росія накопичує боєприпаси біля «Укриття» ЧАЕС, хоча й заперечує це - Генштаб ЗСУ

30.03.2022, 07:02 Переглядів: 985

 

Діяльність російсько-окупаційних військ у будь-який момент може призвести до детонації боєприпасів

росія та її численна агентура в міжнародних організаціях заперечують факти транспортування та накопичення російськими військами великої кількості боєприпасів у безпосередній близькості до об'єкта «Укриття» Чорнобильської АЕС. Про це повідомила пресслужба Генерального штабу Збройних сил України.

Там зазначають, що діяльність російсько-окупаційних військ у будь-який момент може призвести до детонації боєприпасів, пошкодження «Укриття» та радіаційного зараження території, де мешкають сотні мільйонів європейців.

- Наголошуємо, що, як і в більшості інших випадків, російська федерація та її агенти впливу поширюють дезінформацію», - заявили у Генштабі.

Там зауважують, що використання Чорнобильської зони для транспортування та накопичення боєприпасів, а також розміщення командних пунктів російських військ там здійснюють свідомо, оскільки ЗСУ не можуть вести на території зони відчуження бойові дії.

Ризик детонації російських боєприпасів є високим і без ведення бойових дій через нехтування окупантами заходами безпеки, а також масове використання старих та некондиційних боєприпасів.

Такі інциденти трапляються на російських складах та арсеналах регулярно і в мирний час, що є загальновідомим, додали у Генштабі.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх