Путін проти українського народу. День десятий (оновлено)

5.03.2022, 00:00 Переглядів: 4 079

 

Віримо в перемогу!

24 лютого, о 5.00 Путін почав вторгнення на українську територію, яке назвав «військовою операцією». В Україні ввели воєнний стан. Бої тривають у різних частинах країни уже протягом дев'яти діб. ТелеграфЪ оперативно повідомляв усю важливу і перевірену інформацію у матеріалах:

Сьогодні ми продовжимо.

Зберігайте спокій. Вірте в перемогу.

00.01 Сервіс доставки їжі заявив, що відновив доставки у 19 містах – весь операційний дохід компанія передає Збройним Силам України.

00.14 США не бачать ознак того, що Білорусь відправила або готується відправити війська для участі у війні Росії проти України.

00.25 Рада правління Європейського інвестиційного банку погодила виділення негайної фінансової підтримки Україні в 668 млн євро.

1.00 Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон повідомив про те, що західні країни збільшуватимуть санкції проти РФ у разі, якщо агресія проти України не припиниться.

1.20 Сьогодні російські окупанти втратили три «грачі». Два із них на Чернігівщині та один – під Волновахою.

1.38 Данілов депутатам ОПЗЖ: якщо ви ще будете «шлятися» по наших блокпостах і їх фотографувати — будете розстріляні на місці.

2.02 На думку високопосадовця міністерства оброони США, Україна зуміла зберегти більшу частину своїх Повітряних сил у боєздатному стані на дев’яту добу повномасштабної війни з Росією.

2.20 Противник продовжує наступальну операцію проти України за підтримки авіації та застосовує високоточну зброю. Основні зусилля окупанти зосереджували на оточенні міст Київ та Харків. Крім того, ворог має намір вийти на адміністративні кордони у Луганській та Донецькій областях та у подальшому створити сухопутний коридор з окупованим Кримом.

2.40 Державна прикордонна служба України забезпечила пропуск понад 800 вантажів гуманітарної допомоги.
3.00 У столиці влаштували перегони: везли на вокзал шини для винищувача «Привида Києва».

3.30 УЗ повідомила, як курсуватимуть поїзди 5 березня.
4.00 Посольство України в Нігерії повідомило про 200 добровольців, які бажають воювати на боці України.

4.15 У Сумах після російських обстрілів мешканці збирають талу воду

4.39 Розвідка оприлюднила список льотчиків, які стартували з Білорусі для завдання авіаударів по Україні.

4.59 «Україно, тримайся», - нас підтримав Ілон Маск. А королева Іспанії Летиція на знак солідарності надягла вишиванку.

5.15 Десятий ранок війни почався з сирен на Миколаївщині, у Одесі та на Одещині

5.36. Російська армія не сильна. Вона просто довга. Радник голови Офісу президента Олексій Арестович заявляє, що в Україні перебуває переважна більшість війська окупантів.

5.56. Понад 70% американців висловилися за закриття неба над Україною - дані опитування
6.21 Понад 100 світових брендів пішло з ринку РФ через війну, яку росія веде в Україні

6.41 Президент Зеленський сьогодні проведе онлайн-зустріч із представниками Сенату США

7.09 Окупанти знищили котли та машинне відділення Охтирської ТЕЦ. Керівник Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький розмістив фото того, що залишилося від ТЕЦ. Під час обстрілів загинуло 5 працівників, місто без тепла.

7.26 Десята доба протистояння: ЗСУ тримають рубежі – повідомлення Міноборони на 6.00.

7.51 «З роти зі 100 солдатів вижили четверо». Що про свої втрати в Україні з'ясовують «на росії». Тим часом у військовому відомстві країни-агресора продовжують брехати людям. 

8.00 Якщо в обід почуєте вибухи не лякайтесь - це ГЗК

8.22 Російські виродки взяли в заручники жителів Гостомеля, стріляють по цивільних авто. Обстріляли цивільний автомобіль із шістьма людьми у смт Ворзель Бучанського району. Загинули жінка та 17-річна дівчина.
8.46 Найбільша атомна електростанція в Європі - Запорізька АЕС в Енергодарі із 4 березня захоплена військовими силами РФ. Радіаційний фон у нормі. Міську владу Енергодара не пускають в мерію, опалення в міст немає.

9.05 Для швидкого пошуку інформації по Україні у часи війни створили сайт https://viyna.net/

9.21 З території Росії і Білорусі запустили вже понад 500 ракет по містах України станом на 4 березня. Про це повідомляє CBS News із посиланням на джерело у Пентагоні.

9.46 Потрібен «бойовий кінь» для тероборони: «Кременчуцький ТелеграфЪ» збирає кошти
10.04 В Україні «поклали» вже 10 тисяч російських солдатів Підрахунок ЗСУ станом на 5 березня з початку війни

10.23 У Маріуполі та Волновасі готують гуманітарні коридори: евакуюватимуть людей

11.04 У Херсоні мешканці вийшли на мітинг проти окупантів, росіяни стріляють у повітря. У Маріуполі також мітинги проти загарбників

11.13 «У росіян закінчуються військові ресурси, Україна переходить в контрнаступ», – про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков. Українська розвідка повідомляє: у росіян закінчуються військові ресурси, — це в скорому часі неминуче спричинить тотальний логістичний колапс. Це зрозуміли солдати і офіцери у лавах окупанта, тому наразі фіксується ще більше прохань від окупантів прийняти їх у полон.

11.35 Кременчук отримав гуманітарний вантаж з польського міста Бидгощ: 3,5 тони необхідних людям речей. Суттєву допомогу надають нам друзі з Франції та Литви. Ці речі розподіляють між гуманітарними центрами, де перебувають біженці.

11.43 На кордонах Полтавської області наразі немає російських військ. Колони ворога, що наближались до меж області з півночі, наші Збройні сили відтіснили.

11.59 Авіація росії вдарила в Житомирі по аеродрому і бронетанковому заводу - двоє поранених.

12.15 В Ірпені окупанти підірвали залізничні колії, людей евакуюють автобусами.

12.29 Під час брифінгу Президент Володимир Зеленський заявив, що Україні вдалося не допустити гуманітарної кризи на західному кордоні. І за це українська влада вдячна президенту Польщі Анджею Дуді.

12.48 Все як завжди. Російська армія підло використовує домовленості про тимчасове припинення вогню для просування вперед.

13.00 У Білій Церкві ракетним ударом пошкоджені щонайменше 15 приватних будинків, де були літні люди та діти.

13.12 З'явився запис перших хвилин штурму Запорізької АЕС, де росіян просять припинити вогонь по ядерному об'єкту.

13.35 Військовим, що боронять Україну від російських окупантів терміново потрібні акумулятори на автомобілі ємністю 75 та 140 Ah (контакти Леоніда Харченко – 0969800259).

13.42 На сьогоднішній день у багатьох виникає питання стосовно того, наскільки місто забезпечене продуктами харчування.

Ми зв‘язалися з головою правління ПРАТ «Кременчукм’ясо» Іриною Дроздовою, вона дуже емоційно розповіла, що зараз підприємство працює в напруженому режимі.

14.00 Російські окупанти створюють фейкові сторінки органів влади, на яких пишуть про капітуляцію України.

14.11 Загарбники порушили домовленості про режим тиші й почали обстрілювати місто Маріуполь та його околиці. Мешканців міста влада закликала розійтися та прямувати до укриттів. Евакуація переноситься.

14.26 Українські військові збили ще один російський гелікоптер.

14.41 Російські окупанти вбили в Україні щонайменше 32 дітей, 70 отримали поранення. У РНБО інші цифри: заявляють про 840 поранених.

14.59 Націлювання на Енергодар з його Запорізькою АЕС не було випадковістю, заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Це цілеспрямовані дії. «Росія здійснила акт ядерного тероризму. Нам дивом пощастило, пожежу ліквідували. Але завтра може так не пощастити». Прем'єр закликав захід закрити небо над Україною. 

15.14 Щойно на Миколаївщині українські морпіхи збили чотири російські гвинтокрили

15.30 Ворог втрачає наступальний потенціал: яка ситуація на фронті

15.49 Російські військові відмовляються їхати на забій в Україну, а білоруські влаштували бунт.

16.07 Росія ігнорує звернення міжнародних організацій щодо припинення вогню задля виїзду мирного населення.

16.52 У ході війни українська армія знищила російської військової техніки на суму 331,2 млрд рублів, або на близько 3 млрд доларів.

17.20 У Кременчуцькому районі збирають підписи мешканців під зверненням Кременчуцької райради до лідерів-країн НАТО з проханням про закриття неба над Україною.

17.31 Центр протидії дезінформації при РНБО України підтверджує, що в оточенні Путіна почався розкол. Західні санкції проти російської еліти, яка, як відомо, складає фундамент кремлівської влади,  похитнули віру російських олігархів в свого ідола.

17.43 Глава київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба повідомив, що кадировці захопили на Київщині психоневрологічний інтернат, де понад 600 пацієнтів.

18.09 На Полтавщині з початку повномасштабного наступу росії на спецлінію поліції 102 надійшло понад 18 000 повідомлень.

18.34 Прокурор Бенджамін Ференц, який працював на Нюрнберзькому процесі (суд над керівниками гітлерівської Німеччини), підтвердив, що російського президента Володимира Путіна можуть засудити за злочини проти людяності, які російські військові вчиняють в Україні.

19.00 Понад 66 000 українських чоловіків повернулися з-за кордону, щоб захищати українську землю

19.17 В ході десятої доби героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню загарбники, не досягаючи мети наступальної операції у встановлені терміни, продовжують завдавати ракетно-бомбових ударів, зокрема й із застосуванням бомбардувальної авіації по об’єктах цивільної інфраструктури.

19.28 Внаслідок авіаційного удару в Охтирці загинули двоє захисників з Полтавщини - Вадим Луб’яний та Віктор Тищенко захищали Україну від російських окупантів.

19.41 У Херсоні мешканці вийшли на акцію проти російських окупантів. Підтртимати українців у Херсоні вирішили і кременчужани.

19.51 Від імені мешканців Кременчуцької громади та тисячі переселенців направили лист до світових лідерів.

20.00 «Що важливіше взяти: сумку чи дитину»: як з вокзалу Кременчука евакуюють людей.

20.18 Мобілізований з Укрпошти капітан збив російський літак, який бомбив місто.

20.40 У Миколаївській області прикордонники з військовослужбовцями ЗСУ та НГУ затримали двох ворожих льотчиків.

20.50 Третій раунд перемовин між Україною та росією проведуть у понеділок, 7 березня.

21.00 «Укрзалізниця» оголосила графік евакуаційних поїздів для українців, що залишають свої домівки через війну, з Харкова, Дніпра та Запоріжжя безпосередньо до Польщі на 6 березня.

21.25 Міноборони України відзвітувало про оперативну ситуацію в Луганській області, де ворог під прикриттям танків вздовж всієї лінії бойового зіткнення сьогодні кинув піхоту в атаку.

21.40 Українські військові завдали удару з РСЗВ 9К58 «Смерч» по позиціям російських окупантів під Миколаєвим, внаслідок чого ворог зазнав серйозних втрат.

21.59 Російські загарбники все ще контролюють периметр міста Енергодар у Запорізькій області та знаходяться на АЕС.

22.15 «Наші люди, наші українці не відступають. Не здаються. Не зупиняють спротиву. Вони кричать окупантам: іди додому! Як російський корабель!». Про це сказав Володимир Зеленський у своєму зверненні для українців.

22.54 Збройними силами Російської Федерації здійснено ракетний обстріл Києва в районі Повітрофлотського мосту в столиці поруч з територією найбільшої в Україні дитячої лікарні «Охматдит».

23.15 Путін заявив, що Росія вважатиме учасником військового конфлікту будь-яку країну, яка наважиться закрити небо над Україною, «тієї ж миті», коли це станеться.

Теги: війна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх