Кременчуцька міськрада провела сесію у Вайбері: «теплий кредит» не віддаватимуть під час війни

7.03.2022, 15:51 Переглядів: 1 255

 

Гроші у сумі 79,5 млн грн підуть на формування Стабілізаційного Фонду, призначеного на першочергові потреби під час війни

Кременчуцька міська рада сьогодні, 7 березня, провела позачергову сесію у Вайбері. Ухвалили рішення про створення Стабілізаційного Фонду на потреби під час війни та положення про цей фонд, яке визначає порядок використання коштів.

Цифри

Сума Стабілізаційного Фонду складає 79 млн 638,4 тис грн, у тому числі:

  • загальний фонд 40 млн 128,7 грн;
  • спеціальний фонд - 39 млн 509,8 тис грн.

Щоб створити Фонд, не погашатимуть «теплий кредит»

У Положенні про Стабілізаційний фонд йдеться про те, що він формується за рахунок коштів, передбачених у бюджеті Кременчуцької міської територіальної громади на виконання місцевих гарантій по боргових зобов'язаннях перед ЄБРР та зобов'язанням по місцевому боргу перед НЕФКО. Тобто в умовах війни, яка є форс-мажором, Кременчук не погашатиме поточні борги за енергоефективний кредит на утеплення громадських будівель.

На що витрачатимуть гроші Фонду

Відповідно до рішення міськради, кошти фонду використовуються:

  • на фінансування заробітної плати,
  • придбання продуктів харчування, медикаментів, у тому числі підприємствами, закладам галузі охорони здоров'я;
  • капітальний ремонт та реконструкцію зруйнованих, пошкоджених об'єктів під час проведення бойових дій, у тому числі об'єктів житлового та комунального призначення (якщо таке трапиться);
  • інші заходи пов'язані із забезпеченням життєдіяльності громади щодо захисту національних потреб.

Кошти спрямовуються на конкретні потреби за рішенням виконавчого комітету за погодженням депутатської комісії міської ради з питань бюджету, фінансів соціально-економічного розвитку (голова комісії Олександр Плескун).

  

Від редакції: Сесію скликали в терміновому порядку і не транслювали. Секретар міськради Юрій Гриценко сказав, що проєкт рішення не секретний. Однак його не оприлюднювали, журналістів до участі не залучали. Згодом нам надали фотокопію проєкту рішення - на наше прохання. «ТелеграфЪ» звертається до міської ради та до мера Віталія Малецького: ми маємо виступати єдиним фронтом у інформаційному полі під час війни, доводити рішення влади до громади. Вчасна та достовірна інформація  необхідна людям для впевненості та перемоги. І ми готові її надавати. Залучайте пресу до висвітлення роботи влади, як це робить під час війни Верховна Рада. Зараз робимо одну справу заради миру та перемоги України.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх