Україна - понад усе: 36-й день повномасштабного вторгнення росії

31.03.2022, 00:00 Переглядів: 1 604

 

Віримо в перемогу!

24 лютого, о 5.00 Путін почав вторгнення на українську територію, яке назвав «військовою операцією». В Україні ввели воєнний стан. Бої тривають у різних частинах країни уже протягом тридцяти п'яти діб. «ТелеграфЪ» оперативно повідомляв усю важливу і перевірену інформацію у матеріалах:

Сьогодні ми продовжимо.

Зберігайте спокій. Вірте в перемогу.

00.07 У рф для економії паперу змінили розмір квитків для проїзду в транспорті.

1.01 Російські окупанти відкрили вогонь у бік Мар'їнки. Під час обстрілу вони застосували фосфорні снаряди. Окупанти також обстріляли Георгіївку, Новокалинове, Очеретине. Постраждалих та жертв немає.

1.33 Підрозділами Сил оборони відновлено контроль над населеними пунктами Орлове, Заградівка, Кочубєєвка.

2.02 У Маріуполі бійці окремого загону спеціального призначення «Азов» у середу знищили три ворожі танки та 64 російських піхотинців.

2.30 Підрозділи Збройних Сил України «зачистили» від окупантів село Мала Рогань на Харківщині

3.05 Google створив спеціальний фонд підтримки стартапів в Україні Google for Startups Ukraine Support Fund розміром $5 млн.

3.28 Повітряні сили України вразили чотири літаки, один БПЛА та дві крилаті ракети.

4.03 Переговори з російською делегацією в онлайн форматі відновляться 1 квітня.

4.31 Найближчим часом у відставку буде відправлено керівника Головного управління військової розвідки Франції генерала Еріка Відо, через помилкові оцінки щодо реалістичності російського вторгнення в Україну.

5.01 Глава української делегації на переговорах з рф Давид Арахамія оцінив роль російського бізнесмена Романа Абрамовича - додатковий канал зв'язку.

5.30 Штати відправили в Україну перші літаки з оборонною допомогою, яка передбачає 30 партій зброї.

6.01 Україна збиває ракети ворога переважно зенітними комплексами. Зараз на озброєнні ЗСУ є британські та американські зенітні комплекси.

6.32 російські війська почали використовувати аеропорт білоруського міста Брест для обстрілів території України.

7.00 російські окупанти замінували у Тростянці низку об’єктів, в тому числі цвинтар. Про це заявив під час вечірнього брифінгу голова Сумської ОВА Дмитро Живицький.

7.35. росіяни в Україні збили свій же літак.

8.00. На тимчасово зайнятих територіях України рф хоче сформувати свої органи влади. У росії відбирають співробітників силових структур, прокуратур та судів, які в подальшому будуть направлені в Україну.

8.36. З 1 квітня розпочинається «сезон тиші» в Україні, він триматиме до 15 червня.

9.01. Школяр з Харкова був коригувальником ворожого вогню, аж поки до нього не прийшли співробітники СБУ.

9.26. 31 березня о 9.21 оголосили повітряну тривогу у Кременчуці та Полтавській області. Відбій о 9.52.

9.41. Рашисти в Україні жеруть собак та ґвалтують неповнолітніх. А мародерство в українських будинках стало для них як похід у супермаркет.

10.07. Скільки російської тлі вже відправили на той світ наші захисники, читайте ТУТ. Збройні сили російської федерації – це збіговисько мародерів, нікчем та воєнних злочинців.

10.34. Комендантська година у Кременчуці, як і у всьому районі, встановлена з 20.00 до 06.00.

11.02. У Кременчуцькому районі підпали не припиняються. Вчора жінку у Кривушах вдалося затримати «на гарячому».

11.41. У звільненому Тростянці щодня знаходять тіла загиблих або закатованих. 90% міста – без опалення, світла, води та зв’язку.

12.11. Яка ситуація у Полтавській області станом на 31 березня? Магазини працюють без перебоїв; в області готуються будувати житло для переселенців.

12.33. За час війни окупанти примусово вивезли до росії вже 400 тисяч українців.

12.59. Порядок всиновлення дітей під час війни не змінено, а взяття під опіку чи піклування – спрощено.

13.25. Ворог проводить перегрупування військ для посилення наступу на Сході з метою захопити Донбас.

13.57. Начальник Полтавської ОВА підтвердив початок комендантської години у Кременчуці з 20:00.

14.18. На Полтавщині можуть дозволити продаж алкогольних напоїв, хоча питання ще не вирішено.

14.37. Вилов риби та вихід плавзасобів на Полтавщині заборонений з 1 квітня, хоча нерест починається з 16-го.

14.55. Кількість блок-постів на Полтавщині поступово скоротять утричі – стільки не потрібно.

15.01. У «Приват24» стався збій – проводяться регламентні роботи.

15.22 В Головному управлінні розвідки МО України опублікували персональні дані на окремих військовослужбовців 38 десантно-штурмової бригади (в/ч 92616, м. Брест) збройних сил білорусі і закликали їх відмовитись від участі у війні.

16.07 Російські війська «не виводяться, а переміщуються» територією України, і НАТО очікує на «додаткові наступальні дії» з боку кремля.

16.35 Українські бійці звільнили від російських окупантів 5 селищ у Запорізькій області. Більшість відбитих у орків населених пунктів розташовані в Гуляйпільському районі.

17.00 Президент країни-агресора володимир путін підписав указ про весняний призов на строкову військову службу. До армії мають призвати 134 500 осіб.

17.29 Голова Полтавської ОВА Лунін вважає, що дії мера Кременчука щодо світломаскування вулиць - незрозумілі, і «це його особиста відповідальність».

18.07 До Полтавщини найближчими днями прибуде 5 тисяч переселенців з Харківщини. Їх розселятимуть у Полтаві та Кременчуці.

18.36 Є ймовірність, що російські окупанти таки залишають Чорнобильську АЕС. Як повідомляє прес-служба НАЕК Енергоатому, «остаточно підтверджуючи наміри залишити Чорнобильську АЕС, російські окупанти склали та підписали «Акт прийому та передачі охорони Чорнобильської атомної електростанції».

19.04 Російські війська розстріляли колону волонтерів, які намагалися проїхати в Чернігів, щоб евакуювати звідти людей. Одна людина загинула, чотирьох важко поранено.

19.42 Всі лікарні Полтавщини відновили проведення планових операцій. Водночас медзаклади надають допомогу пораненим бійцям і цивільним.

20.14 Російські війська продовжують зосереджувати свої удари по Україні в чотирьох районах, включно з Києвом, заявив високопоставлений представник Міноборони США. У той же час Генштаб ЗСУ повідомляє, що окупанти збільшують потужності на Харківщині, Донеччині та Луганщині.

20.53 В Україні на час війни спростять систему оцінювання у школах. Державна служба якості освіти розробила рекомендації для шкіл: переважно без контрольних та за усним зворотнім зв'язком.

21.26 Заклади культури відкриються лише в тому разі, якщо у будівлі є бомбосховище або укриття. Про це під час онлайн-брифінгу зі ЗМІ заявив начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін.

22.18 З річки Псел, на межі Полтавської та Сумської областей, поблизу села Кам’яне, ДСНСники та Тероборона витягли російський танк. Він, тікаючи від українських військових, впав з містка та затонув разом з екіпажем.

23.02 Кременчук продовжує виконувати завдання Президента України Володимира Зеленського - відновлювати та зміцнювати економіку. Особлива увага приділяється будівельній галузі. Про це повідомив міський голова Кременчука Віталій Малецький.

23.36 Росіяни, які покинули Чорнобильську АЕС, забрали із собою українських Нацгвардійців, яких тримали у полоні з початку вторгнення в Україну 24 лютого.

Теги: війна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх