10 березня. Автобуси із Сум і Тростянця уже прибувають до Лубен, звідки евакуйовані вирушать залізницею на захід країни.

1.00 У Харкові після авіаційного удару по Харківському фізтеху сталася пожежа.

1.31 Сили оборони України дають гідну відсіч та стримують наступальну операцію збройних сил РФ на всіх напрямках. 

1.33 Ядерна підкритична установка «Джерело нейтронів», яка розташовується на базі Харківського фізико-технічного інституту в П'ятихатках, знеструмлена внаслідок обстрілів російськими військами. Про це повідомила Державна інспекція ядерного регулювання України.

2.00 На Дніпропетровщині представники тероборони, риючи окопи, знайшли горщик епохи ранньої бронзи.

2.32 Радник глави офісу президента Олексій Арестович підвів підсумки 15-го дня війни: день закінчується непогано, у противника - практично без просувань.

3.00 На Сумщині розвідгрупа прикордонників та ЗСУ виявила та знищила колону техніки противника, яка рухалася між населеними пунктами. Після чого більше десятка бойових машин орків вибухнули та згоріли.

3.28 Декілька білоруських ЗМІ у четвер увечері повідомили про можливе падіння військового літака у прикордонному з Україною місті Лунинець.

4.00 Держава-агресор Росія висунула Україні одразу шість вимог для завершення війни. Їх оприлюднило видання ZN.UA, але радник керівника офісу Президента України Михайло Подоляк закликав менше вестися на російську пропаганду і не довіряти інформації про вимоги Росії.

4.30 Українські айтівці створили чат-боти у Viber та Telegram, призначені для допомоги людям.

5.00 Україна почала готуватися до вторгнення Росії ще у листопаді 2021 року, але не очікувала, що напад буде скоєно з території Білорусі. Про це повідомив секретар РНБО Олексій Данілов.

5.25 Влада Білорусі дозволила пересування російських ракет своєю залізницею. Умови перевезення не відповідають жодним правилам безпеки, що загрожує вибухами з численими жертвами.

5.46. З раннього ранку Лубни та Полтава бігають у сховища. У Полтаві загроза ракетного удару. Повітряна тривога на Західній Україні. У Луцьку чути вибухи. 

6.00 Лідери ЄС сказали «так» українській євроінтеграції  — президент Литви Гітанас Науседа.

6.42 Хай здохнуть Путін, Лукашенко та всі окупанти: Facebook та Instagram дозволять хейт-спіч на їхню адресу. Не можна буде лише описувати, у який спосіб ви уб'єте путіна та його поплічників.
6.52 Окупанти нанесли ракетний удар по Дніпру та Луцьку. У Дніпрі горить фабрика, загинула людина. У Луцьку попередньо - без жерттв, окупанти цілили в аеродром.

7.23 16-та доба протистояння: путінське військо запрошує до своїх лав в’язнів з тюрми у Ростові – Генштаб ЗСУ, зведення на 6.00.

7.45 Їдете до кордону – покладіть кеш на картку: поради та враження сумчанки, яка рятувалася з дітьми від обстрілів.

8.10 Івано-Франківськ бомбили, система тривоги не спрацювала – мер міста.

8.37 Терміново у звільнений Чугуїв збираємо допомогу. Збір продовжується, куди нести - читайте тут

9.16 У Маріуполі пекло: бомбардували кожні пів години
9.36 Син британської депутатки Бен Грант воюватиме за Україну.

10.05 Війна дісталася Європи? У Хорватії впав з неба та вибухнув невідомий об'єкт, утворивши вирву глибиною метр. Як пишуть у ЗМІ, на місці падіння знайшли два парашути, а на уламках бачили червону зірку та кирилицю. Але офіційної інформації з приводу інциденту немає. 

10.28 В Україні запустили сайт, де переселенці знайдуть безкоштовне житло. Можете додати своє оголошення.

10.41 На Кременчуцькому заводі техвуглецю 9 березня у повному обсязі виплатили заборговану зарплату, виконавши обіцянку, яку давали напередодні.
11.00 Два спалахи, які були зафіксовані у Кременчуцькому районі у ніч на 10 березня, ймовірно були збитими російськими ракетами.

11.24 Бійці Полтавської територіальної оборони захопили три російських танки на кордонах області.

11.59 Начальник Кременчуцької районної військової адміністрації Олег Лєднік на ранковому брифінгу нагадав, що під час війни навчальних повітряних тривог не буває. Усі вони справжні, бойові.

12.31 Козельщина допомагає фронту, приймає біженців та готується до посівної.

12.56 Піщанська СТГ прийняла вже 500 біженців та відправила на фронт 70 маскувальних сіток.

13.22 Добратися в Омельник тепер можна лише через Щербаки – дорогу вздовж КНПЗ перекрили. Але перевізники через малу кількість пасажирів не хочуть возити людей.

13.41 Противник, зазнавши втрат в Поліському, Сіверському, Південнобузькому операційних районах, зупинений, намагається закріпитись, змушений робити це на невигідних рубежах. На Донецькому напрямку, в ході жорстких бойових дій захисники України дали відсіч ворогу, темп наступу загарбників сповільнений.

14.03 На Чернігівщині Збройні сили України звільнили від російських військ 5 населених пунктів та захопили два бронетранспортери російської армії.

14.23 Путін віддав наказ щодо підготовки теракту на Чорнобильській атомній станції, відповідальність за який окупанти спробують перекласти на Україну.

14.47 Від початку відкритого вторгнення Росія нанесла 219 ракетних ударів та випустила 328 оперативно-тактичних ракет наземного і морського базування типу «Іскандер» і «Калібр» по мирних містах і селах України.

15.05 У небі над Полтавщиною українські військові збили ворожу ракету.

15.23 У агенції Інтерфакс розпочався брифінг трьох російсько-фашистських льотчиків. Один із них – Олексій Головенський - таки пов’язаний з Кременчуком.

15.42 Військовим частинам вже перераховано 12,5 млрд грн на виплату додаткової винагороди на час дії воєнного стану всім категоріям військовослужбовців.

16.01 Українські чоловіки, які на початку війни опинилися за кордоном, масово повертаються на рідну землю, аби боронити державу.

16.04 Мати збитого російського льотчика Олексія Головенського, яка живе у Кременчуці, записала відеозвернення, у якому просить за сина вибачення.

16.30 Російські окупанти обстріляли білоруський населений пункт Копані з території України. Як повідомило командування Повітряних Сил ЗСУ, це провокація, мета якої втягнути Збройні Сили Республіки Білорусь у війну з Україною.

17.03 Під час пресконференції в «Інтерфакс-Україна» полонений російський льотчик Максим Криштоп розповів що російську військову авіацію з січня готували до війни з Україною. 

17.21 ЗСУ ліквідували командувача 29-ї загальновійськової армії РФ генерал-майора Колесникова.

17.43 Українська протиповітряна оборона щоденно знищує літаки, геліокоптери та ракети ворога. Професіоналізм українських військових вимушено оцінив полонений російський льотчик.

18.08 Офіс президента попереджає, що РФ готує в Україні «сирійський сценарій», вербуючи тисячі бойовиків ІДІЛ для війни в Україні.

18.27 У Мелітополі рашисти викрали міського голову Івана Федорова, який відмовився співпрацювати з ворогом.

Йому наділи мішок на голову та вивезли в невідомому напрямку.

18.45 Кременчужани не отримають SMS-повідомлень про нарахування за комунальні послуги, спожиті в лютому. Це пов’язано з особливостями військового стану.

19.01 1582 мирних маріупольця вбили російські війська за 12 діб блокади міста та нещадного обстрілу житлових кварталів.

Теги: війна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх