Восьмий рік війни з росією: 52-й день повномасштабного вторгнення

16.04.2022, 00:00 Переглядів: 1 588

 

Тримаймо стрій!

24 лютого, о 5.00 путін почав вторгнення на українську територію, яке назвав «військовою операцією». В Україні ввели воєнний стан. Бої тривають у різних частинах країни уже протягом п'ятидесяти однієї доби. «ТелеграфЪ» увесь цей час оперативно повідомляв усю важливу і перевірену інформацію. Сьогодні ми продовжимо.

Зберігайте спокій. Вірте в перемогу.

00.11 У Нью-Йорку біля входу до станції метро було помічено патріотичне гасло на підтримку України.

00.36 У Дії знову активні посвідчення водія і свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, які приховали на початку повномасштабного вторгнення Росії в цілях безпеки.

2.30 У ході боїв на Сході наші воїни знищили 22 окупантів, 1 танк, 1 артилерійську систему, 1 одиницю автомобільної техніки, 1 одиницю спеціальної техніки та 2 БПЛА.

3.44 Зеленський розповів CNN, що за час війни загинули від 2500 до 3000 українських військових. За його словами, близько 10 000 військовослужбовців зазнали поранень.

4.18 Повітряні сили Збройних сил України за добу вразили 7 цілей російських загарбницьких військ, серед них - один літак і один вертоліт.

5.00 Зеленський розповів під час вечірнього відеозвернення про підготовку до наступного опалювального сезону і про тарифи на світло на найближчі півроку.

5.41 В російському МЗС підтвердили інформацію ЗМІ про направлення Сполученим Штатам ноти щодо постачання озброєнь Україні.

6.20 У Казанському дитячому садку провели свято на підтримку війни проти України. Дошкільнята брали участь в номерах з Z-свастикою, поки на їх виступ дивилися батьки в залі.

7.00 Пентагон підтвердив, що «Москву» потопили українські ракети. Експерти знайшли місце, де саме вони влучили в крейсер.

7.30 Кременчужанка Олександра, яка живе в Словаччині, щотижня приходить на мітинги в підтримку України. Вона поділилась фотографіями мітингу в Братиславі на підтримку Маріуполя.

7.47. Стався «приліт» по одному з сіл Полтавщини: загинула людина, ще одна поранена.

8.23. Ворог хоче вийти на адміністративні кордони Херсонщини, щоб відновити наступ. Можлива активізація дій противника на напрямку населених пунктів Ізюм та Барвінкове з метою виходу в тил підрозділів Об’єднаних сил у районі Слов’янська.

8.46. Рашисти завдали ракетного удару по аеродрому в Олександрії. Є загиблі та постраждалі. Пожежа, яка виникла там, вже ліквідована.

9.17. Хотіли помститися за «Москву»: орки вдарили ракетами по заводу, який робить ракети «Нептун». У якому стані підприємтво після обстрілів, не повідомляють з міркувань безпеки.

9.45. За добу поліцейські зловили у Кременчуці чотирьох п'яних водіїв.

10.21. Єврокомісія оцінить вступ України до ЄС за двома критеріями – це функціонуюча демократія та функціонуюча ринкова економіка. На основі оцінки комісії держави-члени ЄС ухвалять рішення, чи надавати Україні статус кандидата на вступ.

10.50. На Дніпропетровщині свинособаки влучили «надточними» ракетами у птахофабрику. Вона не працювала, там нікого не було.

11.26. У Кременчуці планують перейменувати 70 вулиць. Також наразі триває дискусія, чи треба дерусифікувати бульвар Пушкіна, де є пам'ятник цьому письменнику.

12.00. Зранку 16 квітня із літаків Су-35 російські окупанти завдали ракетних ударів по Львівщині. Є і хороші новини: підрозділи зенітних ракетних військ знищили над областю чотири крилаті ракети.

12.08. На Полтавщині ракета рашистів вбила сторожа фермерського господарства. «Приліт» стався на території Терешківської територіальної громади. Світлини руйнувань, які спричинила російська ракета, можна побачити ТУТ.

12.35. ЗСУ перемелюють армію ворога: понад 20 тис окупантів, майже 2 тис бойових машин та 762 танки.
13.03. У російському полоні перебувають 700 військових та близько тисячі мирних жителів.
13.32. ЧФ рф буде скорочуватись: США надають Україні протикорабельні ракети – їх характеристики.
14.14. москва лякає країни, які допомагають Україні зброєю - ті посилають її курсом однойменного корабля.
14.48. Окупанти визнали, що ведуть війну проти України задля її знищення, а не для «захисту Донбасу».
15.23. Будьте пильними: окупанти розсилають українцям комп’ютерні віруси нібито від імені СБУ.
15.55 Німеччина збільшила фінансування для потреб української армії до €2 млрд

16.28 Російські війська обстріляли Лисичанський нафтопереробний завод, здійнялася пожежа у 5000 кв.м.

16.59 В Україні найближчим часом вартість автогазу може зрівнятися та навіть перевищити вартість бензину А-95. Такий прогноз зробили експерти консалтингової групи «А-95».

17.30 У Чернігові 16-річний хлопець вступив парамедиком до територіальної оборони та був за крок від смерті. Історію про нього опублікував Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

17.59 На Полтавщині визначили місця для дозволеного та забороненого любительського рибальства

18.31 Росіяни відмовляються від домовленостей щодо гуманітарних коридорів із Маріуполя для цивільних та поранених, навіть посередництво президента Туреччини Реджепа Ердогана не дало жодних результатів.

19.04 Готовність стати гарантами безпеки України демонструють Велика Британія, США, Італія й Туреччина, але остаточної відповіді ще ні від кого немає. Про це сьогодні повідомив президент Володимир Зеленський.

19.44 Від падіння ворожої ракети у Запоріжжі постраждала жінка

20.55 Медведчука знов заарештували  - без права застави

21.49 Окупанти розсилають комп’ютерні віруси нібито від імені СБУ, використовуючи популярні месенджери.

22.19 У Кременчуці висадили алею пам’яті, яка є згадкою про людей, що загинули в містах-героях України. Облагородили сквер імені Івана Пономаренка, який розташований поруч з гуртожитками, що прийняли переселенців

22.34 Сьогодні, 16 квітня, у Кременчуці не зареєстровано нових випадків захворювання на коронавірусну хворобу

23.00 Нацполіція викрила підприємство, яке підтримувало російську армію: обшуки були на Полтавщині

23.29 Футбольний клуб "Кремінь" провів перший контрольний матч під час воєнного стану. "Синьо-білі" у Кам’яних Потоках перемогли "Зорю" з села Попівка. Матч завершився з рахунком - 1:7. 

Автор: Телеграф
Теги: війна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх