Восьмий рік війни з Росією: 44-й день повномасштабного вторгнення

8.04.2022, 00:00 Переглядів: 2 495

 

Тримаймо стрій!

24 лютого, о 5.00 путін почав вторгнення на українську територію, яке назвав «військовою операцією». В Україні ввели воєнний стан. Бої тривають у різних частинах країни уже протягом сорока трьох діб. «ТелеграфЪ» увесь цей час оперативно повідомляв усю важливу і перевірену інформацію. Сьогодні ми продовжимо.

Зберігайте спокій. Вірте в перемогу.

00.17 Британський гурт Pink Floyd випустив пісню Hey Hey Rise Up. На це їх надихнуло відео соліста гурту Бумбокс Андрія Хливнюка, в якому він заспівав «Ой у лузі червона калина» на Софійській площі у Києві. Кліп на пісню зняв режисер Метт Уайкросс того ж дня, коли її було записано. 

00.39 ГО «Асоціація тренерів паралімпійської легкої атлетики» Кременчука звертається до родин тимчасових переселенців й запрошує до своєї команди. Телефонуйте за номером 097-487-35-73.

1.01 У війні з російськими військами загинув боєць 92-ї окремої механізованої бригади, житель села Ваці Терешківської громади (Полтавського району) Сергій Шишацький. Вічна пам'ять Герою!

1.15 З-під завалів двох розбомблених російськими загарбниками багатоквартирних будинків у Бородянці на Київщині дістали тіла 26 людей.

1.32 До Кременчука з польського Любліна надійшла гуманітарна допомога. З кременчуцької сторони поміч прийняв Інститут розвитку Кременчука.

2.02 Підрозділи 24 ОМБр імені короля Данила знешкодили черговий «Орлан-10». Його посадили фахівці радіоелектронної боротьби на Луганщині.

2.35 Російські окупанти завдали нового ракетного удару з моря по Одеській області. Внаслідок обстрілу постраждали об'єкти інфраструктури.

3.01 Скандального позафракційного нардепа, колишнього члена фракції «Слуга народу» Олександра Юрченка затримали на блокпосту.

3.35 Начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул повідомив, що окупанти зґвалтували на Херсонщині вагітну 16-річну дівчину та 78-річну бабусю. На Каховському водосховищі росіяни обстріляли човен з цивільними - 4 убитих, серед них дитина, і 2 зниклих безвісти.

4.02 Прес-секретар президента рф путіна визнав, що росія зазнає значних втрат в Україні. пєсков назвав це «великою трагедією».

4.32 Anonymous отримали доступ до відеоспостереження кремля.

5.00 В Україні ліквідували 55 десантників елітного полку ВДВ.

5.31 На російському державному федеральному телеканалі «Росія-24» спробували видати черговий фейк - відео зі зйомок російського серіалу показували як те, що відбувається в Україні.

6.05 росія змінила тактику і переводить конфлікт у затяжну фазу та в іншу форму. Про це йдеться у зверненні міністра оборони України Олексія Резнікова до держав-партнерів України.

6.27 Джерела американського телеканалу CNN розповіли, що російські дипломати розіслали записку з погрозами делегаціям країн-членів ООН, аби вони не призупиняли участь рф у діяльності Ради ООН з прав людини.

7.00 У Гаазі заговорили про ордер на арешт володимира путіна через військові злочини армії рф на території України.

7.32. США схвалили передачу Україні тисячі Stinger, Javelin, Switchblade та 50 млн набоїв. Загальна допомога США Україні з початку війни становила приблизно $1,7 млрд.

8.01. У білорусі шукають «добровольців» для нових підрозділів ПВК.

8.33. Мільйон гривень виручили від продажу паралімпійського золота Сергія Ємельянова на потреби ЗСУ.

9.06. За нами перемога! Ще одну область України повністю звільнили від окупантів.

9.35. Чоловіків, які незаконно виїхали з України після 22 лютого, затримуватимуть на зворотній дорозі.

10.04. Коли лікарі тікали з окупованої Балаклії, на останньому блокпосту відкрили вогонь з танку. З Кременчука передають допомогу для мешканців окупованого міста Харківської області.

10.31. У Кременчуцькому районі стався сплеск домашнього насильства, пов’язаного з вживанням алкоголю.

11.00. У Кременчуцькому районі ситуація спокійна, жодних підстав для панічних настроїв немає.

11.19. Миколаївська область майже вільна від окупантів.

11.43. Жах і невимовний біль: на вокзалі Краматорська рашисти вбили 30 людей і поранили 100. Вони влучили касетним «Іскандером» по залізничному вокзалу міста в момент евакуації тисяч людей.

12.01. З півночі України окупанти «звалили», але тепер їх перекидають на схід. Ворог закінчив підготовку до великої битви за Донбас.

12.15. Церква «Джерело життя» пропонує продуктові набори для переселенців.

12.40. Як виглядає спалена та підбита російська техніка з повітря, дивіться ТУТ. Генеральний штаб ЗСУ доповів про втрати російських агресорів за весь період вторгнення в Україну.

13.07 У ніч на Великдень комендантську годину відміняти не будуть, а служба в церквах розпочнеться зранку. Про такий порядок святкування найголовнішого свята християн в період воєнного часу домовились влада з єпархіями.

13.59 Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України, генерал-майор Кирило Буданов у своєму коментарі пресслужбі відомства зазначив, що історичне рішення Сенату США про ленд-ліз означає, що війна путінського режиму загрожує всій демократичній моделі світу так само, як раніше загрожувало існування Гітлера.

14.27 Кременчук попрощався із підполковником та бойовим льотчиком Олегом Гегечкорі, який загинув місяць тому у Київській області.

14.51 Російські окупанти так «вигрібають» від українських військових, що називають цю війну пеклом для себе.

15.20 Кременчуцьким військовим передали позашляховик, придбаний за кошти містян. Сергій Кулясов передав автівку представнику однієї з військових частин ЗСУ. Другий позашляховик – на підході.

15.49 У Полтаві відбулася дванадцята позачергова сесія обласної ради, де ухвалили кілька важливих рішень: виділили додаткові кошти на тероборону, медицину та потреби переселенців

16.17 Збройні сили України відбили 7 ворожих атак, знищили 4 танки та 2 артсистеми в Донецькій та Луганській областях.

16.50 На базі опорної лікарні у Глобиному відкриють реабілітаційний центр для учасників війни з росією.

17.15 Від ракетного удару по вокзалу у Краматорську, за попередніми даними загинуло 39 людей, з них 4 дітей. Дуже багато цивільних громадян отримали поранення.

17.53 COVID-сертифікати в Дії відображатиметься 1,5 року. Таким чином мають намір полегшити процедуру підтвердження вакцинації для українців, які через війну вимушено залишили країну.

18.09 Колишнього високопосадовця підозрюють в ухиленні від в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації. Як повідомили в Полтавській обласній прокуратурі, яка забезпечує процесуальне керівництво у цій справі, екс-чиновнику вже вручено підозру за ст. 336 КК України.

19.49 Понад 80% особового складу деяких російських підрозділів, що були задіяні у війні в Україні, не бажають брати участь у подальших бойових діях.

20.21 Централізоване сховище відпрацьованого ядерного палива у Чорнобильській зоні не постраждало, його периметр не пошкоджено, повідомляє НАЕК «Енергоатом». Водночас виявили ознаки мародерства рашистів - зникли деякі побутові пристрої.

20.50. На Київщині зафіксували факти жорстокого зґвалтування дітей російськими військовими. Омбудсмен Денісова звернулась до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини.

21.38 У Кременчуці почали ремонтувати гуртожиток на Молодіжному для переселенців. Також мають намір відремонтувати ще один, у провулку Льва Толстого.

22.13 24 мобільні оператори ЄС та 3 мобільні оператори України підписали заяву щодо забезпечення доступного та безоплатного роумінгу під час міжнародних дзвінків ЄС-Україна.

22.32 Програмісти з Естонії нанесли на онлайн-картку адреси, зазначені у паспортах російських військових, які вторглися в місто Буча Київської області.

23.03 Внаслідок ракетного 38 людей загинули на місці, 12 – померли у лікарнях. Загинуло 5 дітей. У лікарнях десятки важкопоранених. Про такі наслідки ракетного удару по вокзалу Краматорська, повідомив у відеозверненні Президент України Володимир Зеленський.

23.33. Для поповнення банку крові до Кременчука приїхав автобус мешканців Горішніх Плавнів. Якщо ви також бажаєте поповнити банк крові, то ласкаво просимо на станцію переливання крові з понеділка до п’ятниці, з 8 до 13 години, за адресою: вулиця Мазепи, 8.
23.55.ЄС допоможе Україні зброєю: на це виділять ще 500 млн євро, а Словаччина вже дала систему ППО.

 

Теги: війна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх