Україна — понад усе: 27-й день повномасштабного вторгнення Росії

22.03.2022, 00:00 Переглядів: 2 174

  

Віримо в перемогу!

24 лютого, о 5.00 Путін почав вторгнення на українську територію, яке назвав «військовою операцією». В Україні ввели воєнний стан. Бої тривають у різних частинах країни уже протягом двадцяти семи діб. «ТелеграфЪ» оперативно повідомляв усю важливу і перевірену інформацію у матеріалах:

Сьогодні ми продовжимо.

Зберігайте спокій. Вірте в перемогу.

00.07 Президент Володимир Зеленський порівняв питання межі компромісів з рф та прагнення України вступити до НАТО із підійманням штанги у важкій атлетиці та зазначив, що потрібно декілька підходів до цієї «ваги».

00.30 Вдень на міській площі Світловодська громада попрощалася із загиблим у війні проти російських загарбників Олександром Охматом. Вічна пам'ять Герою!

1.01 Військово-політичне керівництво російської федерації здійснює агресивну пропагандистську діяльність спрямовану на військовослужбовців збройних сил республіки білорусь, щодо необхідності військового вторгнення на територію України.

1.29 З 8 погоджених гуманітарних коридорів у понеділок, 21 березня, працювало 7. Всього вчора гуманітарними коридорами врятувалися та були евакуйовані 8 057 людей.

2.02 Протиповітряною обороною Повітряних Сил ЗС України знищено чотири БпЛА, два вертольоти та кілька крилатих ракет (уточнюється).

2.35 Національний банк підвищив ліміт на зняття готівкової іноземної валюти в Україні та за кордоном до 100 000 гривень в еквіваленті.

3.03 В Ужгороді співробітники військової контррозвідки затримали російську ДРГ на чолі з агентом ФСБ Російської Федерації, яка планувала напад на президента.

3.32 Пентагон звинуватив російські сили у скоєнні військових злочинів в Україні і заявив, що допоможе зібрати докази їх вчинення.

4.00 Внаслідок вторгнення в Україну російська економіка скоротиться на 8% у 2022 році, а дефолт 1998 року коштував країні скорочення ВВП на 5,4%.

4.31 Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес у Twitter заявив, що справи у Росії, мабуть, йдуть геть погано, раз вони вдаються до пранків і відеофейків.

5.00 В Пентагоні стверджують, що відправлення нової партії зброї на суму $800 млн вже розпочалося, однак ще не надійшло до України.

5.31 Графік евакуаційних поїздів на 22 березня.

6.00 Відставний генерал армії США Девід Петреус в ефірі CNN висловив думку про те, що Росія втратила в Україні п’ятьох своїх генералів через проблеми з управлінням військами і хорошу роботу наших снайперів.

6.33 В Україні орієнтовна загальна площа небезпечних територій (йдеться про райони, забруднені вибухонебезпечними предметами) становить щонайменше 82 525 кв. км. Після перемоги ці території підлягатимуть гуманітарному розмінуванню.

7.01. «На Урок» оголошує старт XIII Всеукраїнської інтернет-олімпіади.

7.29. Росія продовжує використовувати фосфорні боєприпаси проти України, хоча така зброя заборонена до застосування.

8.04. На Сумщині 300 окупантів відмовились виконувати наказ на ведення бойових дій та поїхали. Російські окупаційні війська мають запаси боєприпасів, пального та продовольства не більше, ніж на три дні.

8.33. Російські агресори захопили п’ять СІЗО та колоній в Україні.

9.02. Супутник зафіксував пожежі у Чорнобильській зоні. У зв’язку з пожежами зростають радіаційні ризики у межах 10-кілометрового радіусу.

9.30. Дізнатися, як надавати допомогу при пораненнях, можна онлайн на YouTube-каналі.

10.00. До кременчужан звернулися представники релігійних громад. Відео записані в різний час, різними людьми. Але їх об'єднує одне: правда завжди перемагає, тому не можна втрачати віру у світле майбутнє.

10.23. «ТелеграфЪ» не зміг передати теробороні броньований автомобіль, кошти на який збирали читачі.

10.34. У Кременчуцькому районі 14 підпалів. В Оболонській СТГ введена цілодобова комендантська година. Серед додаткових заходів для недопущення підпалів може бути прийнято рішення щодо заборони продажу пива та слабоалкогольних напоїв на території певних громад.

11.01. У Кременчуці видають гуманітарну допомогу містянам, які опинилися у важких життєвих обставинах.

11.23. Найближчими годинами Україна отримає два млн доз препаратів йоду. Надійдуть в аптеки й безрецептурні заспокійливі та гормональні препарати.

11.50. У російських новинах показали, як у Кременчуці б'ють мародерів за вкрадені продукти. У нас тут середньовічне варварство – голодних людей примотують до стовпів.

12.10. Стали відомі втрати орків з 24 лютого по 22 березня. На Миколаївщині наші військові підірвали понтонну переправу для техніки ворога.

12.29 У Кременчуцькому районі мін у лісах та полях немає, а от повітряна тривога завжди бойова. На ранковому брифінгу у Кременчуцькій РВА спростували чутки, що розповсюджуються у районі.

12.45 Олексій Резніков закликав жителів ОРДЛО ховатися від насильницької мобілізації, а тих, кого вже мобілізовали – переходити на бік української армії, здаватися у полон, або тікати.

13.03 Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко обіцяв путіну, що армія Білорусі вторгнеться в Україну не пізніше 21 березня, проте не виконав своєї обіцянки.

13.24 З огляду на відсутність успіхів наземної фази операції, ворог продовжує активно завдавати ракетно-бомбових ударів по важливих об’єктах військової і цивільної інфраструктури з використанням оперативно-тактичної авіації, високоточної ракетної зброї та боєприпасів невибіркової дії.

13.40 У Кременчуцькому районі усі соціальні допомоги, субсидії та пільги виплачуються без затримок.

14.10 Керівник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін назвав чутками раніше оприлюднену інформацію про вірогідну підготовку наступу ворога на Полтаву.

14.25 На Харківщині російський танк розстріляв авто, де перебувала сім'я з двома дітьми. Родина кричала, що вони цивільні, махали білим прапором, але марно. Батьки та 9-річна дівчинка загинули, 17-річний хлопець отримав поранення.

14.44 Через брак резервів у росії мобілізують до армії боржників та аліментників. Боржникам пропонується звільнення від усіх кредитних зобов’язань у випадку підписання контракту з армією рф.

15.00 Російський солдат здав українським бійцям танк за винагороду, після війни отримає $10 тисяч.

15.31 У Гостомелі окупанти живцем спалили коней. Росіяни 1 березня вигнали конюхів, які там працювали, погрожуючи застрелити коней. Приблизно 13 березня орки підпалили стайню, де було 32 тварини.

15.46 Начальник Кременчуцького районного управління соціального захисту населення Віктор Приходько повідомив, що за оцінкою голів територіальних громад, усього на території району наразі перебуває майже 4 тисячі внутрішніх переселенців.

16.16 Денісова заявляє, що з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей масово примусово вивозять жінок та дітей на територію росії.

16.26 Мільйонам українців довелося тимчасово покинути рідні домівки: хтось переїхав до іншого міста, а хтось і далі, за кордон.

Кременчужанка поділитися власним досвідом такої подорожі.

16.35 З Кременчука для мешканців Харківщини передали допомогу. З офісу «Кременчуцького Телеграфа» вирушив автомобіль, який віз необхідні продукти харчування для людей, які тижнями сидять у підвалі. Також не забули про військових, які тримають оборону.

17.00 Роботодавець отримає 6500 грн компенсації за кожного працевлаштованого переселенця. Уряд підготував низку рішень для підтримання економіки та внутрішньо переміщених осіб під час війни.

17.28 В Кабінеті Міністрів пояснили, на яких умовах бізнес у період дії воєнного стану може скористатись кредитом під 0%.

17.31 Блокадою українського Маріуполя, який щодня зазнає масштабних руйнувань через вторгнення Росії, керує генерал-полковник окупаційної армії Михайло Мізинцев. Саме він наказав бомбити пологовий будинок та драмтеатр, де шукали укриття тисячі мирних жителів.

17.50 Мінцифри повідомляє, що розпочалися виплати 6500 грн єПідтримки.

18.24 «Кременчукгаз» передав Збройним силам України, місцевим лікарням і тимчасовим переселенцям 600 тис. гривень.

19.05 Кременчуцька міська рада на позачерговому засіданні 22 березня ухвалила рішення про створення Стабілізаційного Фонду в новій редакції. 
19.30 Радник голови Офісу президента Олексій Арестович  повідомив про чергову «перемогу» російських окупантів у Чорнобаївці, що на Херсонщині. За його словами,  російські війська самі вдарили по своїй техніці, здійснивши невдалий пуск ракети ППО.
20.12 До нашої редакції звернувся пан Юрій, який допомагав мешканцям Балаклії Харківської області. Про це дізналися росіяни, й чоловік зазнав переслідувань з боку окупантів, тому був змушений вивезти родину до Кременчука. Юрій сам перевозить гуманітарну допомогу для лікарні в Балаклію.

20.29 Полтавські нацгвардійці днями затримали 38-річного чоловіка та 25-річну жінку з Донецької області, які фотографували військові укріплення та розташування блокпостів.

20.54 Ракетні удари у Павлограді. Знищена залізнична станція Павлоград-2. Зруйноване залізничне полотно та колії. Зійшли з рейок 15 вантажних вагонів. Загинула одна людина.

21.26 Російські загарбники здійснили понад 80 літако-вильотів, зокрема 29 – з аеродромів Барановичі та Бобруйськ, що розташовані на території республіки білорусь.

21.44 В Полтавському обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки запрацював Call-центр щодо розгляду звернень громадян з питань призову та проходження військової служби за мобілізацією.

23.30 Військовий Володимир Поляков показав, як під Кременчуком тренуються військові та випробовують протипіхотну міну.

Теги: війна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх