Україна — понад усе: 30-й день повномасштабного вторгнення Росії

25.03.2022, 00:00 Переглядів: 2 159

 

Віримо в перемогу!

24 лютого, о 5.00 Путін почав вторгнення на українську територію, яке назвав «військовою операцією». В Україні ввели воєнний стан. Бої тривають у різних частинах країни уже протягом двадцяти дев'яти діб. «ТелеграфЪ» оперативно повідомляв усю важливу і перевірену інформацію у матеріалах:

Сьогодні ми продовжимо.

Зберігайте спокій. Вірте в перемогу.

00.28 На Дніпропетровщині російські війська завдали ракетного удару по військовому об’єкту.

1.01 Генштаб ЗСУ відзначає виведення окремих підрозділів окупаційних військ на територію російської федерації у зв’язку з втратами більше ніж 50% особового складу.

1.29 На Полтавщині попрощалися з загиблим військовим Ігорем Тищенком. Вічна пам'ять Герою!

2.02 Російські загарбники вже третю добу не пускають в оточений Маріуполь гуманітарну колону з допомогою для мешканців та автобусами для евакуації.

2.33 Буча, Ірпінь, Охтирка, Миколаїв стали містами-героями. Відповідний Указ підписав президент України Володимир Зеленський.

3.02 Протиповітряна оборона України в четвер знищила винищувач-бомбардувальник Су-34 на Харківщині, 4 крилаті ракети та безпілотник.

3.31 В Азовській операційній зоні в ході нанесення удару по зайнятому окупантами порту Бердянськ, знищено великий десантний корабель «Саратов». Великі десантні кораблі «Цезарь Куников» та «Новочеркаськ» отримали пошкодження.

4.00 За даними британської розвідки, українські війська завдали ударів по цінних цілях на окупованих Росією районах України. Йдеться, зокрема, про десантний корабель та склади боєприпасів у Бердянську. 

4.29 Генерал поліції В'ячеслав Аброськін запропонував російським окупантам себе як заручника в обмін на можливість евакуювати дітей із Маріуполя, який перебуває в облозі.

5.03 В оновленому списку військових потреб, переданному Україною Сполученим штатам, різко збільшено запит на ракети Javelin та Stinger.

5.32 Графік евакуаційних поїздів на 25 березня.

6.00 Президент Росії Володимир Путін може віддати наказ про застосування тактичної ядерної зброї й завдати удару по території Польщі. Про це розповів екскомандувач об'єднаних сил НАТО в Європі генерал Веслі Кларк CNN.

6.35 Загальні прямі втрати малого та середнього бізнесу за чотири тижні війни оцінюються в $80 мільярдів. Лише 17% підприємців сподіваються принаймні зберегти обсяги продажів по відношенню до 2021 року.

7.00 Підтримка України з боку партнерів беззаперечна, проте, чим більшою вона буде, тим краще. Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков.

7.32. 60% російських високоточних ракет не потрапили в ціль.

8.00. СБУ оприлюднила новий доказ участі російських строковиків у війні проти України.

8.30. За добу противник втратив понад 200 військовослужбовців.

9.03. росія хоче перевести війну у «затяжну фазу» і «зачищати» мирне населення. Ворог навмисно створює гуманітарні катастрофи навколо великих міст України.

9.31. У Кременчуці збирають допомогу для мешканців Харківщини.

10.02. Ferrexpo пропонує безкоштовне навчання за технічними професіями та уроки для розвитку особистісних навичок.

10.35. Штучний інтелект допоможе повідомити про загиблих в Україні росіян їхнім родичам.

11.04. У України стало більше танків, ніж було на початку війни.

11.33. На Кременчуцькому водосховищі спіймали браконьєра, який наловив риби на 9 тис. грн.

12.00. У військових рф почались проблеми з фінансуванням.

12.43 Особи, які входять до складу добровольчих формувань територіальних громад, мають право на підвищені норми пенсійного забезпечення, які передбачені для військовослужбовців з числа учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни.

13.01 Кремлівські боти брешуть про нібито зазіхання союзників України на її територію. Зокрема, ворог розповідає про небезпеку введення миротворчих місій на територію України, оскільки це начебто завершиться «розподілом території України».

13.22 Рашистські окупанти вбивають журналістів, щоб приховати свої військові злочини в Україні. Зауважимо, що вбивства та обстріли журналістів є грубим порушенням Гаазьких конвенції і декларації, Женевської конвенції про захист жертв війни і Додаткових протоколів до неї та Конвенції про закони і звичаї суходільної війни, які встановлюють гарантії безпеки для журналістів.

13.43 Для поповнення втрат ворог перекидає зведені підрозділи із Забайкалля та Далекого Сходу.

14.05 У Кременчуці дві родини переселенців отримали ключі від квартир на вулиці Східній. Ці квартири будуть в їхньому розпорядженні до кінця війни і плюс три місяці після того.

14.27 На Полтавщині цивільним заборонили відвідувати ліси через вибохонебезпечні пастки. Ходити та їздити до лісу заборонено з 25 березня та до закінчення дії воєнного стану.

14.50 Лідери країн ЄC зобов’язалися підтримати Україну, зокрема, допомогти у відновленні її території після війни. Для цього створять спеціальний Фонд.

15.14 Сплата ПДВ та акцизу на ввезення в Україну автомобілів під час дії воєнного стану відміняється. Такі зміни до Податкового кодексу вчора ухвалила Верховна Рада.

15.35 Українська війська знищили командувача 49-ї загальновійськової армії південного військового округу російської федерації генерал-лейтенанта Якова Рєзанцева. Це вже сьомий загиблий російський генерал та другий командувач армії, якого знищили у Чорнобаївці.

16.12 Арестович розповів про низький морально-вольовий стан військ РФ. Росіяни відмовляються їхати до України через інформацію про величезні втрати.

16.55 Внутрішня статистика російських військових свідчить, що за час вторгнення в Україну загинуло майже 20 тисяч окупантів, серед них майже чверть - найманці приватних військових компаній (ПВК).

17.15 У Грузії з військовими почестями поховали двох добровольців, які загинули 18 березня в бою з російськими окупантами біля міста Ірпінь Київської області.

17.44 в Україні набрав чинності закон, щодо організації регулювання трудових відносини в умовах дії воєнного стану. Документ суттєво змінює чинне законодавство про працю.

18.15 Ризик хіматаки з боку ворога збільшився. Фахівці не виключають можливість використання хімічної зброї у містах, де не можуть прорвати оборону. Команднуванню рашистів видали антидоти проти хімічної зброї.

18.50 Українці, які від 24 лютого приїхали у Польщу, отримуватимуть щомісячну допомогу у розмірі 500 польських злотих на кожну дитину. Відповідна державна програма запрацює від 26 березня.

19.17 Прикордонники на Харківщині затримали шпигунів із «духовенства», яке начебто доставляло хліб.

19.46 Близько 16.30 російські окупанти завдали ракетного удару по території Командування Повітряних сил ЗСУ у Вінниці. Наслідки ракетного удару уточнюються.

20.35 У переговорах між Україною та росією щодо припинення війни бере участь російський олігарх Роман Абрамович. Його участь нібито особисто схвалив російський путін.

21.13 Служба автомобільних доріг Полтавської області спростувала другий пост нардепа Шаповалова щодо відновлення робіт, пов’язаних з будівництвом нового мосту в Кременчуці. Служба знов наголосила, що ані кременчуцька влада, ані народні депутати не приймають рішення про поновлення чи припинення робіт з будівництва мосту.

21.41 У заповідній зоні Полтавщини вилучили 4 браконьєрські сітки із 34 кілограмами риби, яку передали теробороні на консерви.

22.30 Український паралімпієць Сергій Ємельянов виставив на аукціон свою золоту медаль, яку виграв на Паралімпіаді-2020 у Токіо. Усі кошти спортсмен передасть ЗСУ, які захищають наші землі.

22.44 На сесії Кременчуцької районної ради мали розглянути заяву заступника голови райради Олександра Климовських про складення ним повноважень.

23.02 У зв'язку із оголошеною повітряною тривогою перенесли засідання 10 позачергової сесії Кременчуцької районної ради.

Попередньо пленарне засідання пенесли на вівторок - 29 квітня.

23.32 Кременчуччина втратила ще трьох захисників України. За даними Семенівської громади загинули: 20-річний Павло Скира, 25-річний Максим Бурлаков та 29-річний Дмитро Трихно.

Теги: війна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх