Євросоюз створить фонд для розбудови України

25.03.2022, 14:50 Переглядів: 976

 

Лідери країн ЄC зобов’язалися допомогти у відновленні території нашої країни після війни

Євросоюз створить фонд для розбудови України. Про це йдеться у 8-му пункті висновків саміту щодо російської військової агресії проти України за підсумками зустрічі 24 березня. Лідери країн ЄC зобов’язалися підтримати Україну, зокрема, допомогти у відновленні її території після війни.

Беручи до уваги руйнування та величезні втрати, завдані Україні внаслідок російської військової агресії, Європейський Союз зобов’язується надавати підтримку українському уряду в його негайних потребах і, тільки-но російський наступ припиниться, у відбудові демократичної України, — йдеться в документі.

З цією метою Європейська рада погодилася створити Трастовий фонд солідарності в Україні та запросила своїх міжнародних партнерів до участі. Вона закликала розпочати підготовку до формування фонду без зволікань:

Європейська рада закликає своєчасно організувати міжнародну конференцію для збору фінансування в рамках Трастового фонду солідарності з Україною.

Нагадаємо, раніше Президент України Володимир Зеленський повідомив, що вже створили 4 фонди для відбудови нашої країни у найближчому майбутньому, коли переможемо.

*На фото Охтирка

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх