Україна - понад усе: 32-й день повномасштабного вторгнення росії

27.03.2022, 00:00 Переглядів: 1 890

 

Віримо в перемогу!

24 лютого, о 5.00 Путін почав вторгнення на українську територію, яке назвав «військовою операцією». В Україні ввели воєнний стан. Бої тривають у різних частинах країни уже протягом тридцяти однієї доби. «ТелеграфЪ» оперативно повідомляв усю важливу і перевірену інформацію у матеріалах:

Сьогодні ми продовжимо.

Зберігайте спокій. Вірте в перемогу.

00.09 З-під обстрілів на лід: фігуристи підняли зал у Франції під Джамалу та «Червону калину».

00.34 Президент Володимир Зеленський звернувся до російських загарбників, які тимчасово окупували українські міста. За його словами, окупантам не допоможуть маргінали, яких хочуть видати за «владу», а рублі скоро будуть прийматися хіба що на вагу. 

00.49 Повітряна тривога

1.01 5 хокеїстів «Кременчука» готуються до чемпіонату світу в Угорщині

1.29 Окупанти йдуть через Чорнобиль на білорусь, не виключено для перегрупування сил. Оперативна інформація за добу.

2.02 Президент Володимир Зеленський заявив, що росія робить все, щоб в Україні відбулася дерусифікація.

2.35 У зоні відчуження біля Чорнобильської АЕС виявили 31 осередок пожеж на загальній площі 10 111 га, підвищується радіоактивне забруднення.

4.00 Уряд ухвалив постанову, якою бронежилети та каски віднесені до гуманітарної допомоги. Тепер для їх ввезення бронежилетів та касок потрібна лише декларація.

4.18 Потягом доби 26 березня, окрім літака, Повітряні сили знищили щонайменше 12 БпЛА різних типів та 2 крилаті ракети.

4.44 Окупанти сконцентрувалися на «звільненні Донбасу». Російські війська захоплювати Київ, Харків та Одесу не будуть. Про це заявив радник глави офісу президента Олексій Арестович під час брифінгу.

5.00 Оперативно-тактичне угруповання «Схід» відбило чотири атаки російської армії. Втрати окупантів склали: до 60 чоловік особового складу, 5 танків, 6 БМП і 1 артилерійський танк.

5.33 Командування Повітряних Сил Збройних Сил України пояснило, чому російські окупанти напередодні здійснили обстріл Львова. Вважають, що це промовистий ляпас президенту США, який саме в той час перебував у якихось 10 хвилинах польоту ракет окупантів від атакованого Львова.

6.00 На думку британської розвідки, Росія запускає на територією України свої бомби здалеку, тому що береже свої літаки від українських сил протиповітряної оборони.

6.35 Литовці надсилають до України мотоцикли, пристосовані для військових потреб. Перші три мотоцикли були доставлені до України минулого тижня.

7.00 Голова правління Центру оборонних стратегій Андрій Загороднюк сказав, що військове керівництво РФ вже розуміє, що їхня «величезна крута армія» - це фейк.

7.35. Став відомий графік евакуаційних потягів на 27 березня. Додаткові потяги будуть рушати з Харкова, Дніпра, Краматорська та Одеси.

8.05. Переселенцям надають безоплатну юридичну допомогу в Кременчуцькому національному університеті.

8.28. Рашисти займаються мародерством, викрадають людей та майно. До лікарень Севастополя щоденно прибуває в середньому від 50 до 100 поранених російських солдатів – медзаклади забиті.

9.06. Сьогодні у Кременчуці будуть стрільба та вибухи. Але не лякайтеся, це навчання та робота кар'єру.

9.33. Через штормовий вітер на Полтавщині залишився без світла 21 населений пункт.

10.00. Збираємо допомогу хворим, серед яких діти, у Балаклію Харківської області.

10.34. Вражаючі кадри: як у Львові гасили пожежу після влучання ракет. Щоб побороти полум'я, знадобилося багато годин.

10.45. У Кременчуцькому районі доба пройшла спокійно, ворожих військ на кордонах області немає. Жоден голова громади чи керівник якогось територіального органу влади не покинув Україну. Усі перебувають на своїх місцях та виконують обов’язки згідно своїх посад. Потік вимушених переселенців зменшився. Наразі намагаються запустити роботу усіх підприємств району.

11.11. «Рецепт» Польщі: які 5 кроків необхідні для перемоги над росією.

11.29. Я тебе породив, я тебе і уб'ю: на Полтавщині батько зарізав 32-річного сина. Про вбивство повідомила дружина покійного.

11.44. Наші 11 раз «бомбонули» росіянців у Чорнобаївці. До речі, у Чорнобаївки з'явився конкурент – аеродром у Мелітополі :)

12.10. За місяць українські військові ліквідували сімох російських генералів, а за 10 років в Афганістані СРСР втратили п'ять генералів.

12.35 Усі громадяни України, які через військову агресію росії та військові дії на території України, змушені були стати переселенцями, можуть отримати допомогу від держави.

12.57 Національний спротив, мітинги наших громадян на окупованих територіях, партизанський рух та контратаки ЗСУ зі звільненням територій ускладнюють реалізацію планів ворога. Тож путін може спробувати нав’язати Україні «корейський» сценарій.

13.20 Президент США Джо Байден виступив з промовою на Замковій площі у Варшаві. Він заявив, що війна рф в Україні стала стратегічною помилкою та провалом росії.

13.45 Спеціалісти Кременчуцького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області з 21 по 25 березня перевірили 16 місць перебування вимушених переселенців.

14.10 Силами оборони України відновлено контроль над населеними пунктами Тростянець та Гусарівка.

14.34 Російські окупанти вбили в Славутичі трьох учасників проукраїнської мирної акції, а в Ірпені - директорку дитсадка та її чоловіка.

15.00 В росії новобранців весняного призову від 2004 року народження відправлятимуть на війну в Україну.

15.22 Кожен українець, будинок якого постраждав через війну Росії проти України, зможе зафіксувати понесені збитки через додаток «Дія». Завдяки цьому Кабмін зможе підрахувати збитки й оцінити, скільки коштів потрібно Україні на відбудову.

15.45 Упродовж минулої доби на Миколаївщині підрозділи протиповітряної оборони 80-ої окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ знищили три крилаті ракети, які запускав ворог.

16.11 Ситуація з бажаючими воювати за ОРЛО на окупованих територіях Луганщини, схоже, зовсім кепська. Серед бойовиків так званої «ЛНР» засвітилися вже навіть вихідці з африканських країн.

16.35 Російські окупанти можуть застосувати боєприпаси із хімічною зброєю. Однією з речовин нервово-паралітичної дії, що використовується для оснащення таких боєприпасів, є зарін.

16.57 Російські окупанти ракетними та авіаударами почали знищувати українські запаси нафти та їжі. Паралельно рф стягує нові сили до нашого кордону, що може означати швидкий початок спроб путінської армії просунутися за всіма напрямками вглиб території України.

17.26 Сьогодні в Будапешті відбулася акція вшанування пам‘яті загиблих у Маріуполі. Акція пройшла біля меморіалу «Взуття на березі Дунаю», який вшановує пам’ять угорських євреїв, знищених нацистами.

17.34 На Полтавщині Служба безпеки України затримала колаборантку, а також заблокувала ботоферму.

18.19 Кабмін ухвалив постанову  № 367, згідно з якою останнім днем подання запитів (заявок) для отримання допомоги в рамках Програми «єПідтримка» є 31 березня.

19.22 Наступний раунд переговорів росією та Україною пройде в очному форматі в Туреччині найближчими днями.

19.36 Завтра, 28 березня, Кременчук попрощається з двома Героями, які загинули в бою за захист України - Євгеном Кондрашовим та Давидом Костровим.

20.01 Захищаючи Україну від російських окупантів, загинув 35-річний кременчужанин Іван Молдовчук.

20.17 У Чорнобилі окупанти розгорнули тимчасовий пункт управління угрупуванням військ Східного воєнного округу та командний пункт 38-ї окремої мотострілецької бригади.

20.24 В Семенівці Кременчуцького району попрощалися з двоюрідними братами, які в один день загинули в Костянтинівці Донецької області - Максимом Бурлаковим та Дмитром Трихном.

21.02 Зеленський дав інтерв’ю представникам російських ЗМІ  -  YouTube-каналу «Зыгарь», телеканалу «Дождь», порталу «Медуза» та видань «Коммерсантъ» і «Новая Газета».

21.51 Україна не сяде за стіл переговорів з Росією, якщо йтиметься про демілітаризацію чи «денацифікацію». Про це президент Володимир Зеленський заявив в інтерв'ю російським ЗМІ.

22.43 На Донеччині загинув 19-річний військовий з Полтавщини Євген Єгунов. Вічна пам'ять Герою!

23.07 У Кременчуці офіційно зареєстровано 1700 переселенців, хоча насправді їх більше. Про це повідомив міський голова Кременчука Віталій Малецький. 

Теги: війна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх