Поліцейські Полтавщини конфіскували два автомобілі у нетверезих водіїв для потреб оборони

13.03.2022, 16:51 Переглядів: 3 233

 

Про це повідомили на офіційному сайті поліції Полтавщини

За минулу добу на Полтавщині патрульні поліцейські виявили двох водіїв, які керували транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння. На порушників склали адмінматеріали за статтею 130 (керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного сп’яніння) КУАП.

Нетверезих водіїв, які керували автомобілями Audi-A6 та Subaru Forester поліцейські виявили у Полтаві та Полтавському районі.  

- Вилучені у нетверезих водіїв транспортні засоби розміщуються на майданчику тимчасового тримання до часу їх передачі для потреб оборони України. Такі дії визначаються Законом України «Про передачу, примусове відчуження та вилучення майна в умовах правового режиму воєнного чи надзвичайного стану», - зазначив начальник управління патрульної поліції Полтавщини Віталій Мельничук.

Зауважимо, що стаття 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачає відповідальність за керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння у вигляді штрафу 17 тисяч грн. За друге таке порушення ? 34 тисячі грн, а третє – 51 тисяча грн.

Однак, у зв’язку з введенням воєнного стану 11 березня Рада оборони області ухвалила рішення про конфіскацію автомобілів у водіїв, які керуватимуть у стані алкогольного сп’яніння. Про це йдеться у повідомленні Нацполіції:

- Нагадуємо, на Полтавщині, згідно рішення Ради оборони області, за керування транспортними засобами в стані сп’яніння конфісковуватимуть автомобілі та передаватимуть їх для фронту.

Отже, конфісковані автівки будуть передані Збройним Силам України, правоохоронцям чи територіальній обороні - для виконання завдань, пов’язаних із захистом України.

Зауважимо, що відповідальність за статтею 130 КУАП наступає також за керування автомобілем під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції.

 

Автор: Віктор Крук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх