Переможемо: 41-й день повномасштабного вторгнення росії

5.04.2022, 00:00 Переглядів: 1 760

 

Тримаймо стрій!

24 лютого, о 5.00 Путін почав вторгнення на українську територію, яке назвав «військовою операцією». В Україні ввели воєнний стан. Бої тривають у різних частинах країни уже протягом сорока діб. «ТелеграфЪ» увесь цей час оперативно повідомляв усю важливу і перевірену інформацію. Сьогодні ми продовжимо.

Зберігайте спокій. Вірте в перемогу.

00.24  Кременчужани Probass ? Hardi (Артем Ткаченко та Максим Мокренко) презентували новий трек «Настане день». Це вже третій трек, який має надихнути українців на боротьбу. Раніше «Добрий вечір - ми з України!» та «Козаки йдуть» прогриміли на всю Україну та світ.

00.45 Унаслідок обстрілу Миколаєва касетними снарядами загинули 11 людей. Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив, що 1 дитина та 1 чоловік загинули внаслідок обстрілу дитячої лікарні, розташованої в центрі міста.

1.01 Супутникові знімки показують, що тіла вбитих мирних мешканців Бучі з'явилися на вулицях міста понад три тижні тому, коли місто було під окупацією російських військ.

1.31 Два університети з Харкова та Луганська перемістилися до Полтави.

2.29 Загинув захисник з Решетилівщини Петро Драюк, який свого часу з мамою переїхав із с.Дзензелівка Черкаської області до с.Хрещате. Вічна пам'ять Герою!

3.03 Російські агресори готуються до наступальних дій з метою захоплення Харкова. Основні зусилля противник зосередив на підготовці до наступальних дій.

3.35 Президент України Володимир Зеленський заявив, що якщо РФ не почне домовлятися про мир, то лихі 90-ті будуть здаватися ситими і спокійними.

4.02 Штаб ООС повідомляє про те, що російські загарбники під час обстрілів влучили у фенольний завод у Донецькій області.

4.29 Попри знищення 6 зерносховищ, голод Україні не загрожує, однак аграріям потрібен виторг. Про це в ефірі національного марафону повідомив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький.

5.01 Радник керівника Офісу президента Олексій Арестович заявив, що українські військові пошкодили повітряний пункт управління та фрегат окупантів.

5.34 До Держдуми рф внесли законопроект, згідно з яким за виконання іноземних санкцій керівництвом комерційних, або інших організацій передбачено кримінальну відповідальність до 10 років позбавлення волі.

6.03 У Bellingcat спростували заяви росії про непричетність до воєнних злочинів у Бучі.

6.34 Українців закликають долучатися до ініціативи «Сади Перемоги» і вирощувати фрукти, овочі та іншу городину у своїх домогосподарствах, на балконі чи прибудинковій ділянці. Це допоможе уникнути продовольчої кризи.

7.02 На авіабазу в польському місті Ласьк приземлилися американські винищувачі-бомбардувальники. В Польщі це назвали символом підтримки і посиленням східного флангу НАТО.

7.32. Близько 600 російських окупантів наразі в полоні в Україні. Українські військові, яких визволили з полону, розповіли про негуманне ставлення з російської сторони: їх тримали в полі, ямі чи гаражі, періодично виводили по одному, били прикладами, стріляли біля вуха та залякували.

8.05. 1200 воєнних злочинів, скоєних росіянами, зафіксували у Київській області. Ґвалтування, здійснене окупантом під час воєнного часу, кваліфікується як воєнний злочин. Він не має терміну давності, винуватець буде нести відповідальність.

8.31. У звільненій від рашистів Бучі виявили катівню.

9.00. Ворог кидає всі сили на встановлення повного контролю над Донецькою і Луганською областями. Російські окупанти продовжують блокувати Харків.

9.36. Скільки росіянської техніки та солдатів знищити українські захисники.

10.04. Над Дніпропетровщиною та Рівненщиною збили ворожі ракети.

10.31. У Кременчуцькому районі ситуація спокійна, п’яних за кермом та інших правопорушень поменшало. Правопорушення, пов’язане з вживанням алкогольних напоїв, виявили на контрольно-пропускному пункті одного із заводів міста. Військова служба правопорядку затримала людину в камуфляжній формі та напідпитку.

11.02. Підпали сухої рослинності у Кременчуцькому районі не припиняються, хоча їх стало менше.

11.15. 5 квітня в обід у Горішніх Плавнях лунатимуть вибухи. Зберігайте спокій та не панікуйте, це ГЗК.

11.40. На Полтавщині жінка загубила документи в іншому місті, на допомогу прийшли копи.

12.00. На Луганщині орки влучили у цистерну з азотною кислотою, яка викликає набряк легень і втрату зору.

12.39 Для мешканців Охтирки й Тростянця у Кременчуці збирають допомогу - харчі та медикаменти

13.07 Розвідка повідомляє, що 64-ту мотострілецьку бригаду, військові з якої катували та страчували мирних людей у Бучі, повертають в Україну.

13.36 За словами очільника Кременчуцького районного управління Держпродспоживслужби Олега Назарець, ціни на соціальні продукти харчування у Кременчуцькому районі за останній місяць майже не зросли. Виключення – рані овочі, які традиційно поставлялись з Херсонської та Миколаївської областей.

14.05 Зеленський дав велике інтерв'ю українським ЗМІ у вівторок, 5 квітня, в рамках всеукраїнського телемарафону. Він розповів про ситуацію на фронті після 40 днів війни, про покарання винних в масових убивствах в Бучі, а також про хід мирних переговорів з росією і, зокрема, щодо статусу анексованого Криму.

14.33 Колишній командувач силами НАТО в Європі Веслі Кларк попередив, що справжньою ціллю путіна є встановлення повного контролю над Східною Європою.

15.04 Розвідка здобула список військовослужбовців 96-ї окремої розвідувальної бригади 1 танкової армії Західного військового округу (в/ч 52634) з міста Нижній Новгород. Це саме ті військові рашисти, які катували та розстрілювали мирних людей на Київщині.

15.33 На півночі Полтавщини наша армія збила дві ворожі ракети. Уламками пошкодило лінії електропередачі, тому в п?яти селах поки що немає світла. В одному з сіл світла немає частково.

16.14 За словами очільника Кременчуцького районного управління Держпродспоживслужби Олега Назарець, його управління контролює умови розміщення вимушених переселенців. За його словами, наразі у Кременчуцькому районі знаходиться приблизно 10 тисяч вимушених переселенців. В основному із Харківської та Сумської області.

16.40 До Верховної Ради України внесли законопроєкт, який визначає порядок виплати компенсації Компенсація за зруйноване житло буде виплачуватись українцям із двох джерел: з українського бюджету та за рахунок стягнень із російської федерації. Черговість виплат складатиметься з 5 етапів. При цьому не всі, хто втратив своє житло через війну, зможуть отримати компенсацію за нього.

17.03 Росія готує масштабну провокацію в Маріуполі, щоб звинуватити у ній Україну. Для цього вже розроблено сценарії нових фейків, а російські пропагандисти готують відповідне підґрунтя.

17.16 Електропостачання до всіх сіл на півночі Полтавщини, які залишилися без світла через пошкодження ліній електропередачі уламками збитих ворожих ракет, уже відновлене.

17.35 На Полтавщині з початку війни побралися понад 1380 пар. Серед тих, хто одружується, - чимало військових.

Також за цей час в області народилися 1026 діток.

18.04 Україна є однією з найбільш замінованих країн світу за даними ООН. За попередніми оцінками, вже 80 тисяч кв. км території нашої країни потребують розмінування.

18.39 Російські війська проводять перегрупування, поповнення особового складу та забезпечення підрозділів ресурсами для нового масштабного наступу на сході України, який може відбутися за кілька тижнів.

19.48 У компанії Meta пояснили, чому їхні платформи видаляють фото масових вбивств у Бучі, Ірпені та інших містах України. За словами прессекретар Meta Енді Стоуна, блокування хештегів відбуваються через автоматизовані системи, які сканують насильницькі зображення у Facebook та Instagram.

21.39 Виробники безалкогольних напоїв Coca-Cola та Pepsi в Україні починають експорт продукції з-за кордону, щоб уникнути дефіциту товару на полицях магазинів. Зараз заводи цих виробників в Україні не працюють, ринок забезпечують довоєнними запасами.

22.48 На Кременчуччині градизька громада попрощалася зі своїм земляком-захисником Олександром Васильовичем Яценком, який загинув обороняючи рідну Батьківщину від російської навали. Вічна пам'ять Герою!

23.02 На Львівщині та Дніпропетровщині очевидці повідомляють про вибухи, перед цим була оголошена повітряна тривога.

Людей закликають не викладати фотографії та відео.

Теги: війна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх