Україна — понад усе: 28-й день повномасштабного вторгнення Росії

23.03.2022, 00:00 Переглядів: 1 898

 

Віримо в перемогу!

24 лютого, о 5.00 Путін почав вторгнення на українську територію, яке назвав «військовою операцією». В Україні ввели воєнний стан. Бої тривають у різних частинах країни уже протягом двадцяти восьми діб. «ТелеграфЪ» оперативно повідомляв усю важливу і перевірену інформацію у матеріалах:

Сьогодні ми продовжимо.

Зберігайте спокій. Вірте в перемогу.

00.09 На острові Тайвань виготовили унікальні нанодруковані орхідеї: квіти мають синьо-жовте забарвлення й нагадують український прапор. Їх навіть назвали на честь нашої держави. Квіти планують продати у благодійних цілях на знак підтримки України в протистоянні з Росією.

00.32 Президент Володимир Зеленський запросив Папу Римського Франциска до України.

1.01 На кременчуцькій радіохвилі повернулися до ефіру радіо Rocks, XIT FM та Байрактар.

1.29 За сьогодні українські захисники відбили 7 атак ворога та знищили 7 танків, 2 БМП, 6 артилерійських систем та кілька автомобілів, захопили 3 БМП-3. Втрати особового складу противника склали близько 100 осіб.

2.02 Український гурт Без обмежень змінює логотип й прибирає літеру Z. Було красиво, але стало ще краще!

2.31 У Тростянці на Сумщині спалахнула масштабна пожежа, яку не можуть гасити через обстріли та вуличні бої. Окупанти розстріляли жінку, яка просто пересувалася містом велосипедом. Не дають можливості ховати загиблих.

2.55 Аналіз нових супутникових знімків Чорнобаївки показав, що там більше немає військових вертольотів орди. А ми ж всього 8 разів їх там вгатили.

3.00 Ешелон із військовою технікою рухається до кордону Білорусі з Україною. Так, помічені п'ять одиниць РСЗВ «Град», понад 15 Уралів (тентових) і бойова гусенична техніка без відзнак.

3.22 Вчора, 22 березня, протиповітряна оборона не зупинилась на 100-му збитому літаку російських окупантів і завдала ворогу суттєвих втрат в повітрі.

3.40 Росіяни в Бердянську викрали депутата від ОПЗЖ Олександра Пономарьова. Жодної інформації про його стан та місце знаходження немає.

4.00 В Україні оголосили першу підозру російському окупанту в зґвалтуванні жінки. Чоловік вдерся до приватного будинку, убив господаря та неодноразово зґвалтував його дружину разом з іншим російським солдатом-нелюдом. При цьому злочинці погрожували насильством та зброєю не лише потерпілій, а й її малолітній дитині.

4.27 Росія продовжує застосовувати у війні проти України заборонені боєприпаси, зокрема – фосфорні. Про це повідомляє уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

5.00 В окупованому Криму у СІЗО Сімферополя звільняють місце для ув'язнених із територій материкової України, окупованих російськими військами.

5.35 У Міноборони розповіли, чому мобілізують громадян без досвіду військової служби.

6.00 Росіяни розграбували новітню лабораторію за €6 мільйонів в Чорнобилі. Там були високоактивні проби та зразки радіонуклідів.

6.29 Розвідка Великобританії припускає, що Росія насильно придушить протести мирного населення на окупованих територіях України.

7.00 Окупанти мають в Україні проблеми з запасами – їжею та паливом. Деякі солдати потерпають від обмороження, тому що не мають відповідного спорядження, повідомив високопосадовець Міністерства оборони США.

7.32. Добровольчим формуванням та нацгвардійцям Кременчука депутати збільшили фінансування.

8.06. У білорусі російська і білоруська військова техніка накопичується вздовж кордону України. За останню добу були активні дії авіації ворога та завдання ударів з використанням ракет.

8.29. У Кременчуці збирають допомогу для мешканців Харківщини.

- І звичайно було те, чого ми боялися найбільше – коли закінчився хліб, вода та продуктові набори, а перед тобою стоять люди, які нічого ще не отримали. Ми пообіцяли їм, що обов’язково повернемося, - розповідають волонтери.

9.03. Без паніки! Сьогодні кременчужани можуть почути вибухи та постріли.

9.33. У Чернігові орки розбомбили міст через Десну, який сполучав місто з Києвом.

10.05. Екс-президент Естонії поселив у себе двох українських біженців.

10.35. Підпали не припиняються - у громадах Кременчуцького району вводять додаткові обмеження. Учора були затримані дві людини, які займалися підпалами.

10.58. День сурка: українські військові 9 раз вдарили по орках у Чорнобаєвці.

11.34. Під Києвом російський солдат на танку переїхав свого командира, пошкодивши йому ноги. Танкіст звинуватив командира у загибелі половини товаришів по службі.

12.03. У Бучі окупант вбив багатодітного батька на очах у сина, а дитині стріляв у голову, але не влучив. 14-річний хлопець отримав кульове поранення в руку, передпліччя та палець.

12.20. Скільки техніки та особового складу втратив ворог за час війни.

12.46 Білоруським військовим за участь у війні проти України пропонують гроші та навчання у рф.

13.01 Близько двох тижнів у федеральних ефірах росії не з'являється міністр оборони Сергій Шойгу, голова генштабу Валерій Герасимов та інші ключові постаті російської армії. На це звернули увагу радник керівника ОПУ Михайло Подоляк, а також деякі російські ЗМІ.

13.16 Головне управління розвідки Міністерства оборони України на своїй сторінці у Фейсбуці повідомляє про повне блокування силами росгвардії руху по Кримському мосту та авіасполучення з Кримом.

13.31 За минулу добу Національною поліцією у Кременчуці та районі виявлено 4 п’яних водія - у них вилучили автівки.

14.02 Противник деморалізований, має суттєві втрати та значні проблеми з їх поповненням, а також логістичним забезпеченням. Сили оборони України в окремих районах проводять стабілізаційну операцію, стримують просування ворога, на окремих напрямках змушують противника відійти.

14.16 У рашистських загарбників – розрив шаблону від якості життя в Україні. Виявляється, що українці живуть набагато краще, ніж російські «асвабадітєлі». СБУ перехопила чергову телефонну розмову орка.

14.31 У Мелітополі окупанти взяли у заручники батька директора сайту РІА-Мелітополь, а у Херсоні викрали директора театру.

14.47. У Кременчуці подружжя відмовилося від новонародженої дівчинки.

15.02. «Шалене небо»: Повітряні сили ЗСУ за добу збили 6 ворожих літаків, гелікоптер, 6 БПЛА та 6 ракет

15.19. Збройні сили України оточили окупантів під Києвом - у районі Ірпеня-Бучі-Гостомеля.

15.55 Російські війська, знищивши міст через Десну, перетворили Чернігів на свого заручника, а місцевих жителів планують «евакуювати» до Курської області.

16.11 Окрім значної кількості загиблих рядових військових, російські окупанти чимало втрачають і вищого військово керівництва. Під час спроби штурму Маріуполя загинув командир 810-ї бригади морської піхоти чорноморського флоту полковник Олексій Шаров.

16.27 Росіяни приховано готуються до проведення «виборів» на окупованих територіях Запорізької області. Вони хочуть створити на них проросійські адміністрації. Там вже друкують фальшиві рублі.

16.43 Кабмін на період воєнного стану дозволив керування транспортними засобами категорії С, С1 на території України особам, які мають посвідчення водія категорії В.

17.01 Окупанти досі не забрали тіла своїх військових, які загинули ще на початку повномасштабного російського вторгнення. Це становить загрозу довкіллю.

17.26 Кременчуцький завод технічного вуглецю під час воєнних дій відправляє свою продукцію до Німеччини, Італії, Швеції, Угорщини та інших європейських країн.

17.47 Малецький подякував власнику готелю «Гелікоптер», громадянину Канади Якову Бірферу за допомогу переселенцям. Готель надає переселенцям знижку 75%.

18.02 Внаслідок ворожого обстрілу оборонних рубежів Києва, загинув наш земляк, мешканець Глобиного Сергій Мохонько.

18.38 на російсько-українській війні загинув 28-річний капітан Володимир Трусов - випускник Кременчуцького військового ліцею 2011 року, випускник Національної Академії Сухопутних військ ім. Гетьмана Петра Сагайдачного, воював у складі 5 БТГр 81 ОАеМБр.

19.19 З дня обстрілу Харківської обласної адміністрації на вулиці Сумській з-під завалів дістали тіла 24 загиблих.

19.54 У столиці російські війська знов обстріляли Подільський район. Як повідомив міський голова Києва Віталій Кличко, окупанти влучили в парковку торгового центру.

20.31 Волонтери у Кременчуці збирають кошти на фурнітуру для пошиття військових разгрузок. Грошову допомогу можна перерахувати на карту ПриватБанк 5168755460873165 (Мартиненко О.В.)

21.08 Україні продовольча криза не загрожує. Стратегічних запасів продовольства в країні вистачить на два роки.

21.41 44% українців довелося тимчасово розділитися зі своєю сім’єю. Крім того, за даними соціологічного опитування, серед українців, які мали роботу до війни, 53% сьогодні не працюють.

22.08 Російські окупаційні війська обстріляли в Чернігові одне з харчових підприємств. Снаряд потрапив у машинну залу й пошкодив магістральний аміакопровід.

23.11 Через масову атаку на провайдерів зв'язку, онлайн-сервіси з продажу квитків та телефонія Укрзалізниці наразі тимчасово недоступні. Пасажирські дані у безпеці, на рух поїздів ситуація також не вплине.

23.33 На Центральному ринку Кременчука зафіксували незаконний збут риби. 150 кг вилученої рибоохоронним патрулем риби передали для потреб ЗСУ.

Теги: війна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх