Путін проти українського народу. День дванадцятий (оновлено)

7.03.2022, 00:00 Переглядів: 3 136

 

Віримо в перемогу!

24 лютого, о 5.00 Путін почав вторгнення на українську територію, яке назвав «військовою операцією». В Україні ввели воєнний стан. Бої тривають у різних частинах країни уже протягом одинадцяти діб. ТелеграфЪ оперативно повідомляв усю важливу і перевірену інформацію у матеріалах:

Сьогодні ми продовжимо.

Зберігайте спокій. Вірте в перемогу.

00.08 Евакуаційні потяги в Україні: напрямки та розклад рейсів на 7 березня.

00.13 Росіяни втратили понад 11 000 солдатів і офіцерів, 284 танків, 1000 бойових броньованих машин, 447 авто, 109 артилерійських систем, 48 гелікоптерів та 44 Літаки.

00.19 Зеленський підписав Указ про формування делегації України для участі в усних слуханнях Міжнародного Cуду ООН щодо звинувачень у геноциді відповідно до Конвенції про запобігання злочину геноциду та покарання за нього (Україна проти Російської Федерації).

00.31 Росіяни атакували Харків, поки Зеленський оголошував його містом-героєм.

00.43 Російські окупанти не контролюють території – замість цього вони тимчасово контролюють дороги і деякі населені пункти.

00.52 Окупанти силами до трьох БТГр ведуть наступ у напрямку Запоріжжя.

1.00 На Луганському напрямку українські воїни Об'єднаних сил стійко утримують свої позиції, завдаючи втрат ворогу - окупанти втратили близько 40 чоловік особового складу, 8 БМП, 1 МТЛБ, вантажівку Урал, позашляховик та артилерійські системи. 

1.10 Українські військові звільнили Чугуїв на Харківщині — Генштаб ЗСУ.

1.19 До лікарні Кропивницького прибув іноземний журналіст Гійом Бріке, машину якого обстріляли російські загарбники і пограбували після цього.

1.40 Бійці спецпідрозділу КОРД розбили два танки російського агресора в селі Заворичі, Київської області.

2.00 Волонтери з 12 школи дякують всім-всім кременчужанам за підтримку.

2.20 У Празі активісти «перейменували» вулицю Rusk?, дописавши до неї кілька слів, щоб вийшло знамените послання українських прикордонників до російського військового корабля.

2.30 Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ залишає Україну.

2.40 Хакери Anonymous у Twitter заявили про злам російських потокових сервісів і державних телеканалів.

2.49 В Овручі повітряний удар зруйнував житлові будинки.

2.55 Росіяни з моря завдали ракетного удару по Тузлах (Білгород-Дністровський район Одеської області).

3.00 Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров повідомив, що стримінговий сервіс Neftlix призупиняє роботу в Росії.

3.31 Збройні сили України вибили російську армію з Житомирської траси. Окупанти залишили після себе спалені/пограбовані АЗС та розбиті цивільні автівки.

3.45 У Миколаївській області російські окупанти просто покидали техніку й втекли з поля бою. Тепер це - нові трофеї українських військових.

4.00 МАГАТЕ «надзвичайно стурбоване» подіями на Запорізькій АЕС.

4.29 Уряд України ввів нульові квоти на експорт, що підлягає ліцензуванню, жита, вівса, гречки, проса, цукру та солі, придатної для споживання людьми.

5.00 Окупанти везли із собою до України форму для параду, але щось пішло не так.

5.25. Мер розбомбленої Охтирки Павло Кузьменко вдень рятує місто, а вночі лікує людей, бо за фахом він лікар. В Охтирці окупанти розбомбили не лише ТЕЦ, а й склади з продуктами харчуванння.

6.03. Недобрий ранок: по Миколаєву вороги вдарили з систем залпового вогню
6.35. 11-річний хлопчик сам пересік кордон: що важливо знати при евакуації дитини.

7.10. 12-та доба протистояння: окупанти обстрілюють цивільних, беруть у заручники жінок та дітей. Місто Ірпінь залишається позбавленим світла, води та тепла понад три доби, підвозу їжі і води немає, окупанти заборонили містянам виходити з домівок. Про оперативну ситуацію станом на 6 ранку сьогоднішнього дня повідомляє Генштаб ЗСУ. 

7.36. Лубни - ракетна загроза: сирен а лунала о 7.34. Відбій. Але о 8.18 повітряна тривога у Полтаві

8.10. У Луганську після вибуху горить нафтобаза.

8.25. Добра новина за минулу ніч: звільнили Чугуїв на Харківщині.

8.47. Російські терористи застрелили голову Гостомельської громади Юрія Прилипка та двох його побратимів Руслана Карпенка та Івана Зорю, які роздавали людям хліб та ліки. 

9.02. У Харкові затримали пілота російського винищувача.
9.44. Ніч у Кременчуці пройшла спокійно, допомагали біженцям – повідомлення поліції.
10.26. У Запорізькіи? області кадирівці на танку обстріляли та переі?хали авто «Укрпошти».

10.52 За кошти благодійників для Кременчуцького пункту переливання крові придбали необхідне обладнання.

11.53 Від початку вторгнення Росія випустила по Україні 600 ракет різного типу. На території нашої країни вже перебувають приблизно 95% російських сил.

13.17 За даними військових, на кордонах Полтавщини російських військ немає, втім Полтавщина та Кременчуцький район готується до оборони. У районі налагоджена система територіальної оборони, встановлений зв'язок між блокпостами та централізоване управління.

13.31 За попередню добу за допомогою до нашого міста звернулося 527 людей, а за весь час повномасштабної війни – 6073 переселенці.

13.50 Українські морпіхи влаштували ніч жахів для рашистів – «накрили» аеродром Чорнобаївка біля Херсону. Знищено від 30 гелікоптерів ворога, а ще жива сила та техніка.

14.17 Росіяни знову зірвали евакуацію, Україна не погоджується на російський варіант «зелених коридорів».

14.36 Українська та російська делегації сьогодні проведуть черговий раунд переговорів щодо врегулювання розв'язаної Росією війни.

14.53 Міжнародний суд ООН у Гаазі розпочав розгляд справи про геноцид з боку Росії.

15.11 Президент України Володимир Зеленський у новому зверненні у понеділок, 7 березня, вкотре закликав західних партнерів України убезпечити повітряний простір і закрити небо над Україною або посилити протиповітряну оборону українських сил.

15.24 При ГУР Міноборони України створено Міжнародний легіон для відбиття нападу Росії.

15.34 В Україну приїхали перші добровольці з Великобританії. Іноземці наголошують, що мають гарну бойову підготовку.

15.51 Кременчуцька міська рада провела позачергову сесію у Вайбері. Ухвалили рішення про створення Стабілізаційного Фонду на потреби під час війни та положення про цей фонд, яке визначає порядок використання коштів.

16.10 Центр протидії дезінформації при РНБО України повідомляє, що за 11 днів війни російські окупанти вже втратили третину свого складу, або 46 тисяч військових вбитими, пораненими та взятими у полон.

16.29 Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк назвав російських окупантів варварами ХХІ століття. За його словами, солдати РФ не вміють воювати проти інших армій, а здатні лише вбивати мирних жителів.

16.48 Уряд Польщі ухвалив проєкт закону про допомогу громадянам України, які постраждали від війни. Українці, зокрема, зможуть протягом 18 місяців легально перебувати на території республіки.

17.13 Про те, що Путін – це Гітлер ХХІ століття говорять давно. Вторгнення російських військ в Україну, бомбардування українських міст, знищення шкіл та лікарень, вбивства жінок та дітей, - все це остаточно переконало світ у тому, що у біснуватого «фюрера» з’явився гідний послідовник.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба наголосив, що російська агресія значно відрізняється від решти війн ХХІ століття.

17.20 Кременчужани за пів дня зібрали допомогу й оперативно відправили у Харків. Місто-герой, яке щодня зазнає обстрілів з боку російських військ, потребує нашої підтримки. Наші сміливці відвезли допомогу людям, які під обстрілами залишаються в рідному місті.

17.42 Російський уряд 7 березня затвердив так званий «перелік іноземних держав і територій, що здійснюють у зв'язку з Росією недружні дії». У список «ворогів народу» ввійшли 48 держав.

18.20 Під Ніжином (Чернігівська область) загинув сержант з Кременчука Сергій Григорович Береза (23.02.1971).

18.37 Російські війська завдали авіаудару по місту Макарів Київської області. Снаряд влучив на територію держпідприємства «Макарівський хлібозавод», що наразі не працює.

18.57 Віцепрем'єр-міністр – міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук заявляє, що російське керівництво категорично відмовляється забирати з України своїх загиблих військовослужбовців, щоб приховати масштаби втрат російської армії.

19.17 Спортивний інтернат ім.Піддубного у Кременчуці працює 24/7. Ситуація як у всіх – важка. Сподіваються на краще, але готуються до найгіршого. Необхідні продукти харчування, медикаменти.

19.29 На окремих напрямках угруповання ворога втратили до 50% особового складу.

20.01 У них різні погляди на розвиток Кременчука, вони з різних політичних партій, проте любов до України єднає. Так депутати Кременчуцької міської ради разом вантажать фури з гуманітарною допомогою, яка стане продовольчим резервом (в залежності від подальшої ситуації або військовим, або переселенцям або містянам під час блокади).

20.16 У Біловезькій Пущі відбувся третій раунд перемовин України з росією. Є невеликі позитивні зрушення щодо покращення логістики гуманітарних коридорів.

20.32 Глобинська громада попрощалася зі своїм Героєм, загиблим у боях з російськими окупантами Павлом Кошелєвим.

21.00 Під час оборони Харкова загинула Ярослава Кривоніс із Полтавщини.

21.16 У Полтаві організували виробництво бронежилетів. Вже виготовлено і направлено на різні позиції 60 комплектів. 

21.27 Внаслідок двох авіаударів сталося влучання в нафтобази у Житомирі та смт Черняхів. З поруч розташованих приватних житлових будинків проведено евакуацію мешканців. Попередньо жертв та постраждалих немає.

22.03 Українська громада, яка мешкає по всій долині Оканаґан, в провінції Британська Колумбія, зібралась у місті Келоуна для підтримки України. Українська діаспора тут представлена з усіх куточків України, кілька сімей з Кременчука.

22.12 В одному з видань вийшов матеріал про нібито родинні зв'язки російського військового, якого збили під Миколаєвом та екскерівником Кременчуцького льотного училища Володимиром Головенським. «Кременчуцький ТелеграфЪ» поспілкувався з Володимиром та його родиною.

22.29 Поблизу Обухова «Київський Привид» збив крилату ракету «Калібр», врятувавши сотні людських життів.

23.00 В Укрзалізниці розповіли, які поїзди курсуватимуть 8 березня.

23.14 Україна хоче прямих переговорів між Володимиром Зеленським і путіним. Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Він також підтвердив, що на 10 березня планується його зустріч з російським міністром Сергієм Лавровим.

Теги: війна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх