Україна — понад усе: 23-й день повномасштабного вторгнення Росії

18.03.2022, 00:00 Переглядів: 2 301

 

Віримо в перемогу!

24 лютого, о 5.00 Путін почав вторгнення на українську територію, яке назвав «військовою операцією». В Україні ввели воєнний стан. Бої тривають у різних частинах країни уже протягом двадцяти двох діб. ТелеграфЪ оперативно повідомляв усю важливу і перевірену інформацію у матеріалах:

Сьогодні ми продовжимо.

Зберігайте спокій. Вірте в перемогу.

00.05 Фахівці Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, Служби безпеки України, Національного координаційного центру кібербезпеки при РНБО України та Кіберполіції провели ретельну перевірку фактів втручання в роботу сайтів онлайн-ЗМІ, які зазнали атаки хакерів із Російської Федерації.

00.32 Міністр оборони Британії заявив, що сьогодні йому подзвонив самозванець під виглядом прем’єр-міністра України та невдало спробував поговорити. Шмигаль порадив йому наступного разу перед початком розмови просити співрозмовника сказати «palianytsia».

1.44 Російські окупанти вже підібрали близько 1000 добровольців із представників, так званої армії Башара Асада та Хезболи.

1.00 ЗСУ ліквідували командира полку Повітряно-десантних військ РФ Сергія Сухарева, а також його заступника. Це той полк, що воював під Іловайськом у 2014-му.

1.15 Силами протиповітряної оборони держави знищено щонайменше 14 повітряних цілей російських окупантів.

1.35 Вдень на одному з пляжів Одеси стався вибух міни. На щастя, ніхто не постраждав.

1.45 В полон взято ще багато нових російських строковиків – багато хто відмовляється повертатись до росії, а багато кого там і взагалі вважають мертвими.

2.04 Екс-заступник секретаря РНБО Сергій Кривонос розповів, скільки ще триватиме війна в Україні. Він вважає, що перемога буде важкою, а бойові дії не закінчаться через 1-2 тижні.

2.29 УЗ опублікувала графік додаткових поїздів на 18 березня.

3.00 Білоруських солдатів-строковиків використовують як чорноробів для російської армії, зокрема, вони відмивають танки армії РФ від останків російських солдатів.

3.32 Туреччина готова розглянути можливість стати гарантом безпеки України в майбутньому, заявило МЗС України після переговорів міністрів закордонних справ двох країн у четвер.

4.00 Nestle відмовилася припинити діяльність у РФ, але ще не пізно передумати.

4.31 Ціна дизеля в Україні знижується на 5 грн, тобто не дорожче 40 грн. По бензину зниження ще більше – він подешевшає на 7 грн 76 коп., і стане не дорожче 35 грн 76 коп.

5.02 Радник міністра МВС Вадим Денисенко сказав, що зараз найбільший страх у Путіна - це строковики, які воюють на території України і саме тому декілька днів поспіль російська влада переконує населення РФ, що російське населення не збираються залучати до бойових дій на території України.

5.27 Британська розвідка відзначає, що активні контратаки Збройних сил України обмежують наступальні можливості Росії.

6.00 Всесвітня організація охорони здоров’я зафіксувала 43 атаки росіян на медустанови України з початку війни.

6.33 Уряд України та Світовий банк ухвалили рішення про екстрену допомогу в галузі вищої освіти у розмірі майже $100 млн, що дозволить виплачувати академічні стипендії для 172 тис. студентів та соціальні стипендії для 50 тис. студентів стипендіальних програм у 2021-2022 навчальному році.

6.43 ЗСУ знищили частину підрозділів 437-го навчального полку та 26-го танкового полку збройних сил рф.

7.00 Бойові дії відбуваються далі від Миколаєва, в області готуються до посівної і наалштовують логістику.

7.34 Україна вкотре попросила Міжнародний комітет Червоного Хреста закликати росію забрати тіла вбитих солдатів з української території.

8.01 Вчора Фельдман Екопарк (Харківська область) зазнав чергової атаки з боку російських агресорів, внаслідок якої було зруйновано зимові вольєри людиноподібних мавп та загинули два орангутани та шимпанзе.

8.28. У селі Обознівка, що на Глобинщині, чоловік дубиною забив сусідського собаку, який злякався сирен і втік до нього у двір.

8.32. О 8.29 у Кременчуці та у Полтавській області оголосили повітряну тривогу.

8.52. Рашистські ракети вдарили по Львову. Під удар потрапив авіаремонтний завод, його будівлі знищені.

9.27. Молодий хлопець з Полтави Максим Колісник, який захищав державу і втратив ногу, потребує допомоги. Для протезування, відновлення та реабілітації необхідна сума 900 тис. грн.

10.03. 14 200 російських солдат ніколи не повернуться додому, бо полягли на нашій землі, куди прийшли воювати.

10.29. Під час пожежі у Кременчуцькому районі загинув 34-річний чоловік. Ворожих військ на кордонах області немає. З 21 березня на Полтавщині можуть дозволити продаваж пива та слабоалкогольних напоїв.

10.50. Канцлер Німеччини Олаф Шольц закликав «не ображати і не нападати на простих росіян». Але Україна з цим не згодна, бо офіційно 71% росіян категорично підтримують війну проти нашої країни.

11.21. Кременчужани із малозабезпечених сімей та переселенці можуть взяти пільговий рецепт на отримання молочних сумішей для дітей на штучному вигодовуванні. У місті ведеться пошук постачальників молочних сумішей імпортних виробників.

11.47. Під Миколаєвом неозброєне подружжя вигнало зі свого двору чотирьох російських окупантів. На господиню направили автомат і вимагали віддати мобільні телефони, але чоловік з дружиною не погодилися.

12.20. У Кременчуці відновлена робота органів Державної міграційної служби – працюють без вихідних.

12.42. Вчора у Кременчуці народилось 6 маленьких українців! Життя продовжується.

12.59. Ворог приступив до фортифікаційного обладнання зайнятих рубежів та нарощує виробництво ракет.

13.18. Рашисти гатять по Україні: які міста постраждали сьогодні, читайте ТУТ. Росіяни не спроможні вести чесну війну між арміями, тому продовжують ницо обстрілювати цивільних.

13.37. Великі втрати окупантів спростовують фейк про те, що ЗСУ кидають у бій непідготовлених бійців.

13.56. Українські воїни встановили рекорд в ефективності використання американських ПТРК Javelin.

14.14. Кременчуцький обласний клінічний шпиталь для ветеранів війни приймає пацієнтів та допомагає переселенцям. У шпиталі проводяться щоденні курси домедичної підготовки.

14.27. Будівництво мосту у Кременчуці продовжиться після перемоги над ворогом. Усі працівники, громадяни Турції, виїхали з України. Також до 15% населення Полтавщини за час війни виїхало за її межі.

14.45. Над Київщиною сьогодні збили винищувач-бомбардувальник, над Вінниччиною – 3 ракети.

14.53. 18 березня у Полтавській області можуть дозволити торгівлю пивом та слабоалкогольними напоями.

15.11. Полтавщина прийняла вже 30 тисяч вимушених переселенців, з них 3 тисячі дітей. Полтавщина запрошує представників бізнесу з Сумської області розпочинати працювати на території нашої області.

15.32. Протягом останніх трьох днів у Кременчуці поліція вилучила у сп’янілих водіїв 4 автівки. Автомобілі передані для потреб Збройних сил України

15.50. Полтава стала однією з баз Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

16.07. На Полтавщині до бою готуються вже 15 тисяч захисників, треба запустити ще й економіку.
16.25 У Кременчуці проживають сотні громадян рф - дехто з них хоче вийти з громадянства та захищати Україну.

16.42 За час оборони Києва вдалося звільнити більше 30 населених пунктів Київської області, які були тимчасово зайняті ворогом.

17.00 У центрі Львова сьогодні виставили 109 дитячих колясок — саме стільки дітей загинули через війну.

17.48 Основними напрямками, звідки Росія завдає авіаційних ударів по Україні, є Білорусь і Чорне море. ЗСУ намагається відстежувати і знищувати ракети на підльоті, проте розроблена система спрацьовує не завжди.

18.15 На Полтавщині заборонено підвищення вартості проїзду на міських, приміських і міжміських автобусних маршрутах у межах області.

18.37 Суд заочно заарештував Медведчука. Усі, хто знають про його місцезнаходження, повинні повідомити в ДБР.

19.13 У Полтавській області закриватимуть заклади масового перебування людей – магазини, торговельні центри, банківські відділення тощо, - які виганяють на вулицю своїх відвідувачів під час повітряних тривог.

19.36 З 19 березня у Кременчуці та в Полтавській області дозволили продаж пива та слабоалкогольних напоїв (із вмістом спирту менше 5%).

19.49 Кременчук попрощався із льотчиком, старшим штурманом бойової ескадрільї Костянтином Миколайовичем Зебницьким. 51-річний кременчужанин загинув 6 березня виконуючи свій війсьовий обов`язок, захищаючи Україну від ворога.

20.39 На Полтавщині поховали 25-річного випускника Кременчуцького військового ліцею Олега Явтушенка.

21.00 З 19 березня комендантська година на Полтавщині триватиме з 20:00 до 6:00. Скоротили на одну годину по області, у Кременчуці все залишилось без змін.

21.29 На час воєнного стану бізнес переходить на декларативний принцип роботи

22.07 Більшість вже затриманих диверсантів, які працювали на ворога, є громадянами України, повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський. У разі підозри варто повідомляти на 102 або звертатися на гарячу лінію СБУ.

22.34 У всіх храмах та монастирях Кременчуцької єпархії УПЦ (МП) більше не поминатимуть патріарха московського Кирила Гундяєва.

22.43 Зведений загін Головного управління ДСНС України у Полтавській області разом зі своїми харківськими побратимами продовжують рятувати людей та ліквідовувати наслідки ворожих обстрілів у Харкові.

23.03 У Києві мати під час обстрілу прикрила своїм тілом немовля, захистивши доньку від ушкоджень. Сама жінка отримала численні осколкові поранення.

23.30 З 24 лютого цього року, з введенням в Україні воєнного стану, органами поліції Полтавщини зареєстровано 518 кримінальних проваджень, з яких 107 – злочини проти власності.

Автор: Руслана Горгола Джерело фото: Defense Express
Теги: війна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх