Депутата Киву з Полтавщини оголошують у міжнародний розшук

12.03.2022, 19:01 Переглядів: 2 254

 

Його підозрюють у державній зраді

Державне бюро розслідувань ініціює оголошення в міжнародний розшук українського депутата Іллю Киву, якого нещодавно виключили з проросійської фракції «Опозиційна платформа — За життя». Про це повідомляє пресцентр ДБР.

Слідчі вже зібрали необхідний пакет документів для оголошення Киви в розшук і найближчим часом надішлють їх закордонним колегам, кажуть у ДБР.

У відомстві розповідають, що 10 березня Личаківський райсуд Львова заочно обрав Киві запобіжний захід у формі тримання під вартою. Сам депутат зараз перебуває за кордоном.

Нагадаємо, що Генпрокурорка Ірина Венедіктова 6 березня оголосила Іллі Киві підозру в держзраді та посяганні на територіальну цілісність України. Найсуворіша санкція цих статей — довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Венедіктова на основі зібраних доказів заявила, що Кива своїми діями й висловлюваннями заподіяв «колосальну шкоду» Україні. У ДБР також зазначають, що за день до вторгнення росії в Україну Кива записав відеопривітання з днем радянської армії та озвучив потребу у «визволенні України».

Проросійська фракція ОПЗЖ, до якої належав Кива, 3 березня виключила його зі своїх лав. Глава фракції Юрій Бойко пояснив це тим, що Кива своїми провокативними заявами «заважає мирному процесу».

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх