Переможемо: 43-й день повномасштабного вторгнення росії

7.04.2022, 00:00 Переглядів: 1 755

 

Тримаймо стрій!

24 лютого, о 5.00 Путін почав вторгнення на українську територію, яке назвав «військовою операцією». В Україні ввели воєнний стан. Бої тривають у різних частинах країни уже протягом сорока двох діб. «ТелеграфЪ» увесь цей час оперативно повідомляв усю важливу і перевірену інформацію. Сьогодні ми продовжимо.

Зберігайте спокій. Вірте в перемогу.

00.17 Після «Добрий вечір, ми з України» пресслужба Міністерства оборони України пропонує новий шлягер проти ночі. Пісня про добрива - автор слів і музики солістка академічного ансамблю пісні та танцю ЗСУ.

00.29 Командуючий російськими військами на східному напрямку генерал-майор Тимур Трубієнко – уродженець України, народився та навчався у Кременчуці. Тут проживають його родичі, мама. Він віддає накази бомбити Харківський напрямок.

1.01 Під час війни багато українців не мають зайвих коштів, і такі зобов’язання, як оплата комунальних послуг, відходять на другий план. Нинішня ситуація не звільняє вас повністю від оплати комунальних послуг, однак деякі послаблення все ж таки є – за протермінування оплати платежів не нараховується жодна пеня і штрафи.

2.02 Український мовний омбудсмен Тарас Кремінь заявив, що 21 березня Генеральна асамблея Європейської федерації національних мовних інституцій (EFNIL) одноголосно вирішила надати Україні статус асоційованого члена EFNIL.

2.29 Глава Миколаївської ОВА Віталій Кім показав, як патрульна поліція разом із ЗСУ знищують техніку окупантів у частково захопленій Херсонській області.

3.02 ЦПД при РНБО України підтверджує, що Росія готує нові провокації в Бєлгороді і продовжує звинувачувати у всьому Україну.

3.30 Російська агресія створила загрози для усіх країн Чорноморського регіону. Про це розповів Міністр оборони України Олексій Резніков під час віртуальної зустрічі з колегами-міністрами, організатором якої виступила турецька сторона.

4.03 Окупаційні війська викрадають мирне населення, щоб потім видавати українських громадян за військовополонених. Одного з чоловіків на відео впізнали його родичі.

4.30 За добу зенітні ракетні війська знищили три повітряні цілі: крилату ракету, БпЛА та один літак.

5.01 Сполучені Штати Америки відправили в Україну 100 так званих дронів-камікадзе Switchblade.

5.28 Евакуаційні рейси від Укрзалізниці на 7 квітня.

6.02 На кожен російський танк Україна матиме 10 протитанкових систем. Державний секретар США Ентоні Блінкен зазначає, що всі сценарії війни з рф завершаться перемогою України.

6.20 У Сумській області ЗСУ збили ворожу ракету, яка летіла в напрямку Полтави.

6.29 Федеральне бюро розслідувань США отримало контроль до тисяч маршрутизаторів і брандмауерів російських хакерів.

7.31 У Мелітополі самопроголошена влада мародерствує під силовою підтримкою російських солдатів. Про це в ефірі національного марафону заявив Міський голова Мелітополя, Іван Федоров.

8.02. Уряд США допомагає доставити в Україну 5 тисяч станцій Starlink. Вони забезпечать необмежену безперебійну передачу даних із будь-якої точки України.

8.30. У лікарні «Кременчуцькій» з’явилися фахівці, яких не було раніше – там працюють переселенці.

8.46. До реанімації кременчуцької лікарні ушпиталили 13-річну дівчину, яка отруїлася пігулками.

9.07. Яка ситуація на фронті станом на ранок 7 квітня, читайте ТУТ. Українські воїни продовжують «валити» орків, а російські вояки відмовляються воювати в Україні.

9.29. Бійці Збройних сил України знищили п’ятьох загарбників, ще трьох взяли у полон біля перекинутого «Уралу», набитого награбованим майном українців.

10.00. Арестович назвав росію «грандіозною фабрикою з виробництва понтів», бо загрожували Фінляндії і не змогли пройти селище на Сумщині.

10.07. Раніше судимий ексміліціонер з Кременчука за гроші повідомляв оркам координати позицій ЗСУ. У помешканні зрадника знайшли гранату.

10.36. Поліцейські разом з кременчужанами допомогли 90-річному дідусю, який не міг згадати дорогу додому та заблукав на вулиці Київській.

10.58. На російсько-українській війні загинув 26-річний кременчужанин Антон Коробка.

11.30. По всьому периметру лікарні «Кременчуцька» встановлять камери відеоспостереження. Як працює медзаклад під час війни, читайте ТУТ.

11.45. На Запоріжжі рашисти пропонують соляру за молодих дівчат.

12.03. Вчора на території Козельщинської ОТГ встановили рекорд по затриманим п’яницям за кермом.

12.21. Прямі військові втрати росії за 42 доби повномасштабної війни в Україні склали $12,19 млрд. За цей час померло майже 19000 окупантів.

12.47. Підпали прирівняли до диверсії: на Кременчуччині зафіксовано 4 навмисні підпали сухої трави.

13.15. На поминальні дні жителі Кременчуцького району зможуть відвідати кладовища.

13.44. Наступного тижня мають призначити командирів добровольчих формувань на Кременчуччині.

14.12. У Маріуполі внаслідок бомбардування живцем згоріли майже 50 людей.

14.40. Кошти, зібрані на потреби тероборони, Кременчуцька РВА хоче витратити на купівлю бронежилетів.

15.07. 72 окрема механізована бригада імені Чорних Запорожців поділилася світлиною, на якій видно, як орки втопили танк. На березі залишилися лише недопита пляшка з алкоголем та каска.

15.55. Триває збір для військових Збройних сил України, які знаходяться у Кременчуці. Розшукують рації, сокири та кувалди.

Можна принести допомогу на офіс (вул. Миколаївська, 9) або скинути кошти на картку 5168755460873165.

16.10. Кременчуцький будинок дитини поки евакуювати на захід України не будуть. Дорога це стрес, а Полтавщина безпечна область.

16.33. У лікарні інтенсивного лікування «Кременчуцька» знаходиться поранена жінка з Харкова. Як розповіла ТЪ директорка лікарні Оксана Корлякова, ця пацієнтка була однією з перших переселенців, які приїхали у наше місто.

16.52 Святкувати свій день народження очільник Полтавської ОВА буде разом з Перемогою.

17.11 За словами Дмитра Луніна, Кременчуцький нафтопереробний завод, по якому в ніч на 2 квітня був нанесений ракетний удар, наразі не працює. Зараз обласна влада шукає шляхи поновлення запасів пального для економіки, армії та населення.

17.35 Усі суди в Кременчуцькому районі працюють в штатному режимі. Судова гілка влади не підконтрольна військовій адміністрації, втім, взаємодіє з нею.

17.55 Поліція арештувала активи товариства, кінцевим бенефіціаром якого є дружина нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука – телеведуча Оксана Марченко. До переліку увійшли три квартири, два майнові комплекси, предмети мистецтва та транспортні засоби.

18.29 Заступник начальника штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ, бригадний генерал Олександр Грузевич заявляє, що після перегрупування військ росія спробує здійснити повторний наступ на Київ

19.00 МВС спільно з експертами компанії Google розпочали проєкт з оцифрування наслідків військової агресії рф проти України.

19.25 Російські окупанти нанесли авіаудар по шляхопроводу біля станції Барвінкове у Харківській області (Донецька залізниця). Це єдиний контрольований Україною виїзд залізницею із Слов’янська, Краматорська і Лиману.

19.51 Ситуація з пальним на Полтавщині повністю контрольована, повідомив начальник Полтавської обласної військово адміністрації Дмитро Лунін. Аграрії та військові пальним забезпечені.

20.23 Останнім часом тривалість повітряних тривог скоротилася з кількох годин до буквально хвилин 15. Як пояснили у Повітряних силах, російська армія зменшила інтенсивність ракетних обстрілів України, віддає перевагу точковим ударам, але загроза нікуди не поділася.

21.15 Призов на строкову військову службу до Збройних Сил України та інших військових формувань у квітні-червні 2022 року не проводитиметься.

21.44 Полтавщина готова прийняти ще до 20 тисяч переселенців - до 60 тисяч зареєстрованих.

22.17 Рашисти сьогодні обстріляли Харків та район - 14 постраждалих, одна жінка загинула.

23.03 У Горішніх Плавнях попрощалися з воїном Віктором Дичуком. Старший лейтенант Збройних сил України загинув 17 березня у боях за Чернігівщину.

23.33 Кінологічний центр поліції Полтавщини став надійним прихистком для службових собак, евакуйованих з Харківщини

Теги: війна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх