Путін проти українського народу. День сімнадцятий (оновлено)

12.03.2022, 00:00 Переглядів: 3 638

 

Віримо в перемогу!

24 лютого, о 5.00 Путін почав вторгнення на українську територію, яке назвав «військовою операцією». В Україні ввели воєнний стан. Бої тривають у різних частинах країни уже протягом шістнадцяти діб. ТелеграфЪ оперативно повідомляв усю важливу і перевірену інформацію у матеріалах:

Сьогодні ми продовжимо.

Зберігайте спокій. Вірте в перемогу.

00.07 У Полтавській області СБУ кваліфікувала як держзраду дії трьох місцевих, які брали учать у пропагандистській акції російських ЗМІ. Вони закликали українських військовослужбовців не чинити спротив військам окупанта та переходити на бік ворога.

00.19 Ракетами в Луцьку Росія вбила 4 людей, 6 поранено, аеродром повністю знищено.

00.30 Під обстріли в Миколаєві потрапила онкологічна лікарня.

00.44 Противник продовжує ведення наступальної операції проти України. Російські війська здійснили бомбардування прикордонних населених пунктів Копани, Бухличи та Верхній Теребежів на території Білорусі. В результаті бомбових ударів на білоруській території ніхто не постраждав.

1.00 «Укрпошта» оголосила переможця народного голосування за ескіз для поштової марки «Русский корабль, иди на#уй!».

1.17 Депутата фракції «Слуга народу» Олександра Куницького затримали, тому що він знімав на камеру блокпост, що зараз заборонено.

1.26 Повітряні сили України знищили командний пункт окупантів на Київському напрямку.

1.40 Окупанти перешли до нової стадії терору - захопили мера міста Мелітополь. Про це сказав президент України Володимир Зеленський у відеозверненні.

1.46 У Сумському районі тероборона голіруч зупинила 3 танки фашистської Росії та одну САУ.

2.00 Голова управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявив, що Україна знає про всі плани рф щодо війни. Бойові дії хочуть продовжувати лише путін та шойгу.

2.30 Внаслідок агресії Росії проти України та санкцій західних партнерів росіяни вже втратили близько 100 тисяч робочих місць.

3.00 «Укрзалізниця» здійснить низку евакуаційних рейсів із Києва, Одеси, Полтави, Харкова, Вінниці і Запоріжжя.

3.28 Проти Росії в Міжнародному кримінальному суді виступить 41 країна.

4.00 На Полтавщині у п'яних водіїв забиратимуть авто на потреби фронту.

4.33 Полтава сьогодні знову прийматиме біженців із Сумщини: сьогодні відкриють евакуаційні коридори з кількох населених пунктів

5.00 Оберіть інше місто: Варшава та Краків більше не можуть приймати біженців.

5.15 Вороги прокинулися: зранку тривога у Дніпрі, Полтаві. Вночі була сирена в Пирятині.

5.30 Росія у лідерах: отримала найбільше світових санкцій за 70 років.
6.11 Українські сили ПВО учора вразили 6 повітряних цілей, серед них літак Су-34 на Чернігівщині.

6.30 Як повідомити про ворожу техніку? Як знайти транспорт чи ліки? Кременчужанам - про корисні сервіси.

7.09 17-та доба протистояння: ЗСУ стримують ворога, не дають йому просунутись - Генштаб на 6.00.

7.21 З’явилися повідомлення про вибухи в Дніпрі та Кропивницькому. Згодом мер Дніпра Філатов повідомив, що спрацювала ПВО, попередньо жертв та руйнувань немає.
7.30 Полтавський волонтер,який евакуював людей з Харкова, потрапив під обстріл і терміново потребує допомоги.

8.16 США дадуть відповідь на будь-який крок рф, що загрожує НАТО, попри загрозу світової війни, заявив президент США Джо Байден. Також із 14 березня НАТО розпочнуть масштабні навчання у Норвегії, недалеко від кордону з рф. 

8.37 Якщо опівдні біля Горішніх Плавнів почуєте вибух, не лякайтеся - то Полтавський ГЗК.

9.01 Окупанти заявили, що Запорізька АЕС тепер належить росії

9.38 Підрозділ Дніпровської зенітної ракетної бригади знищив крилату ракету російських військ над Дніпром, про це повідомляє повітряне командування «Схід».

9.59 Наші козаки у горнилі війни тримають російську навалу. Наразі нашим воїнам-захисникам в район Донецької області потрібні берці 43-45 розміру. Куди приносити.

10.19 У Сумській області погодили «зелені коридори» на 12 березня, людей вивозитимуть до Полтави.

10.40 На ранок ворог втратив 1205 бойових броньованих машин.

11.06 Жителі Мелітополя вийшли на протест через ув’язнення росіянами мера міста, 33-річного Івана Федорова.

11.27 На межі області з Сумщиною ЗСУ та тероборона контролюють ситуацію. Супермаркети, аптеки та банки працюють штатно.
11.45 Путін не вірить у власну армію і вдається до сталінських репресій, це не рятує його від бунтів, які вже почали виникати серед російських військових. Про це черговий полонений окупант розповів на допиті в СБУ.

12.05 За 16 днів збройної агресії рф в Україні загинуло 79 дітей, ще 100 зазнали поранень. Найбільше постраждалих у Київській, Харківській, Донецькій, Сумській, Херсонській та Житомирській областях.

12.27 Олексій Арестович впевнений, що за три тижні ситуація на фронті кардинально зміниться.
12.50 З понеділка у Кременчуцькому районі хочуть відновити роботу закладів соціальної сфери. Можливо, навіть відкриють кафе та перукарні.

13.10 По Полтавській області та інших регіонах України їздять автомобілі, люди у яких розпитують населення, де знаходяться військові частини, щоб передати туди продукти харчування. Прохання нічого їм не говорити, а номери та марку автомобіля передавати до поліції або до тероборони.

13.27 Лікарні Кременчука продовжують працювати, а захисникам допомога надається першочергово.

13.45 «Кременчуцький ТелеграфЪ» починає збір коштів на ремонт броньовика.

14.05 Противник продовжує наступальну операцію проти України. Зазнавши втрат на Поліському, Сіверському, Південнобузькому напрямках, зупинений на раніше досягнутих рубежах, здійснює перегрупування військ, відновлює боєздатність підрозділів, поповнює запаси. Не досягнувши поставлених цілей, продовжує наносити ракетно-бомбові удари по об’єктах критичної інфраструктури.

14.23 Через постійні артилерійські обстріли та авіаційні удари російських військ вже фактично не існує такого міста як Волноваха (Донецька область). З неї евакуювали більшу частину населення, а інфраструктура зруйнована. Але героїчна оборона міста триває.

14.42 Російські окупанти змінюють тактику, у зв'язку з невдалою спробою провести стрімкий наступ та швидко захопити найбільші міста України.

15.06 У Кременчуцькому водосховищі – у Градизьку та Максимівці - дозволили промисловий вилов риби. Її або заморожуватимуть або перероблятимуть на консерви, щоб поповнювати продуктові запаси в умовах війни.
15.25 Білорусь має намір відправити на кордон з Україною 5 батальйонно-тактичних груп на заміну військових, які перебувають там зараз.

15.43 Минулі доба та ніч у Кременчуці пройшли спокійно. Хоча й була повітряна тривога рано-вранці, ніяких літальних апаратів в районі не зафіксовано.

16.03 Окупанти знову не пропустили в Маріуполь гуманітарний конвой та прорвалися на східні околиці міста.

16.22 До Верховної Ради України подали законопроєкт, яким у 2022 році скасують іспити для вступу на всі освітні рівні.

16.41 Роcійські окупанти готують пcевдоpефеpендум щодо cтвоpення так званої «Хеpcонcької наpодної pеcпубліки» з промовистим скороченням «ХНР». Для цього підшукують колабоpантів з чиcла міcцевих чиновників та обpанців.

17.00 Вчора російські окупанти обстріляли будинок людей похилого віку у Кремінній. Досі невідомо, скільки там жертв. Як тільки хтось намагається підійти до будинку, ворог починає обстріл з мінометів.

17.15 Міський голова Кременчука Віталій Малецький у щоденному зверненні розповів, що завдяки злагодженій роботі місто живе і працює. Попри подорожчання ціни на паливо - вартість проїзду у Кременчуці залишається на довоєнному часі.

17.32 Укрзалізниця створила новий сайт Vezemo з актуальною інформацією про пасажирські перевезення на час війни.

18.28 У цифровому світі вашою зброєю може стати смартфон та доступ до інтернету. Дати відсіч ворогу можна з будь-якого куточку світу: з бомбосховища чи закордону. Як це зробити.

19.00 Держбюро розслідувань ініціює оголошення в міжнародний розшук українського депутата Іллю Киву, якого нещодавно виключили з проросійської фракції «Опозиційна платформа — За життя».

19.16 Майже на всіх напрямках висування окупанти намагаються закріпитися на раніше захоплених рубежах, але значного успіху не мають.

19.30 Зеленський вперше назвав кількість загиблих українських військових на повномасштабній війні росії проти України - до 1300 людей. Про це він заявив сьогодні під час спілкування з пресою.

19.45 В евакуаційному потязі із Полтави до Львова людям довелось 17 годин провести на підлозі, з опущеними зі спущеними завісами, щоб не стати мішенню російських фашистів.

20.00 Під час спроби евакуації з села Перемога (Баришівський район Київської області) в бік села Гостролуччя за погодженим «зеленим» коридором, окупанти розстріляли колону мирних жителів, яка складалась виключно з жінок та дітей.

20.44 Правоохороці Полтавщини зловили ще зрадників України.

21.05 Прикордонники відмовили у виїзді з України чоловікові, в документах якого значилося, що його комісували через вагітність.

21.33 Кременчуцький гурт «Страта» написав коломийку, яка посилає диктатора путіна у відомому напрямку.

22.02 У Кременчуці під час комендантської години не курсує громадський транспорт - лише автобус через Крюківський міст, який перевозить працівників критичної інфраструктури.

22.14 На автодорозі між селами Нестерянка та Мирне Оріхівського району Запорізької області російський військовий танк переїхав припарковану на узбіччі «Таврію» із цивільними, які намагалися виїхати з небезпечної зони. Троє загинули.

22.39 Два російські вертольоти Ка-52 збили українські військові у Скадовському районі Херсонської області, один із пілотів вижив.

22.50 Із 14 відкритих коридорів у суботу спрацювали 9: у Сумах, Краснопіллі, Конотопі, Лебедині, Великій Писарівці, Бучі, Гостомелі, Немішаєвому.

22.59 На Харківщині прикордонники зупинили ворожу колону, влучним пострілом знищивши броньований автомобіль «Тигр», а в Маріуполі - ліквідували 15 окупантів.

23.13 Гуманітарний конвой, що вирушив із Запоріжжня до Маріуполя, на кожному блок-посту до населеного пункту Токмак розкрадався російськими окупантами.

23.40 Під Миколаєвом окупанти РФ зазнали значних втрат - колона вибухнула на мінах.

23.42 «Байрактар» знищив ще один командний пункт російських окупаційних військ.

Теги: війна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх