Україна - понад усе: 37-й день повномасштабного вторгнення росії

1.04.2022, 00:00 Переглядів: 2 212

 

Віримо в перемогу!

24 лютого, о 5.00 Путін почав вторгнення на українську територію, яке назвав «військовою операцією». В Україні ввели воєнний стан. Бої тривають у різних частинах країни уже протягом тридцяти шести діб. «ТелеграфЪ» оперативно повідомляв усю важливу і перевірену інформацію у матеріалах:

Сьогодні ми продовжимо.

Зберігайте спокій. Вірте в перемогу.

00.36 На Харківщині через загрозу авіаударів евакуювали жителів Барвінкового. Частина відправилася до Кременчука та Полтави.

1.01 Троє російських загарбників загинули та ще 25 окупантів госпіталізували в Олешківському районі на Херсонщині. При цьому причиною втрат особового складу окупантів стали не бойові дії, а бджоли.

1.33 У Бучі теж є свій «привид». На його рахунку понад 50 знищених росіян. Колишній мисливець, який залишився в Бучі на Київщині, щоночі влаштовує безжалісні полювання на російських окупантів.

2.05 Силами 36-ї окремої бригади морської піхоти, спільно з підрозділами інших складових сил оборони України, утримується кругова оборона міста-героя Маріуполя.

2.33 Бійці полку «Азов» у Маріуполі харчуються один раз на день, п'ють технічну воду та заощаджують боєприпаси. Але це не заважає їм самовіддано боротися з російським агресором та завдавати йому суттєвих втрат.

3.03 В Україні запустили програму Prozorro+ з пошуку постачальників для гуманітарних потреб країни.

3.35 Українські військові 60-тої окремої піхотної бригади визволили 11 населених пунктів у Херсонській області — ті вже повністю перебувають під контролем ЗСУ.

4.01 Зеленський повідомив про позбавлення звання генералів екс-начальників Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова та Управління СБУ в Херсонській області Сергія Криворучка. 

4.29 Пентагон не знає, що сталося з величезною колоною російської техніки під Києвом.

5.02 У президента російської федерації володимира путіна є три основні опори - секретні служби, поліція та армія. На думку експертів, в Росії зараз малоймовірний «палацовий переворот».

5.34 СБУ перехопила телефонну розмову російського загарбника з дружиною, у якій він скаржиться, що такого не було навіть у Чечні, і вони готові бунтувати, самовільно покидаючи службу.

6.02 Адмірал Тоні Радакін, який є начальником штабу оборони Об'єднаного Королівства, констатував, що путін допустився катастрофічних помилок під час спроби захопити Україну.

6.31 Частина військовослужбовців з «Південної Осетії» відмовилася брати участь у бойових діях на території України та самостійно повернулася до Цхінвалі.

7.03. Ferrexpo придбала партію препарату L-тироксин для лікування щитовидки. Препарати видаватимуть пацієнтам безкоштовно.

7.29. Відремонтований на КВБЗ поїзд ДПКр-3 обслуговуватиме маршрут Львів-Чернівці.

8.01. Футболісти Безус та Зозуля віддали свої футболки на аукціон допомоги захисникам України.

8.28. Як пороблено! У російському Бєлгороді вибухнула і загорілася нафтобаза.

9.05. Орки вивозять з України до білорусі награбоване майно та автівки. На тимчасово зайнятих територіях окупанти змушують підприємців до переходу на розрахунок за товари та послуги у російських рублях.

9.30. Збираємо допомогу хворим, серед яких діти, у Балаклію Харківської області.

10.06. У «Дію» подали більше 25 000 заявок про компенсацію житла.

10.28. У центр, де живуть переселенці, для телевізора потрібна приставка Т2 або Android чи антена. Готові придбати за доступною ціною.

10.48. На Полтавщині шукають безвісти зниклого Олексія Нетьосова.

11.00. У Кременчуцькому районі на блокпості затримали людину з гранатами та набоями. На Кременчуччині ситуація спокійна, підпали сухої рослинності майже припинились. За минулу добу поліцією був виявлений один п'яних за кермом – у селі Піщаному.

11.39. На Кам'янському водосховищі браконьєри виловили 100 кг риби, їх затримали. Збитки, завдані рибним ресурсам України, становлять 20 095 грн.

12.06. Окупанти, які залишили ЧАЕС, вкрали там все, що могли, навіть ложки. Вони розграбували готель, розташований поруч із АЕС.

12.29 У Кременчуці та районі добровольчі формування територіальної оборони поки не створені. Але процес їх створення триває - йде погодження, перевірки та оформлення документів.

12.53 Російський президент володимир путін може не взяти участі у підписанні мирного договору з Україною, оскільки до цього часу його можуть скинути з посади або вбити. Про це заявив колишній керівник британської розвідки MI6 Крістофер Стіл.

13.17 ЗСУ знищили вже 17 700 росіянців. А також 625 їхніх танків, 143 літака і 131 вертоліт.

13.41 Російські окупанти отримали величезні дози радіації через наказ їхніх командирів рити окопи в лісі у зоні відчудження.

14.05 За добу ЗСУ взяло під контроль 28 населених пунктів у Київській та Чернігівській областях

14.29 У Кременчуці та Кременчуцькому районі припиняє діяльність фракція ОПЗЖ.

14.49 У кремлі вважають, що вибух із подальшою пожежею на нафтобазі в російському Бєлгороді не сприятиме створенню комфортних умов для продовження переговорів з Україною.

15.19 У боротьбі з російськими окупантами загинули лікар-хірург, військовий медик з Вишгорода Василь «Розенбаум» Василь Яковенко та його названий син Іван Молдавчука, вихованець кременчуцької школи-інтернат.

15.37 Тепер вже колишній завідувач відділенням, кандидат медичних наук Ростислав Зауральський повідомив журналістам, що відділення трансфузіології Кременчуцького перинатального центру 31 березня припинило своє існування.

16.00 Вчора, 31 березня, в селищі Семенівка Кременчуцького району попрощалися з полеглим Героєм - Юрієм Володимировичем Синюгіним, 11 серпня 1983 року народження.

16.19 25 березня парламент ухвалив законопроєкт №7190, який фактично зрівняв громадян України з жителями ЄС у питаннях купівлі транспортних засобів. На час діє воєнного стану будуть прибрані деякі податки та збори при розмитненні автомобілів, а саме – ПДВ та акциз. Тож вживані автомобілі в Україні можуть подешевшати на тисячі доларів.

16.39 Окупаційні війська використовують українських дітей в якості живого щита для військової техніки.

17.00 Рада схвалила законопроєкт, що визначає порядок націоналізації майна, яке належить громадянам росії та українцям, які публічно заперечують російсько-українську війну.

17.37 На Полтавщині скоротили час комендантської години. Знову. Відзавтра, 2 квітня, вона триватиме з 21.00 до 6.00.

18.02 Кременчужан прохають допомогти терміново викупити генератор, який дивом знайшли для артилерійської бригади, якою керує кременчужанин. Вартість - 29 160 гривень. 4149 6293 5197 6592 (Кирило Жуков).

18.12 На Полтавщині з 2 квітня 2022 року скасовують заборону на продаж міцного алкоголю.

18.49 Депозити на період воєнного стану будуть гарантувати на 100%. Після війни державна гарантія за вкладами становитиме 600 тис. гривень - утричі більше, ніж зараз.

19.17 86 українських військовослужбовців, серед яких 15 жінок, звільнено в Запорізькій області в рамках обміну з рф.

19.44 Зведений загін рятувальників із Полтавщини повернувся додому з Харкова, де з 6 березня ліквідував наслідки ворожих обстрілів - у ліквідації пожеж, розбиранні завалів і порятунку людей зі зруйнованих будівель.

20.19 На Полтавщині виявили ворожий безпілотник-розвідник, який може літати на 120 км від пункту управління, а в автономному режимі - на 600 км.

21.29 В Україні розпочали прийом заявок від бізнесу за програмою «Робота для внутрішніх переселенців»  для виплати 6,5 тис. грн за кожного працевлаштованого.

21.50 Президент країни-загарбника путін не відмовляється від ідеї знищення України. Він хоче парад перемоги на 9 травня – і попереду ще багато боїв. Про це заявив в ефірі національного телемарафону секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов.

22.15 На 28 році обірвалося життя військового Збройних сил України Тонкошкура Владислава Віталійовича. Про це повідомляє Козельщинська громада. Герой загинув внаслідок поранення, отриманого на війні з російськими окупантами.

22.30 Викладачі Кременчуцького національного університету організували виробництво розгрузок, «плитоносок» та спальників для бійців.

23.31 Керівник Миколаївської ОДА/ОВА Віталій Кім опублікував повідомлення про встановлення грошовоі? винагороди за добровільно передану ЗСУ бои?ову техніку РФ й пожартував, що тих, у кого її забагато назбирається, позбавлятимуть субсидій.

Теги: війна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх