Захисника Зміїного, що послав російський корабель, відзначили нагородою

29.03.2022, 19:10 Переглядів: 2 505

 

Автор фрази «Русский военный корабль, иди нахуй» повернувся на рідну Черкащину

Прикордонник Роман Грибов - автор відомої фрази «Русский военный корабль, иди нахуй» - повернувся з полону на рідну Черкащину, повідомили в МВС. Йому вручено відзнаку «За заслуги перед Черкащиною».  

Мав за честь вітати на Батьківщині нашого без перебільшення легендарного військового. Роман брав участь в обороні острова Зміїний. Черкащанин разом із побратимами продемонстрували всьому світові твердість і міцність українського духу, нашу незламність. Від усієї громади вручив Романові відзнаку «За заслуги перед Черкащиною», - написав голова Черкаської ОВА Ігор Табурець.

Роман Грибов – прикордонник, який відповідав на вимоги російського військового корабля здатися і вказав окупантам напрямок руху.

24 березня стало відомо, що в Україну повертаються 19 моряків з острова Зміїний і ще 10 військовослужбовців. Українців обміняли на російських моряків.

Росія атакувала з кораблів острів Зміїний першого дня війни, 24 лютого.  Окупанти з погрозами вимагали від українських прикордонників здатися. Агресор використав міжнародний канал зв’язку з безпеки судноплавства.  Після обстрілу зв'язок з українськими прикордонниками було втрачено. ДПСУ повідомила, що острів захопили окупанти. 

26 лютого в російських ЗМІ з'явилася інформація, що в тимчасово окупований Росією Севастополь доставили військовослужбовців України, які перебували на Зміїному.

28 лютого стало відомо, що захисники Зміїного живі.

Автор: Ольга Мінчук Джерело фото: ФБ Ігор Табурець Джерело відео: ФБ Ігор Табурець
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх