Україна - понад усе: 34-й день повномасштабного вторгнення росії

29.03.2022, 00:00 Переглядів: 4 756

 

Віримо в перемогу!

24 лютого, о 5.00 Путін почав вторгнення на українську територію, яке назвав «військовою операцією». В Україні ввели воєнний стан. Бої тривають у різних частинах країни уже протягом тридцяти трьох діб. «ТелеграфЪ» оперативно повідомляв усю важливу і перевірену інформацію у матеріалах:

Сьогодні ми продовжимо.

Зберігайте спокій. Вірте в перемогу.

00.12 В Україні створили благодійну колекцію NFT-мистецтва на тему війни від підлітків 11-17 років. 100% від продажу робіт підуть у фонд «Повернись живим».

00.34 Одночасно Сили оборони продовжують утримання кругової оборони міста Маріуполя і оборону та стримування просування противника в районі Чернігова.

1.05 На IT-інфраструктуру «Укртелекому» була здійснена потужна ворожа кібератака. Її вже нейтралізували, а надання послуг відновлюють.

1.33 Для найбільшої дитячої лікарні в Україні «Охматдиту» зібрали 81 тисячу фунтів стерлінгів ($106 тис.) від продажу картини художника-аноніма Бенксі CND Soldiers.

2.07 Російські солдати, які захопили Чорнобильську атомну електростанцію, проїхали на своїй бронетехніці без радіаційного захисту через «Рудий ліс», піднявши там хмари радіоактивного пилу. Працівник ЧАЕС назвав це «самогубством».

2.31 Зачистка Ірпеня на Київщині воїнами ЗС України. Військові кореспонденти Військового телебачення України перші, хто з камерами в руках відзняли один з етапів зачистки міста воїнами Сил спеціальних операцій ЗС України.
3.04 Знищені командир і начальник штабу 503-го мотострілецького полку 19-ї мотострілецької дивізії 58-ї загальновійськової армії Росії.

3.27 Російська версія забороненої в рф соцмережі Instagram від Meta з назвою «Росграм» запрацювала в пілотному режимі.

4.03 У Чернігівській області російські окупанти втратили до 22 осіб після бою з українськими військовими. А також 2 бронеавтомобілі «Тигр», вантажний автомобіль «Урал» з БК і танк Т-72.

4.29 Повітряні сили України за добу 28 березня знищили 17 повітряних цілей ворога: 8 літаків, 3 вертольоти, 4 БпЛА та дві крилаті ракети.

5.00 На Донецькому та Луганському напрямках захисники України відбили сім атак ворога, знищили 12 танків, десять БМП та три одиниці автомобільної техніки.

5.31 Росія перекинула в Україну понад 1000 бойовиків приватної військової компанії «Вагнера». Про це повідомляють у Міністерстві оборони Великобританії.

6.00 росія зараз зосередила в курській області більше військової техніки, ніж було на момент вторгнення в Україну 24 лютого.

6.29 Укрзалізниця оприлюднила графік евакуаційних потягів на 29 березня. Компанія збереже мінімум по одному безкоштовному евакуаційному рейсу на добу з кожного регіону, де евакуаційні процеси є досі активними.

7.00 путін може будувати плани зі «знищення» України, але в України є свої. Так міністр закордонних справ Дмитро Кулеба відповів на погрозу путіна нас знищити.

7.31 ЄБРР оголосив про закриття своїх представництв у Москві та Мінську через військове вторгнення росії в Україну.

8.00. Кремль назвав умову, за якої застосує ядерну зброю.

8.31. Ворог знищує сховища пального в Україні, щоб створити гуманітарну кризу.

9.05. У Полтаві злодій обікрав квартиру рятувальника. Крадій забрав золото та нагрудний нагородний знак.

9.32. У Кременчуці і Кременчуцькому районі змінився час комендантської години.

10.03. Кременчуччина втратила двох захисників Олександра Яценка та В'ячеслава Онопченка. Вічна пам'ять Героям!

10.34. Скільки російських солдатів вже відправили до пекла українці.

10.50. Поновити роботу мають не тільки кафе та магазини, а усі заклади, у тому числі й комунальні (заклади культури, бібліотеки тощо), бо «це знімає психологічне навантаження у людей». Минула доба у Кременчуцькому районі пройшла без подій, але підпали трави не припиняються.

11.12. У Кременчуці загубився 83-річний дідусь – старенький заблукав.

11.30. Які послуги наразі надають у Кременчуці нотаріуси та чи можна купити квартиру або автівку?

11.59. Рашисти влучили у будівлю Миколаївської ОДА, люди під завалами. Є надія, що ніхто не загинув.

12.20. Збираємо допомогу хворим, серед яких діти, у Балаклію Харківської області.

12.43. Адвокати не тільки надають правову допомогу, а й захищають Україну та працюють волонтерами.

13.03. Під Харковом ліквідовано командира 200-ї бригади рф та знищено понад 1500 окупантів.

13.20. Кременчук попрощався з молодшим сержантом Анатолієм Закупцем, який загинув на Донбасі.

13.37. У Кременчуці 27-річний хлопець пограбував таксиста.

13.50. Для військових розшукують тент або міцний поліетилен.
14.55 Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергетики (МАГАТЕ) Рафаель Маріано Гроссі прибув в Україну через загрозу безпеці ядерним об’єктам.

15.17 Головне управління розвідки Міністерства оборони України на своїй сторінці в Фейсбуці інформує про неспроможність оборонних підприємств росії продовжувати виробництво сучасної зброї через санкційний тиск Заходу.

15.40 У Стамбулі завершився перший день переговорів між Україною та рф. Україна пропонує створити міжнародний договір, який будуть підписувати всі гаранти безпеки. Документ має бути ратифікований, щоб не повторювати помилку, яка була колись у Будапештському меморандумі.

16.17 На ранковому брифінгу у начальника Кременчуцької районної військової адміністрації відомий адвокат Сергій Потреба розповів чому суб’єктам підприємницької діяльності не варто посилатись на форс-мажорні обставини через дію воєнного стану

16.40 Скорочення української економіки за підсумками місяця повномасштабної війни оцінюється у 35% і вище, а загальні збитки з урахуванням майбутніх періодів сягають трильйона доларів.

16.56 Голова Балаклійської територіальної громади (Харківщина) Іван Столбовий зрадив Україну та пішов на співпрацю з окупантами, про що публічно заявив жителям громади.

17.15 Ferrexpo забезпечила пожежні служби у населених пунктах, які безпосередньо постраждали від вторгнення, радіоприймачами, супутниковими телефонами та захисним обладнанням для пошуково-рятувальних робіт.

18.14 З початку повномасштабного вторгнення росії, на Полтавщині народилось 822 дитини. За цей же час одружились 1136 пар.

19.10 Прикордонник Роман Грибов - автор віомої фрази «Русский военный корабль, иди нахуй» - повернувся з полону на рідну Черкащину. Йому вручено відзнаку «За заслуги перед Черкащиною».

19.32 Хакери Anonymous «злили» документ міністерства оборони рф з наказом знімати фейкові відео про «знущання військовими ЗСУ над полоненими РФ».

20.05 На території росії продовжують знімати з консервації бойову і спеціальну техніку. 40% цієї техніки, за даними Генштабу, несправні.

20.42 Миколаївська обласна прокуратура розпочала розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України). Мова йде про ракетний удар, здійснений збройними силами рф по адмінбудівлі Миколаївської облдержадміністрації.

21.21 На Херсонщині окупанти проводять тотальні обшуки у будинках передмістя Херсона. Окупанти ходять по оселям і перевіряють документи, оглядають всі приміщення, шукають мисливців і зброю. Жителям погрожують розправами.

21.54 Кількість переміщених із зони активних бойових дій підприємств за держпрограмою евакуації сягнула 120, з них 48 уже відновили роботу на новому місці.

22.33 На Полтавщині безпритульний собака під час тривожної сирени веде за собою в укриття людей. А після відбою - веде їх назовні.

23.00 За 10 км від кордону України в Бєлгородській області стався потужний вибух на складі боєприпасів.

23.32 У Кременчуці вирішують питання з надання житла переселенцям, про це розповів міський голова Віталій Малецький.

Вагонобудівний завод передав місту свій гуртожиток на вулиці Приходька і в ньому розпочали ремонт.

Теги: війна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх