Підтвердили факт застосування росією проти України заборонених фосфорних боєприпасів

23.03.2022, 04:27 Переглядів: 1 235

 

Раніше Луганська військово-цивільна адміністрація повідомляла, що Росія застосувала фосфорні боєприпаси під час обстрілу міста Попасна у ніч проти 13 березня

Росія продовжує застосовувати у війні проти України заборонені боєприпаси, зокрема – фосфорні. Про це повідомляє уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

- Учора у Краматорську зафіксовано ще один випадок застосування фосфорних боєприпасів, ураження якими може викликати особливо тяжкі та болісні каліцтва, хімічні опіки, ураження кісток та кісткового мозку, спровокувати повільну та болісну смерть, ? зазначає українська омбудсмен.

Вона нагадує, що використання таких видів зброї військами ворога проти мирного населення є злочином проти людяності та порушенням Женевських конвенцій 1949 року.

Раніше Луганська військово-цивільна адміністрація повідомляла, що Росія застосувала фосфорні боєприпаси під час обстрілу міста Попасна у ніч проти 13 березня. У коментарі Радіо Свобода це підтвердили і експерти.

Сама Росія інформацію про можливе застосування своєю армією фосфорних боєприпасів під час війни в Україні не коментувала.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх