Україна - понад усе: 35-й день повномасштабного вторгнення росії

30.03.2022, 00:00 Переглядів: 1 818

 

Віримо в перемогу!

24 лютого, о 5.00 Путін почав вторгнення на українську територію, яке назвав «військовою операцією». В Україні ввели воєнний стан. Бої тривають у різних частинах країни уже протягом тридцяти чотирьох діб. «ТелеграфЪ» оперативно повідомляв усю важливу і перевірену інформацію у матеріалах:

Сьогодні ми продовжимо.

Зберігайте спокій. Вірте в перемогу.

00.11 На Полтавщині дівчинка у супроводі батька-поліцейського виконала доручення своїх однолітків: передала воїнам Збройних Сил України дитячі малюнки з побажаннями якнайшвидшої перемоги над ворогом та миру в усьому світі.

00.31 У районі Ізюму ЗСУ збили один винищувач-бомбардувальник та один БПЛА окупантів.

1.01 Кабмін зараз готує програму підтримки людей, яких російські окупанти силоміць депортували до рф. Уже чимало людей змогли повернутися до України з російської території, куди їх примусово перемістили.

1.36 Під Чугуєвом виявили тіла російських військовослужбовців без слідів насильницької смерті. Схоже, що командування кинуло своїх же вмирати від холоду і голоду.

2.02 У Генштабі заявляють, що загарбники намагаються ввести в оману так званим «відведенням військ» і їх відмовою від задуму оточення Києва.

2.29 Уродженець села Остап’є 33-річний Олександр Бибик загинув від російських військ, виконуючи бойове завдання на Київщині. Вічна пам'ять Герою!

3.03 Відбулася провокація в пункті пропуску Рижівка Сумської області. Там орки встановили свій БТР, самі ж його підірвали.

3.33 Бійці спеціальних загонів швидкого реагування з новосибірського, омського та іркутського ЗМОП подали рапорти на демобілізацію, не бажаючи брати участі у війні, яку росія веде в Україні.

4.00 Число загиблих в результаті попадання ракети у будівлю облдержадміністрації в Миколаєві зросла до 12, поранених – 34.

4.32 У районі проведення операції Об'єднаних сил 29 березня наші захисники успішно відбили 4 атаки ворога. Знищили 7 танків, 7 одиниць броньованої та 2 одиниці автомобільної техніки, а також одну протитанкову гармату МТ-12 противника.

5.00 Зеленський потролив росіян Чорнобаївкою. Він заявив, що саме ЗСУ змушують російських окупантів скорочувати бойові дії на Київському та Чернігівському напрямках. Про Чорнобаївку теж можна сказати, ніби російська авіація просто вирішила поменше літати, а російська техніка менше їздити.

5.27 У застосунку «Дія» можна подати заявку на компенсацію за втрату будинку чи квартири внаслідок бойових дій.

6.00 Радник голови Офісу президента Олексій Арестович заявив, що російська влада не поставить країну на межу загрози ядерної війни.

6.31 У Росії заявили, що взяли в «полон» двох бійців українського полку «Азов», серед них автора хіта «Путін - х@йло», але цілі і неушкоджені хлопці записали окупантам відео із Харкова.

7.02 росія та її численна агентура в міжнародних організаціях заперечують факти транспортування та накопичення російськими військами великої кількості боєприпасів у безпосередній близькості до об'єкта «Укриття» Чорнобильської АЕС.

7.29. Укроборонпром відсторонив Сергія Бичкова від виконання ним повноважень генерального директора Державного підприємства «Антонов». Підставою стало службове розслідування через втрату найбільшого у світі літака Ан-225 «Мрія».

8.04. Російські вояки пишуть рапорти з проханням розірвати контракти, хочуть повернутися в пункти постійної дислокації. З Південної Осетії та Абхазії до України перекинули 2000 військовослужбовців; також планують провести мобілізацію на Луганщині.

8.23. Номери екстрених служб відновлюють свою роботу на Полтавщині.

8.50. Кременчуцькі волонтери збирають кошти для пошиття розгрузок військовим.

9.17. У Кременчуці 8-річний хлопчик випив розчинник, його забрала «швидка».

9.31. Кременчужани сьогодні можуть почути вибухи та постріли.

10.05. Заступницю голови Бердянської РДА звинувачують у державній зраді.

10.27. На Полтавщині у квартирі знайшли мертвими батька та 4-річного сина: їх вбили.

11.00. Фракція ОПЗЖ припинила своє існування у Полтавській обласній раді.

11.30. Додаток «Тривога» працював зі збоями, але його вже полагодили. Як минула доба у Кременчуцькому районі, читайте у цьому матеріалі.

12.06. 33-річну українку зґвалтували двоє п'яних рашистів після того, як вбили її чоловіка. Вона розповіла про жах, який пережила. Нелюди сказали їй замовкнути, а інакше її син побачить, як мозок матері розлетиться по стінах.

12.25. Потрібна ваша допомога, щоб викупити берці для наших захисників. Ціна питання – 25 600 грн, вже є 2 203 грн.

12.45 Окупанти втратили вже 131 літак та 131 гелікоптер, 605 танків та понад 17 тисяч військових.

13.08 Російські окупанти вкотре підтвердили, що вони є справжніми військовими злочинцями, які ігнорують усі правила та принципи ведення війни. У Маріуполі вони обстріляли будівлю зі знаком «Червоний Хрест».

13.33 Окупанти деморалізовані, знайти «добровольців» для поповнення їх лав не можуть. За версією Генштабу ЗСУ, вибухи у Бєлгороді сталися внаслідок нехтування правилами безпеки та порушення вимог транспортування боєприпасів.

14.00 Підприємства групи Ferrexpo передали автомобілі для гуманітарних потреб ЗСУ та тероборони України. Усього Ferrexpo передала понад 70 автомобілів різного класу на загальну суму понад $3,5 млн.

14.23 Головне управління розвідки Міноборони України здобуло список військовослужбовців 1327-го центру застосування розвідувальних підрозділів та підрозділів спеціального призначення ГРУ міноборони росії, що скоюють воєнні злочини проти народу України.

14.50 Депутат Ізюмської міської ради від політичної партії «Опозиційна платформа – За життя» Анатолій Фомічевський завів в місто Ізюм Харківської області російських загарбників.

15.15 Росіяни вирішили перекинути зусилля на Схід, бо там відпрацьоване постачання та забезпечення їхніх військ з Ростовської області. Ці канали постачання українські ЗСУ переважно не дістають.

16.00 На території Кременчука та Кременчуцького району час дії комендантської години змінився. Вона знову триватиме з 20:00 до 6:00.

16.51 Інді-артистка PETROVOCHKA разом із саунд-продюсером TRIXVEL презентували сингл про актуальні події – «Вогонь на сніг». Це трек-рефлексія у стилі dance house.

17.23 На Полтавщині від початку війни поліція знешкодила 9 вибухонебезпечних предметів. Усі вони ідентифіковані, а залишки стануть речовими доказами воєнних злочинів.

17.45 Кременчук попрощався із 53-річним бойовим медиком, сержантом В’ячеславом Адольфовичем Онопченком. Військовий загинув 14 березня від артилерійського обстрілу важкого калібру в районі населеного пункту Мощун, Київська область. 

18.16 В Ірпені загинуло близько 300 мирних мешканців, заявив мер міста Олександр Маркушин, 50% інфраструктури міста зруйновано.

18.50 Україна підготувала пакет документів для проведення особистої зустрічі Володимира Зеленського та Володимира Путіна. Їх передали російській делегації під час переговорів у Стамбулі.

19.30 Російські окупанти почали мінувати територію України новітніми мінами ПОМ-3 «Медальйон». Це російські протипіхотними боєприпасами із сейсмічним датчиком.

20.02 Зеленський поспілкувався телефоном із президентом Сполучених Штатів Джо Байденом - обговорили конкретну оборонну підтримку.

20.51 Російські окупанти частину своїх військ перекидають на схід України, проводять передислокацію на Київському та Чернігівському напрямках.

21.23 Штати передадуть уряду України пряму бюджетну допомогу в розмірі $500 мільйонів – на додаток до підтримки в оборонній та гуманітарній сферах.

21.39 Мешканцям Чернігова кременчужани допомагають вибратися з міста та евакуюватися. Для цього необхідно завчасно записатися 096-969-34-82 (Сергій) або 096-23-63-080 (Анастасія). 

22.00 З 1 квітня в Україні поступово розпочнуть роботу заклади культури та мистецтв.

22.29 Дві ракети окупанта влучили в нафтобазу в Дніпрі. Об‘єкт знищено, уламки іншої ракети пошкодили ще два бензовози. Постраждалих або загиблих немає.

23.47 У білоруський центр радіаційної медицини у Гомелі привезли опромінених російських терористів, які захопили ЧАЕС.

Теги: війна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх