Україна стала частиною мовного простору Європейського союзу

7.04.2022, 02:02 Переглядів: 773

 

Сьогодні фронт боротьби за Україну – це і фронт утвердження української мови

Український мовний омбудсмен Тарас Кремінь заявив, що 21 березня Генеральна асамблея Європейської федерації національних мовних інституцій (EFNIL) одноголосно вирішила надати Україні статус асоційованого члена EFNIL.

- Сьогодні фронт боротьби за Україну - це і фронт утвердження української мови. Тому для нас велика честь приєднатися до континентальної родини мовних інституцій. Адже членство в EFNIL надасть Україні можливість формувати стратегію законодавчого захисту української мови як майбутньої мови ЄС. У цей непростий для України час нам дуже важлива підтримка провідних мовних інституцій Європи - наших міжнародних партнерів, - наголосив Кремінь у Facebook.

Виступаючи на засіданні Генасамблеї EFNIL, омбудсмен розповів про лінгвоцид, який чинять росіяни у тимчасово захоплених районах Донецької та Луганської областей. Там вороги оголошують, що після поновлення навчання у школах не вивчатимуться українська мова, українська література та історія України.

У пресслужбі мовного омбудсмена пояснили, що EFNIL поєднує національні мовні інституції країн-членів ЄС. Серед її завдань — контроль за дотриманням мовного законодавства, захист державних мов, збирання матеріалів про мовну політику в ЄС та залучення до вивчення офіційних європейських мов.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх