Росія підтягує резерви, бо нема кому наступати, а білоруська армія влізати у війну не хоче

12.03.2022, 12:27 Переглядів: 2 552

 

Олексій Арестович впевнений, що за три тижні ситуація на фронті кардинально зміниться

Радник голови Офісу президента Олексій Арестович в єдиному телемарафоні наголосив, що у багатьох містах, де російські війська наступали, тепер — вони перейшли до оборони, їм не вистачає озброєння та людей.

- Приходить час позиційної війни, у багатьох містах, де наступили, вони перейшли до оборони, в обороні вони більш вразливі, ніж у наступі, тому що наступ це ініціатива, як би по-дурацьки вони того не робили. В обороні вони стануть, ми будемо знати, де вони, і зможемо добити їх ракетними артилерійськими авіаційними ударами, партизанами, силами спеціальних операцій. Для нас це вигідніша наступна фаза. І питання в тому, що тоді вони підуть на справжні перемовини, реальні, не безглузді ультиматуми, — розповів Арестович.

За його прогнозами з боку росіян буде ще одна спроба наступу:

- Але зараз вони на паузі, під Києвом фактично розгромлені, стали в оборону, намагаються тикатися невеликими підрозділами, але ми їх нищимо, і вони спробують кинути резерви на ці напрямки, у яких у них успіх намітився — зона ООС, під Маріуполь, можливо буде Харківщина і може під Київ. А оскільки вони безтолкові, ці резерви поляжуть, але це може зайняти ще 10 днів, тиждень від початку, як їх введуть в бій. Я даю ще 2-3 тижні 3 з половиною їх спроб щось там після паузи активно наступати. Після того вони стануть, як зайчики.

Арестович також додав, що за його даними, білоруська армія не буде брати участь у війні проти України на боці РФ.

- Білоруське командування строчить росіянам відписки і шле своєму власному керівництву, що низький моральний дух, не можемо. Він не низький, просто білоруси розумні люди і роблять раціональний вибір. Уся білоруська армія 45 тисяч осіб, боєздатні, не більше 17, але це за самими оптимістичними оцінками, реально 5,6,7 тисяч. І найбільш боєздатна 103 вітебська повітряно-десантна бригада знаходиться на кордоні з Україною, і там від рядового до офіцера ніхто не хоче брати участь у війні, — розповів Арестович.

 

Автор: Віктор Крук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх