Україна — понад усе: 21-й день повномаштабного вторгнення Росії

16.03.2022, 00:00 Переглядів: 3 163

 

Віримо в перемогу!

24 лютого, о 5.00 Путін почав вторгнення на українську територію, яке назвав «військовою операцією». В Україні ввели воєнний стан. Бої тривають у різних частинах країни уже протягом двадцяти діб. ТелеграфЪ оперативно повідомляв усю важливу і перевірену інформацію у матеріалах:

Сьогодні ми продовжимо.

Зберігайте спокій. Вірте в перемогу.

00.05 Кременчуцький міськрайонний центр зайнятості наразі працює у звичайному режимі: здійснюються прийом громадян, реєстрація безробітних, нарахування допомоги по безробіттю, консультації з працевлаштування тощо.

00.15 У бік української території рухаються мінімум 14 російських суден, пише британська газета королівського флоту Naval News, посилаючись на відомості експертів та супутникові знімки.

00.30 Anonymous зламали сайт Росатому, який бере участь у захопленні Запорізької атомної станції.

00.43 Віце-прем'єр Польщі Ярослав Качинський запропонував відправити в Україну озброєну миротворчу місію НАТО.

00.50 Ворог втратив до 40% підрозділів, залучених до «операції» на території України.

1.00 У місті Нова Каховка Херсонської області окупанти закликали громадян України найнятися на роботу в «поліцію». В МВС попередили, що посіпакам окупантів загрожує серйозне покарання, якщо вони доживуть до суду

1.26 Центр протидії дезінформації при РНБО України підтверджує, що підтримка урядом Китаю російської війни сильно вдарить по економічним інтересам КНР.

2.00 З Маріуполя гуманітарним коридором на приватних авто виїхало близько 20 тис. людей.

2.33 Кількість блокпостів на дорогах України скоротили до 1,5 тисячі. У майбутньому їх планують скоротити ще більше.

3.00 Американський президент Джо Байден підписав закон про надання Україні військової, гуманітарної й економічної допомоги у розмірі 13,6 мільярда доларів.

3.30 Білий дім посміявся з санкцій Росії.

4.02 На Prozorro оголосили тендер на підбиті танки російських окупантів.

4.30 Як вороги отримують інформацію про обстріли у чатах різних міст. Прочитайте, будьте пильними - і не допомагайте!
4.40 Із 2-ї години ночі кременчужани у сховищах, вибухи чули у Вінниці.

5.03 Фахівці Інституту національної пам'яті навели 9 аргументів, чому українці з росіянами не братські народи (і ніколи ними не будуть).

5.30 Росія використовує ракети-обманки, щоб обійти протиповітряну оборону України. Про це пише The New York Times, посилаючись на джерела в американській розвідці. Можливо, це пояснює, чому сигнал тривоги останнім часом ЗСУ дають на всю територію України.

6.03 Не допомагайте ворогу! Що можна й не можна публікувати в інтернеті під час війни.

6.32. Сенат США одноголосно ухвалив резолюцію про визнання путіна воєнним злочинцем.
6.56.
21-ша доба протистояння: ЗСУ на окремих напрямках перейшли у контрнаступ – зведення Генштабу ЗСУ на 6.00. За добу знищено три літаки, збито один вертоліт, три БПЛА оперативно-тактичного рівня та дві крилаті ракети.

7.27 Граєш в онлайн-гру — блокуєш сайти ворога: у Мінцифри підказали простий спосіб боротьби з окупантами на цифровому фронті.
7.54 Ось що рашисти наробили вранці з Києвом: у 12-поверхівку влучив снаряд.

8.26 Майже щосекунди Україну залишає  одна дитина через війну, загалом виїхало 3 млн українців. Такими є дані ООН.

8.46. Без паніки! Сьогодні у Кременчуці ви можете почути вибухи та постріли. Це тренуються наші!

9.07. На залізничному вокзалі та у ботанічному саду Запоріжжя пролунали вибухи – туди влучили ракети.

9.30. Професійний військовий лікар з Великої Британії Шейн приїхав допомагати в Україну та заявив, що тут набагато небезпечніше, ніж в зонах військових дій, де він був.

9.48. За минулу добу у Кременчуці народилося 10 малюків. За вчорашній день волонтери спільно з міською владою облаштували 15 підвалів, де зможуть ховатися люди.

10.14. Станом на 16 березня до Кременчука прибуло 7 вантажів гуманітарної допомоги вагою 42 т. Сьогодні в місті перебуває близько 710 переселенців.

10.42. В Україні полягло вже 13800 російських солдатів. І так буде з кожним, хто прийде на нашу землю!

10.57. У Кременчуцькому районі все спокійно, бої ведуться за 200 км від Кременчука. Людей просять не підпалювати суху траву, бо так ви допомагаєте ворогу та створюєте паніку.

11.11. Кременчуцька районна військова адміністрація мобілізувала у районі для потреб військових вже понад 30 автівок. Керівники та власники підприємств передали автомобілі для потреб військових добровільно.

11.33. Міський голова подякував кременчуцькому підприємству «Ілона», яке робить хліб та випічку.

11.52. На півдні країни ЗСУ знищили два винищувачі та гелікоптери окупантів.

12.16 У Кременчуці педагогів художньої та музичних шкіл відправили у простій. В управлінні культури пояснили, що педагогам платитимуть під час простою мінімалку – 6500 грн (у розрахунку за кожен день простою).

12.57 Місце роботи та середній заробіток зберігається за тероборонівцями, які уклали контракт добровольця.

13.16 Сьогодні зранку окупаційні війська росіян ще раз спробували прорвати оборону Чернігова за підтримки авіації та артилерії, але спроби знову були марними.

13.33 Зеленський виступив з новим зверненням. У ньому він говорить про те, що має бути міжнародний трибунал над російськими загарбниками. 

13.55 Президент підписав указ про хвилину мовчання для вшанування загиблих у війні проти росії.

14.11 Ворожа армійська авіація нанесла вогневе ураження по позиціях… своїх військ.

14.27 8 березня під час бойового зіткнення з російським агресором у Волноваському районі Донецької області загинув командир другого штурмового добровольчого батальйону «Донбас», сержант Анатолій Миколайович Казирід з Полтавщини.

14.46 Усього за останні три тижні надійшло 95 звернень від громадян з проханням перевірити ціни на товари у різних торгових мережах, АЗС, аптеках та щодо вирішення інших проблем.

15.05 Якщо на підприємстві мобілізували працівника, які дії кадровика, чи потрібно робити запис до трудової книжки? Пояснення від головного державного інспектора управління Держпраці у Полтавській області Юлії Свириденко.

15.23 У Кременчуці попрощалися із захисником України 52-річним Сергієм Мироновичем Стебельським. Військовий загинув 13 березня у бою біля села Мощун на Київщині.

15.42 Речник «володаря кремля» Дмитрій Пєсков заявив, що росія погодилась би на «шведську модель» для України як компроміс. В Офісі Президента України на це одразу відповіли, що модель може бути тільки «українською».

16.01 Окупанти не виплачують компенсацій за вбитих мобілізованих з «ЛДНР» та спалюють тіла росіян.

16.20 США та їхні союзники по НАТО надсилають Україні кілька систем зенітно-ракетного комплексу для допомоги в обороні у війні з РФ.

16.41 Зеленський виступив з промовою перед Конгресом США. У своєму зверненні глава держави закликав світ блокувати російські порти та вживати інших заходів, щоб зупинити Росію.

17.00 Україна взяла в полон близько тисячі російських військовослужбовців. Так сказав Зеленський під час зустрічі з прокурором Міжнародного кримінального суду Карімом Ханом.

17.12 Російські військові намагалися захопити Південноукраїнську АЕС після того, як прорвалися на ЗАЕС, але українські військові зупинили наступ, підірвавши два мости і відтіснивши терористів боєм.

17.44 При Центрі тимчасового розміщення переселенців, що на вулиці Маяковського, у сусідньому гуртожитку, де теж нині селять людей, волонтери організували гаряче харчування. Їдальня нагадує кафе-бістро.

18.01 Третій тиждень українські військові стримують навалу російської орди. Поки захисники під обстрілами виборюють незалежність України - в тилу Кременчук приймає вимушених переселенців та готує смаколики для воїнів. На базі нашого видання «Кременчуцький ТелеграфЪ» з новою силою запрацював волонтерський штаб.

18.29 Війна, яку розв'язала росія, ламає не лише людські життя, а й нівечить долі тварин. У Кременчуці стало більше бездомних, які потрапляють до «Спецсервісу»: як їм допомогти.

18.42 Окупаційні війська росії скинули надпотужну бомбу на Маріупольський драматичний театр, де ховалися біженці, які втратили домівку.

19.02 Наразі на базі Кременчуцького національного університету ім.М.Остроградського відкритий пункт волонтерської допомоги для територіальної оборони. Волонтери пакують сухі пайки та відвозять їх військовим. Від них вони отримують новий перелік необхідних речей.

19.13 Міського голову Мелітополя Івана Федорова звільнили з російського полону.

19.31 18 березня у Кременчуці прощаються із загиблим в боях за Україну майором, старшим штурманом-льотчиком ескадрильї військової частини А-3384, нашим земляком Костянтином Миколайовичем Зебрицьким. 

19.49 Триває 21 доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню. Противник отримує жорсткий супротив з боку підрозділів Сил оборони Держави. Окупанти несуть суттєві втрати у живій силі та техніці.

20.01 Поліція Кременчука викрила жінку в крадіжці грошей з тривожної валізи літнього подружжя. Вона представилася фахівцем нетрадиційної медицини.

20.39 З перших днів повномасштабного вторгнення росії страждають тварини у харківському парку «Фельдман Екопарк». Гинуть як тварини, так і співробітники. Частину тварин з «Фельдман Екопарк» розмістили у Ковалівці.

21.00 Під час виконання бойового завдання в районі Сумщини загинув захисник, командир роти в/ч А7314, молодший лейтенант Олександр Шуба.

21.33 У Кременчуці збирають гуманітарну допомогу для Харкова. Необхідні продукти харчування та засоби гігієни.

22.02 Кременчук отримав допомогу від європейських партнерів. Цю допомогу отримають переселенці, лікарні та міста, які найбільше страждають від війни.

22.28 У Миргороді поліція вилучила понад 800 літрів алкоголю, який продавали попри заборону.

23.00 За добу протиповітряна оборона знищила щонайменше 10 повітряних цілей рашистів.

23.26 На Київському напрямку наші артилеристи влаштували пекло командному пункту і пункту забезпечення 35-ої Армії Східного військового округу ЗС РФ.

23.45 Україна не має наміру підвищувати ціни на електроенергію для населення за умов розв'язаної Росією війни, повідомив міністр енергетики Герман Галущенко.

Теги: війна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх