Ворог виснажений - російські окупанти вже втратили 46 тисяч військових, або третину свого складу

7.03.2022, 16:10 Переглядів: 1 580

 

Про це повідомляє Головнокомандувач ЗСУ, Гештаб ЗСУ, Центр протидії дезінформації при РНБО та військові експерти

Центр протидії дезінформації при РНБО України повідомляє, що за 11 днів війни російські окупанти вже втратили третину свого складу, або 46 тисяч військових вбитими, пораненими та взятими у полон.

За словами голови правління Центру оборонних стратегій Андрія Загороднюка, чисельність російського війська під час вторгнення 24 лютого налічувала 145 тисяч.

А за даними Пентагону, на території України вже перебувають приблизно 95% російських сил, які були зібрані на кордоні.

За останніми даними безповоротні втрати російських окупантів в Україні станом на ранок 7 березня орієнтовно становлять понад 11 тис. осіб.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

- Дані уточнюються. Підрахунок ускладнюється високою інтенсивністю бойових дій, - зауважили у повідомленні.

Також окупант продовжує зазнавати втрат у техніці:

- танків ? 290;
- літаків – 46;
- гелікоптерів – 68;
- цистерн з ППМ - 60;
- кораблі/катери - три;
- автомобільної техніки - 454;
- артилерійських систем –117;
- бойових броньованих машин ? 999;
- ракетні системи залпового вогню - 50;
- засоби протиповітряної оборони - 23;
- безпілотники оперативно-тактичного рівня - 7.

 А радник голови ОП Олексій Арестович в ефірі українських телеканалів заявив, що вже понад добу з Росії та Білорусі війська в Україну не перекидаються, бо нема кого перекидати.

- Російські військові психологи грають на психологічній вразливості: вони знають наш архетип і куди бити. Оперативні можливості рф далекі від обіцяних масованих бомбардувань. За добу ворог практично нікуди не просунувся. За попередніми даними ЗСУ, на Харківщині звільнили від ворога місто Чугуїв, під Миколаєвим його б’ють. Під Києвом вони метушаться на місці під нашими артилерійськими ударами. І за 10 днів не пройшли Бучу з Гостомелем. Ні про який фінальний штурм, масоване бомбардування не йдеться,пояснив Арестович.

Він додав, що 8 крилатих ракет, які випустили по Вінниці, — це зброя російських стратегічних бомбардувальників. Їх залишилося у росії мало. Багато є «Іскандерів». Але їхня якість і бойові можливості не зовсім ефективні. Не треба боятися. Усе дуже грізно виглядає: з 500 літаків угруповання використовують не більше 100, щонайменше 40 з яких ми вже збили.

- 95% війська, які підготували до вступу в Україну, вже тут. Понад добу війська з рф чи Білорусі не перекидають в Україну, бо їх просто нема. Передбачаю, що протягом 7-10 діб вони поступово втрачатимуть здатність до оперативних дій: оточення військ, проривів, - заявив Арестович.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що російського ворога деморалізовано і виснажено. РФ уже 12 добу веде підлу та криваву війну проти України, але ворожа армія постійно стикається з проблемами. Він наголосив, що ворог щодня зазнає нових невдач через потужний опір українських військових. Головнокомандувач ЗСУ наголосив, що окупантам не вдається досягти поставлених цілей.

 

Автор: Віктор Крук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх