Путін проти українського народу. День п'ятнадцятий (оновлено)

10.03.2022, 00:00 Переглядів: 3 506

 

Віримо в перемогу!

24 лютого, о 5.00 Путін почав вторгнення на українську територію, яке назвав «військовою операцією». В Україні ввели воєнний стан. Бої тривають у різних частинах країни уже протягом чотирнадцяти діб. ТелеграфЪ оперативно повідомляв усю важливу і перевірену інформацію у матеріалах:

Сьогодні ми продовжимо.

Зберігайте спокій. Вірте в перемогу.

00.15 Перша евакуаційна колона із Сум прибула до Лубен. Ще чекаємо на дві евакуаційні колони.

00.39 На деяких з них окупаційні війська втратили боєздатність та вводять в операцію резерви. Для нарощування бойових спроможностей ворог здійснює переміщення до кордонів України з’єднань та військових частин з інших стратегічних напрямків.

1.29 У Черкаській області в ДТП потрапив автобус з евакуйованими людьми.

2.16 Російське командування звільнило вісім генералів зі своїх посад, тому що вони не виконали завдання.

2.31 Для тих, хто хоче за кордон: де найменші черги.

3.00 62% українців вважають, що військова допомога Заходу для України є недостатньою. Достатньою її називають лише 29% опитаних.

3.30 На Луганщині прикордонники і воїни ЗСУ відбили напад орків, які планували прорвати оборону наступаючи з бронетехнікою. Результат – просування колони зупинено, ворогу завдано втрат, знищено БМП.

4.00 Україна отримала вже другу – набагато більшу – партію станцій Starlink, які допомагають нашим військовим, підтримують роботу критичної інфраструктури та сервісів у медицині, фінансах, енергетиці.

4.35 У ніч на 10 березня російська ворожа авіація бомбила околиці Сум та Охтирку. Є інформація про потрапляння бомби в газогін.

5.00 МВФ підтримав виділення Україні 1,4 мільярда доларів екстреної підтримки Rapid Financing Instrument (RFI).

6.00 Без трусів, пива і «Гри престолів»: які ще компанії перестали працювати в росії.

7.00 Нове завдання для українців - нищіть російські системи РЕБ/РЕР.

7.18 Оборона Маріуполя, Чернігова, Києва. Збито 4 ворожі літака: інформація Генштабу ЗСУ на 6.00 сьогодні, 10 березня.

7.31 Держсекретар США Блінкен порівняв блокаду нацистами Ленінграду із тим, що роблять нині росіяни з Маріуполем.

8.00 Ізюм на Харківщині: учора вдалося виїхати лише 6 евакуаційним автобусам із 40. Вивезли 250 людей. евакуації потребує ще принаймні 5000.

8.22 Евакуація із Сум на Полтавщину пройшла успішно. Уночі всі три колони прибули до Лубен, загалом вивезли понад 43 тисячі людей. 

8.45 Окупанти знову бомбили Харківщину: у селі під руїнами будинку загинуло 4 людини. У Харкові палав ТРЦ. Інформація ДСНС. 

9.10 У Кременчуці лише за вчора прихистили 547 біженців, а за весь час – понад 7 тисяч.

9.25 Бомбардування дитлікарні в Маріуполі унесло життя 3 людей, серед них дівчинка – нові дані від Маріупольської міськради.

9.47 Сьогодні відкрили гуманітарні коридори до Полтави  із Сум, Тростянця та Краснопілля. Евакуація розпочалась.

10.10 Вночі з 9 на 10 березня в Кременчуцькому районі люди помітили два вогняні спалахи. Слідчі групи та військові зараз з'ясовують, що саме це було, поки не визначили.

10.34 Ворог втратив уже більше 12 тисяч солдатів та багато техніки. Підрахунок ускладнений високою інтенсивністю бойових дій.

10.50 В районі славнозвісного «бермудського трикутника» на кордоні між Сумщиною та Полтавщиною українські захисники знищили колону ворожої техніки у кілька десятків одиниць.

11.18 600 тонн гуманітарної допомоги передали до Харкова, Сум, Охтирки, Тростянця. Це їжа, ліки, одяг.

11.41 За винятком двох спалахів, що були зафіксовані у Кременчуцькому районі поблизу сел Комендантівка біля Пришибу та Турбаї біля Глобиного, доба у Кременчуцькому районі пройшла спокійно.

12.17 Українські воїни ліквідували командира полку окупанта, полковника Захарова.

12.30 В зоні запеклих бойових дій у Харкові загинув 30-річний житель села Покровська Багачка Лубенського району Береза Сергій Станіславович.

12.52 Колишній міністр оборони Грузії Іраклій Окруашвілі приєднався до лав Інтернаціонального легіону і воюватиме за Україну. Він приїхав до України разом з іншими грузинськими добровольцями.

13.10 YouTube відключив монетизацію російським користувачам, тож тепер вони не отримуватимуть жодної копійки.

13.35 Щоб обманути підрозділи Сил оборони України, ворог позначає себе жовтою стрічкою на рукаві. Будьте пильними!

14.01 Кременчук у цей страшний час став справжнім гуманітарним логістичним центром, і щодня допомагає тисячам переселенців.

14.34 Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів перемовини з головою МЗС Росії Сергієм Лавровим у Туреччині. Великого прогресу поки що досягнути не вдалося.

14.45 Завдяки нашим військовим, нацгвардійцям, прикордонникам, поліцейським, тероборонівцям та усім, хто долучився до захисту, ми не стали рабами. Зеленський сьогодні в черговий раз звернувся до українського народу із закликом обороняти нашу землю.

15.04 На чернігівському напрямку один із підрозділів оперативного командування «Північ» знищив дивізіон балістичного оперативно-тактичного ракетного комплексу «Іскандер-М», який обстрілювали мирне населення.

15.22 Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров підтвердив, що бомбардування лікарні та пологового будинку в Маріуполі було цілеспрямованим рішенням російської армії.

15.41 Канікули закінчилися, але з 14 березня діти повертаються на дистанційку.

15.59 92% українців вірять у те, що Україна зможе відбити нинішній напад російської федерації. Такими є свіжі дані опитування, проведеного соціологічною групою «Рейтинг».

16.23 З перших днів війни тисячі добровольців поповнили лави ЗСУ та сьогодні воюють з окупантами. Черги з громадян, які вирішили стати на захист своєї держави, щодняр можна спостерігати біля усіх районних ТЦК та СП (колишніх військкоматів).

16.39 Наразі державні соціальні допомоги нараховані понад 75 тисяч жителів Полтавщини. Житлові субсидії отримають майже 140 тисяч сімей.

17.00 у Чаплинці, на адміністративному кордоні з Кримом, учора насипом у яму закинули тіла близько 50 убитих на Херсонщині та Миколаївщині російських солдатів і з самого ранку спалюють їх.

17.16 Журналісти поспілкувалися з 17 співрозмовниками - представниками адміністрації Байдена, дипломатами та аналітиками. Якщо на початку війни переважали очікування, що Росія здобуде швидку й легку перемогу, то тепер експерти кажуть, що не знають, коли чекати завершення гарячої фази конфлікту. За їхніми словами, більш імовірно, що війна увійде в затяжну фазу.

17.36 Підписані закони щодо посилення відповідальності за злочини під час дії воєнного стану.

17.55 Запорізька АЕС декілька днів перебуває під контролем російських військових. Окупанти заявили, що вони замінували узбережжя Каховського водосховища, яке межує із захопленою ними Запорізькою АЕС.

18.29 Під час евакуації з Ізюму росіяни завдали авіаудару, а евакуацію з Маріуполя окупанти зірвали.

18.53 За два тижні війни Україна втратила половину ВВП. Близько 50% підприємств припинили роботу. Втрати економіки оцінюються у $100 млрд.

19.29 Через Кременчук їдуть біженці. Хтось зупиняється на ніч чи дві – а потім рухається далі на захід; хтось шукає житло на більш довгий термін. Поговорили з одною з таких сімей.

20.33 У Світловодську троє молодиків попалися на мародерстві.

21.01 Запрацював сайт «Росія заплатить», де збиратимуть дані про шкоду, заподіяну російською армією Україні та її громадянам. 

22.00 В УЗ оголосили графік руху евакуаційних рейсів на 11 березня. Там нагадали, що всі евакуаційні рейси зі сходу на захід є безкоштовними, у тому числі міжнародні за винятком рейсів Угорської залізниці.

22.28 Міністр оборони Олексій Резніков звернувся до українців. За його словами ніхто не вірив, що ми протримаємося так довго.

22.46 Російські окупанти обстріляли Ніжин з «ураганів» - 8 людей загинуло.

23.00 Сили самооборони Полтавської області захопили та передали на відновлення для подальшого використання Збройними силами України три танки загарбників.

23.17 Мешканець Харкова за гроші передав російським окупантам координати об'єктів, які вони згодом обстріляли. Його затримали.

23.48 У Коростені на Житомирщині російські загарбники з літаків, які злітали з білоруського аеродрому, обстріляли цивільних людей та об’єкти інфраструктури.

Теги: війна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх