Путін проти українського народу. День вісімнадцятий (оновлено)

13.03.2022, 00:00 Переглядів: 3 269

 

Віримо в перемогу!

24 лютого, о 5.00 Путін почав вторгнення на українську територію, яке назвав «військовою операцією». В Україні ввели воєнний стан. Бої тривають у різних частинах країни уже протягом сімнадцяти діб. ТелеграфЪ оперативно повідомляв усю важливу і перевірену інформацію у матеріалах:

Сьогодні ми продовжимо.

Зберігайте спокій. Вірте в перемогу.

00.05 У Міністерстві оборони України повідомили про невдалі спроби кібератаки з боку Міноборони Росії. На службові поштові адреси українського Міноборони були розіслані фішингові листи, спрямовані на отримання доступу до службового листування працівників оборонного відомства.

00.18 Характер дій свідчить про невизначеність військового керівництва орди у питаннях стратегічних завдань та кінцевої мети так званої «спеціальної воєнної операції».

00.27 На Чернігівщині ЗСУ звільнили два населені пункти та захопили купу техніки ворога. Частина москальської орди знищена, частина здалися в полон. Захоплена техніка противника поповнила українські підрозділи і тепер активно працює своїми ж снарядами по росіянам.

00.40 Російські окупанти обстріляли Попасну фосфорними бомбами з ракетного комплексу стратегічного призначення Тополь-М. Про це повідомляють очевидці у соцмережах. Цей боєприпас заборонено використовувати міжнародними конвенціями. 

00.41 10 тисяч людей виїхали зеленим коридором із Сумщини в суботу. Полтавщина цього разу приймає більше 90 евакуаційних автобусів.

1.00 Компанія Ferrexpo надала корпоративну нерухомість – готель, бази відпочинку, гуртожиток та дитячий табір для розміщення 1335 осіб з інших регіонів країни, які шукають притулку від війни.

1.32 Президент Польщі Анджей Дуда підписав закон, що регламентує умови перебування українських біженців та розміри їх соціальної підтримки.

1.44 ЗМІ повідомляють про вибухи біля консульства США в Іраку. Попередньо, балістичні ракети були випущені з території Ірану. Союзник Ірану - Росія і, є ймовірність, що це вона підштовхнула Іран до протистояння зі США, адже тоді США можуть переключитися з українського питання на східний кейс.

2.00 Шотландська модна компанія випустила новий тартан, назвавши його «Україна назавжди», як символ «союзу та непокори».

2.35 Укрзалізниця оприлюднила графік поїздів на 13 березня.

3.00 Внаслідок повномасштабного військово вторгнення росії на територію України, мешканці деяких міст Україні змушені дні та ночі проводити у сховищах, аби вберегти себе та своїх рідних від обстрілів. Як вберегтися від переохолодження.

3.33 Під час бойових дій на території міста Святогірськ Донецької області 12 березня зазнали ушкоджень приміщення Успенської Святогірської Лаври, де перебували монахи і біженці.

4.00 Чехія просить активувати механізм цивільного захисту ЄС та допомогти країні з поселенням тисяч людей, що виїхали з України через війну.

4.30 Понад 3000 тварин заблоковані окупантами у притулку на Київщині. Притулок просить про створення гуманітарного коридору.

5.00 В Україні з'явився сайт для окупантів, які хочуть здатися в полон.
5.19 У Кременчуці та на Полтавщині тривога з 3.30 ночі. З’явилися повідомлення про вибухи у Херсоні та Львові.

5.57 «Люди для України»: Міноборони та YouControl запустили платформу для оперативної допомоги ЗСУ. Якщо ви волонтер - ваші дії скоординує Міноборони, реєструйтесь на платформі.
7.04 Депутати Херсонської міськради не визнали спроб створення «ХНР».

7.19 Вибухи біля Львова: окупанти здійснили авіаудар по міжнародному центру миротворчості та безпеки у Яворіві. Це 30 км від Львова.
7.36 За добу знищено 2 вертольоти, 2 винищувачі та 2 безпілотники – зведення Генштабу ЗСУ на 6.00.

8.00 У Івано-Франківську знову бомбили аеропорт – мер міста Руслан Марцінків.

8.15 У Скадовську на Херсонщині наразі немає окупаційних військ.

8.36 Терміново для ремонту броньовика «Кременчуцький ТелеграфЪ» збирає допомогу. Половина суми зібрана. Бажаєте допомогти? Куди кидати гроші - інформуємо тут

8.53 На Донеччині уламки під час обстрілу влучили в евакуаційний потяг: загинула провідниця.

9.23 Родина пішла на небеса: дружину, двох дітей та собак Сергія вбили окупанти при евакуації.

9.45  «Кременчуцький ТелеграфЪ» разом з магазином «Принцип» терміново готують гуманітарну допомогу у звільнений Чугуїв. Що потрібно.

10.02 Перелік аптек, де в умовах воєнного стану можна отримати інсулін безкоштовно за рецептом лікаря.
10.13 Про кількість загиблих росіян вже кілька днів повідомляють однаково – понад 12 000 осіб.

10.34 Віи?ськові росіи?ськоі? федераціі? взяли у полон міського голову міста Дніпрорудне у Василівському раи?оні Запорізькоі? області Євгена Матвєєва.

10.43 Окупанти здійснили авіаудар по міжнародному центру миротворчості та безпеки у Львові. За попередніми даними, вони випустили 8 ракет.

11.08 У Кременчуці надають консультації під час війни лікарі-психотерапевти. Куди звертатися.

11.43 Президент України Володимир Зеленський вперше присвоїв звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» жінці посмертно. Звання отримала сержантка Інна Дерусова, вона була старшим бойовим медиком.

12.07 У фейсбук-спільноті «ЄвроМайдан» з'явилося фото, як в Ірпені люди ховають померлих прямо у дворі будинку. Родину Меть рашисти вбили 5 березня 2022 року.

12.26 У заблокованому Маріуполі 400 тисяч людей опинились на межі виживання, щодня гинуть люди.

12.47 Радник керівника офісу президента Михайло Подоляк заявив, що завершення війни проти України можливе лише за однієї обов’язкової умови – виведення усіх російських військ з території України.

13.10 У Чернігові через авіаудар зруйнувалася та загорілася 9-поверхівка. За попередньою інформацією, 7 людей врятували вогнеборці, одна людина загинула, двоє травмованих.

13.29 Внаслідок збройної агресії Російської Федерації станом на ранок 13 березня в Україні вже загинули 85 дітей і майже 100 дітей поранено.

13.48 У Полтаві розвантажується 9 вагонів гуманітарної допомоги, які доставили зі Львова. Це 600 тонн теплого одягу, ліків, їжі та засобів гігієни.

14.07 У Миколаєві внаслідок бомбардування загинуло дев'ятеро людей. Також вранці були авіаудари по м. Баштанка Миколаївської області.

14.26 СБУ перехопила розмову, на якій асвабадітєлі розповідають, що грабують магазини і навіть оселі українців. Шукають в них цигарки, алкоголь і ласощі, виносять з помешкань ноутбуки, телевізори та іншу техніку, а самі будинки палять.

15.07 В Ірпені розстріляли 51-річного кореспондента всесвітньовідомого медіа New York Times. Ще один журналіст поранений. Зараз потерпілого намагаються вивести із зони бойових дій.

15.29 Проукраїнські мітинги проти ворога проходять в тимчасово окупованих містах Півдня України – у Херсоні, Мелітополі, Бердянську.

15.52 Зросла кількість жертв обстрілу під Львовом: 35 загиблих. Є 134 поранених: як їм допомогти.

16.11 Російські війська зазнають величезних втрат та шукають підкріплення всюди - від Камчатки до Сирії.

16.51 За минулу добу на Полтавщині патрульні поліцейські виявили двох п'яних водіїв. Тепер їх Audi-A6 та Subaru Forester на майданчику тимчасового тримання до часу їх передачі для потреб оборони України.

17.10 Уряд спростив процедуру перетину кордону для окремих категорій людей з інвалідністю і супроводжуючих їх осіб, а також посилив контроль за виїздом дітей з вразливих категорій.

17.29 «Кременчукводоканал» працюють у посиленому режимі 24/7. Питна вода у Кременчуці знезаражується та проводиться цілодобовий контроль її якості.

18.03 Чи можуть вас звільнити через неявку на роботу під час війни.

18.30 У понеділок, 14 березня, стартує «Навчання без меж» – спільний освітній проєкт, який передбачає трансляцію відеоуроків для школярів 5-11 класів.

18.41 У боях під Волновахою отримав поранення нацгвардієць з Кременчука. Військовий наразі проходить лікування в одному з медичних закладів нашого міста.

19.00 У щоденному зверненні міський голова Кременчука Віталій Малецький розповів, що місто працює в режимі 24/7. Майже 1 000 переселенців щодня прибуває до Кременчука.

19.14 Унаслідок атак російських окупантів у Маріуполі загинули вже 2 187 людей.
19.29 На захопленій російськими окупантами Чорнобильській АЕС відновили електропостачання. Тепер системи охолодження відпрацьованих ядерних збірок знову працюватимуть у штатному режимі, а не від резервного живлення.

19.45 На дорогах створено занадто багато блокпостів, а це ускладнює евакуацію людей з районів активних бойових дій і доставлення гуманітарної допомоги. Тож тепер проводять оптимізацію кількості блокпостів.

20.17 Полтавщина отримала обладнання від Starlink. Супутниковий інтернет допоможе нашим військовим та підтримуватиме роботу критичної інфраструктури.

20.20 Сьогодні стало відомо про загибель двох військових з Полтавщини, які боронили незалежність України - Сергія Горожанкіна та Володимира Афанасьєва. Вічна пам'ять Героям!

20.33 Російська техніка не змогла форсувати Змієви вали під Білогородкою на Київщині. Давньоруські оборонні системи проти Орди - 2000 років гарантії.

20.49 Вчора, 12 березня, захищаючи Україну загинув Сергій Миронович Стебельский. Він був співробітником КП «Кременчукводоканал».

21.04 У Луганській області під Сєвєродонецьком, в селі Борівському російсько-окупаційні війська вбили відомого волонтера Олександра Кононова — розстріляли в інвалідному візку.

21.46 З 14 березня розпочнуться онлайн (дистанційні) заняття у школах Кременчука. Діти, які тікали від обстрілів та знайшли тимчасовий прихисток у Кременчуці можуть долучитися до навчання у наших школах.

22.01 Папа Римський Франциск у своїй недільній проповіді назвав Маріуполь містом-мучеником та закликав росію негайно припинити звірства в Україні.

23.00 Прикордонники ЗСУ пообіцяли окупантам розплату за скоєне на Яворівському полігоні. У відеозверненні вони зазначили, що чекають окупантів на відстані пострілу, і з їхнього боку він буде влучним.

23.15 Під час боїв в Україні росіяни втратила понад 30% особового складу. З початку війни ворог ввів до України близько 100 тис. військових, з яких 13 тис. точно знищено, а 18 тис. небоєздатні.

23.40 Росіяни планують висадити десант на території Одеси та Одеської області, але українські військові готові на це реагувати.

Теги: війна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх